Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto zna dobrze

DO PANI MARTY!!

Polecane posty

Gość kto zna dobrze

Sorki ze cie fatyguje ale czytalam na tym topiku ze chyba znasz dobrzea ngielski... pomozesz mi?? jak napisac zdanie:""po twoim przyjedzie przejdziemy sie do kawiarni a potem na dyskoteke" prosze o odpowiedz. z gory dziekuje🌼

Gość kto zna dobrze
mialo byc:" cztalam na tym forum";)

Gość leonik1
When you come back we will take a walk to a coffe shop and afterwards we will go to a night club

leoniku ---> super, dzieki za wyreczenie mnie, bardzo poprawie, jednakze wszystko zalezy do kogo mowimy i gdzie to sie dzieje... przykladowo, ja bym napisala to tak: when you come we'll go have coffee and then we'll go dancing (albo to the club) nie wiem jak jest np w GB bo nigdy nie bylam, ale w US wlasciwie jedyne kawiarnie (poza etnicznymi, np. polskimi w Chicago) to tzw. Starbucks'y. Pojecie Coffee Shop istnieje tylko i wylacznie w Nowym Jorku i dotyczy restauracji w ktorych mozna zjesc sniadanie, lunch czy obiad, i oczywiscie wypic kawe. Wszedzie indziej poza Nowym Jorkiem nazywaja sie one Diner. Sa tez tzw Cafe, ale to tez raczej takie bistra z zarciem a nie kawiarnie. Natomiast jesli o dyskoteki to night club jest ok, natomiast pojecie DISCO padlo chyba na poczatku lat 80-tych, tu mowi sie po prostu let's go dancing albo to the club. woow ale sie powymadrzalam :O pozdrowionka :-)

Gość leonik1
Pani Marto - tak jak mówisz zależy gdzie się jest le sądze że gościu zrozumie hehe a o BJ to mogą se przy ciasteczku pogadać hehe