Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość random justice

łuszcząca jakby schodząca skorka w okolicach narządó płciowych niemowlaka//

Polecane posty

Gość random justice

czy to grzybica?

Gość random justice
help

do lekarza !!! moze to byc i grzybek i poprostu wyparzenia ! tak czy siak bez leków na recepte nie obejdzie się :O

NIE MARTW SIE DZIECI CZASEM TAK MAJĄ - Moze to reakcja na chusteczki albo krem ktory stosujesz i wysusza skore, moze tez byc to grzybica. na takie cos moge polecic CLOTRIMAZOLUM kosztuje jakies 3,5 zł i jest niezawodny. Ja czasem go uzywam nawet na rece jak mam za suchą skóre w zimie. Stosowalam tez u dziecka i nie ma zadnych przeciwskazan.

Gość madrzejsze2
ale ja mowie o 2 tygodniowym niemowlaczku, moze miec takie cos?

tak ja tez malemu synkowi tym smariwalam i pupke i siusiaka:) mały mial tez skaze bialkową wiec ogolnie mial bardzo sucha i wrazliwą skore lekarka kazala kupic ten crem i smarowac i po trzech dniach samo zeszlo. Od czasu do czasu uzywalam tego na zmiane z alntanem drugi tani i naprawde skuteczny krem. Po tych wszystkich sudocremach pudrach itd maly mial wiecznie problemy ze skora a jak dawalam alantan i clotrimazolum to nic sie nie dzialo.

to jest noworodek i juz ci napisałam do lekarza !!! bo to malusie dziecko! to ze się coś łuszczy - to może to być objaw kilkunastu chorób, lub złej pielęgnacji, lub masz wrażliwe dziecko, ale na forum ci na to nie odpowiemy, musi to obejrzeć lekarz! przynajmniej zadzwoń po położną nich przyjdzie i obejrzy malucha! i nie zakładaj po 10 tematów codziennie, kup sobie kilka gazet o maluszkach- książki też nie gryzą :P

celi no dokladnie tylko ze mi np lekarka proponowala jakas masc za 30 zł mala tubka i dopiero jak zapytalam czy jest cos naszego tańszego a o tym samym skladzie to powiedziala mi o Clotrimazolum - on dziala wlasnie na takie czy odparzenia, czy wszelkiego innego rodzaju choroby skory w tym tez grzybice wiec tak czy siak da jej tą maść albo inną o tym samym skladzie tylko droższą

Przybywam z daleka ;) oki zgadzam sie z toba w 100 % , tylko jedno ale.......... autorka owego watku codziennie zakłada po kilka - naście temtów, jakby się z choinki urwała :O ciąża jest po to aby się co nieco przygotować ! teraz właśnie założyla temat jak odróżnić grzybice od odparzenia :( do wieczora penie jeszcze z 10 wyprodukuje ! czy tak trudno zadzwonic po położną?? zoaczy oceni czy potzrebny lekarz, czy zwykła maść bez recepty np clotimazolum?? a tak swoją droga ty byłas z łuszczącą skórka u lekarza, a ona chce w ciemno leczyć 2 tyg noworodka na podstawie tego co napiszą inne osoby :(

hehe nie widzialam wczesniej tamtego tematu. A ja nie bylam wiesz specjalnie z tą łuszczycą tylko ogólnie na badaniu pierwszym i okazalo sie ze maly ma skaze itd i w miedzy czasie doszlo do rozmowy o tej masci i tak zostalam jej wierna do dzis:) sama ja stosuję jak juz pisalam na dłonie w zimie. Uzywalam mnostwo kremow i dupa a ta masc naprawde nawilza i dziala cuda takze moge polecic zamiast kremu do rąk

sprobuj sobie kupic clobazę krem ;) do łapek zwłaszcza na zime - na noc nałożyć i problem zniknie ;) ja jestem azs i akurat mam zaatakowane dłonie :O i słowo honoru bałabym się clotrimazolum stosować bez ogranczeń :( ale ja wogole boję się leków przeciwgrzybicznych- jakiś czas leczyłam tą dolegliwośc i nacztałam sie i nasłuchałam o ich działaniu :( one mimo wszystko nie sa obojetne dla organizmu .

Gość madrzejsze2
ale macie problem forum jest po to by pytac, do połoznej moge zadzwonic, ale chyba moge tez tutaj pytac kto pyta nie bładzi tylko głupki wiedza wszystko, a madrzy pytaja

Gość malutka malutka
posmaruj clotrimazolum ja tak robie i na drugi dzien nie ma ani sladu-jest to masc bez recepty koszt kilka zl

nie no ja nie stosuje tej masci bez ograniczen. Mozna ja maksymalnie stosowac 4 tyg a ja poprostu np dwa dni wcieram ją trzy razy dziennie i potem juz nie. U dziecka było tak samo najpierw masc tak dwa tyg a potem alantan.

już wczoraj chciałam cię zaczepić o ta wasza skazę ! moja nie ma stwierdzonej skazy !, ale po zwykłym mleku wygladała jakby na drugie imie miała Kropek :D:D:D:D do tego cała była w plamach suchych atopowych, po przejsciu na HA i piciu przez tyg. wapna wróciła skórka do normy! i mam pytanie czy od alergii na mleko zwykłe do skazy daleko? bo lekarze twierdza ze tak! a ja mam znowu problem, bo mała po 5 dniu nowej potrawy dostaje biegunek :O i znowu mamy przerwe we wprowadzaniu jedzonka ! i tak się babramy z tym . a lekarze mi nie wierzą- ponoc to niemożliwe :O to co ja sobie te sraczki małej sama wymyslam? jej z pupy woda się leje ! a oni ze pewnie to cos innego niż 5 dzień np jabłka i marchewki :O aa po samym jabłku mała dalej srała niż widziała :( czy wy po nutramigenie nie mieliście problemów z wprowadzeniem pokarmów??

celi na nutramigenie nie mialam zadnych problemów żadnych, kupki normalne dziecko zadowolone zero wysypki itd. Jabłko faktycznie moze dzialac przeczyszczająco moze za duzo jej podałas. Natomiast duzo marechewki to zaparcia. Wiesz co mozesz isc prywatnie do laboratorium i zrobic badanie z krwi np na skaze. Ja tez tak mialam z kupkami i kolkami, kupek albo nie bylo wcale przez 4 dni albo byly przez tydzien kilka razy dziennie ale na nutramigenie przeszło wszystko.

Przywywam ... podałam pół małej łyżeczki jabłka i taki był efekt kupkowy , robiłam 3 podejscia do jabłka - różnych firm i za każdym razem to samo. osttanio w necie na portalu pediatrycznym wyczytałam, ze dzieci ze skłonnoscia do alergii jablko nalezy wprowadzać po kroliku ! i ja chyba tak zrobię. co do nutramigenu, to mnie 3 pediatrów przekonywało, ze skoro mała nie ma żadnych objawów skazy to nie ma potrzeby aby jej podawac inne mleko niż HA - i moze mają rację , tylko co z tym jedzonkiem hmmm.. dzisiaj spróbuje od kaszek, bo po wszystkim po deserkach zupkach, obiadkach dostaje sraczki na 5 dzień :O a ze względu na jej skłonnośc do alergii musze jej jedno podawac nim 7 dni :( ehhh do autorki watku. możesz zapytac na forum, ale z teg co pamiętam, to ty masz wczesniaczka tak? więc naprawdę lepiej aby twojego dzidziusia przed aplikacja na własną rękę czegokolwiek obejrzała chociaz położna, bo ta luszczaca się skórka, to może być cokolwiek, równie dobrze to moze być objaw wczesniactwa i wrażliwosci skórki ! ja chce dobrze dla twojego dziecka. chcesz to zaapiluj maluszkowi clotrimazolum, tylko pomysl, czy nie będzie ci maluszka szkoda, jesli sieokaże, ze ta łuszcząca skórka to np naskorek, kóry musi się złuszczyć?

celi no nie wiem co ci napisac. Ja bylam tak zdesperowana ze wszystkiego probowalam zwlaszcza ze lekarka juz nawet podejrzewala mukowiscydoze wtedy sie zalamalam . Na sile wytargalam recepte na nutramigen mimo ze tez mowila - wie pani co nie ma sensu przeciez juz 7 mlek było to po co dawac inne jak efekt bedzie ten sam - ale w koncu dala tą recepte i wtedy wszystko sie skończyło. Mały normalnie juz reagował na zupki, jabłka i inne. Ja myśle ze nutramigen napewno by wam nie zaszkodzil a moze warto zobaczyc co i jak. Tego mleka nie podaje sie tylko na skaze ale rowniez na kolki czy problemy trawienne.