Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierworodka z ogrodka

Niedawno wyszłam ze szpitala z moim maluszkiem i nie wiem

Polecane posty

Powiedzcie, mi czy takiemu maluchowi myje się dziąsełka?jesli tak to czym i jak?ulewa mu sie czasem kilka razy i pewnie ma w buzce nieciekawie.

Gość przegotowaną wodą
i gazikiem :)

Gość azakloj
wiesz, co ? miałaś na to 9 miechów i nic nie wiesz - skandal.

właśnie przegotowaną wodą i gazikiem :) pozdrawiam...

azakloj tak nie wiem!9miesiecy nie siedziałam i nie czytałąm nic o dzieciach zadowolona..?

z rumiankiem bym uważała bo jest silnie uczulający :O

nie jestem taka mądra ja Ty wybacz:)buahaha a jak nie mam gazika?akurat to czym?

Gość Dzień dobry.........
jak nie masz gazika, to weź wacik kosmetyczny, taki do demakijażu. Na początek może jednak przecieraj wodą przegotowaną.

Gość mis pryszczatek
jak nie masz gazika to sobie kup dolaczam sie zdania jak sie ma 9 miesiecy to sie czyta i szuka informacji nie na temat - jak zrzucic swoje kilogramy i wrocic do formy, ale jak sie zajac swoim dzieckiem

Gość przegotowaną wodą
to idz do apteki i kup na zapas od razu, bo gaziki nie tylko do mycia dziaselek są potrzebne

Gość hghg
ja jakos przez 9 miesiecy czytania nie natknelam sie na nic o przemywaniu dziasel

Gość przegotowaną wodą
ja tez nie wiedzialam dopuki mi tesciowa nie powiedziala :)

a do czego są gaziki jeszcze potrzebne!! nie czytalam wcale jak zrzucic dodatkowe kilogramy w ogole mnie tu na forum nie bylo, nie miałam czasu na fora..zapracowana byłam, teraz mam czas to sie dokształcam, to sa rzeczy banalne proste,wiem, ale doswiadczone mamy zawsze takie rzeczy wiedza, a ja nie nie jestem tomoje pierwsze dziecko w fachowych ksiazkach nie ma takichniby banałow.. ale skad mam to wiedziec, mieszkamy z mezem sami, nie mam jak tu niekotre z was mamusi przy boku, ktora pomoze , ugotuje doradzi wszystko robie sama.

pierworodka z ogrodka do hghg-dobre, a widzisz!!same wpadły jak sliwka w kompot:) zadna tesciowa mi nic nie mowiła, mieszkama sama bez tesciow i rodzicow..spadac podszywy

hghg - a co czytałas? A tak powaznie to polozna wszystko wyjasni ona jest od tego zeby cie informowac co i jak ale musisz pytac, a jak nie pytasz to znaczy ze wiesz.

a Ty mis pryszcek jestes facetem?co robisz tutaj?poza tym wylecz pryszcze, jak moze taki pyszczaty mi, miec kontakt z dzieciem w pryszczach sa bakterie;p

gaziki możesz wykorzystać: - do przemywań oczka gdyby ropiało - do przemywania języka jak się pleśniawki porobią - do przemywania pupy w przypadku silnego odparzenia

Gość kry.ska
pierworodka nie przejmuj się na tym dziale siedzą największe jedze, najbardziej zapiekłe cholery; uczyniły ze swojej roli matki jakis ołtarzyk i każą matkę, która nie bije poklonów rpzed swoim dzieckiem i która odwazy sie miec jakiekolwiek inne sprawy poza dzieckiem od razu by poprowadzily na szubienicę kto pyta, nie błądzi

przybywam z daleka dokładnie, ale wiesz, za pierwszym spotkaniem trudno spytac o wszystko, a z dnia nadzien...niewiedza..sie powieksza, bo dziecko wieksze..:)problemy wieksze, bardziej skomplikowane tylko na tym forum mam wrazenie, ze sa pewne lasencje co im sie wydaje, ze "wiesza juz wszystko:", ja nietety nie wiem wszystkiego wiem, ze nic nie wiem,jak to sie mowi, stad pytam!

Gość tez nic o dzieciach nie
czytalam :D Uczylam sie na swoim pierwszym ;) Byl "krolikiem doswiadczalnym". Przezyl :P i ma sie dobrze :D

dobra a czym przemywac pupę gdy są silne odporzenia?wodą z mydełkiem?bambino?podobno to lepsze od tych wszystkich chusteczek zapachowych?

można herbatką rumiankową, o ile nie ma uczulenia. Najlepiej wtedy wodą przegotowaną lub choćby co zmianę pieluszki pod kranem. Często wietrzyć i smarować sudocremem a wszystko zasypać do pieluszki mąką ziemniaczaną (działa cuda). :)

dokładnia jak piszesz kryska normalnie wszytskie rozumy pojadły bo siedzą z dzieckiem w domu i robia z tego niewiadomo jakie halo

Gość hghg
czytalam glupie czasopisma dla kobiet w ciazy (teraz wiem ze sa glupie) troche ksiazek o noworodkach z polozna mialam dobry kontakt i pomogla mi przy ropiejacych oczkach i braku kupy o dziaslach nie powiedziala mi ani mama ani tesciowa - w ogole nie przemywalam corce dziasel bo nie wiedzialam ze trzeba - moze mi to corka wybaczy - najwyzej nie nadaje sie na matke

a wszystkiw tak wszystko wiedziały jak urodziły...ciekawe. Bo takich pytań, które niby są proste jest multum.A czlowiek nie jest encyklopedią żeby wszystko wiedzieć. Najechałyście na laskę bez powodu

Gość przegotowaną wodą
jak rodzilam to w szpitalu byl zakaz urzywania husteczek, ja tez duzo nie wiedzialam, z tymi dziaslami to wlasnie tesciowa mi powiedziala jak dziecko mialo miesiac bo akurat przyjechala w odwiedzinki, a swoją drogą jak cos nie wiesz to zapisuj sobie na kartce i pozniej pytaj poloznej lub lekarza, ja tak robilam bo mam straszną pamiec i tak bym zapomniala :)

Gość llalasde
do qrwy nędzy tu jest pełno jędzy

Gość przegotowaną wodą
a na odparzenia pupy to nie wiem co sie stosuje, moi chlopcy nigdy nie mieli, i nie najezdzam na ciebie :) pisze tylko zebys sobie zrobila wiekszy zapas gazikow bo na 100% Ci sie przydadzą :)

hghg - ja tez nc nie czytalam, czasem cos mi w reke wpadlo ale tylko u lekarza w poczekalni. Nie czytlam tych czasopism bo kiedys kupilm trzy różne ale niby na ten sam temat i w kazdym bylo napisane cos innego takze dalam sobie spokój. Co do mycia dziaseł to sama na to wpadlam drogą dedukcji - skoro ja dbam o higiene to dzidzi tez musi. Jesli chodzi o dupke to używałam tylko chusteczek bo niestety ale woda z mydlem tylko podrażniala skore dziecka. Zwlaszcza ze on mial juz sucha skóre to był jeszcze wiekszy problem. Poczatkowo tez uzywalam mąki ziemniaczanej a potem juz masc alantan. Probowalam tez kilka innych duzo drozszych wynalazkow bo niby markowe i ok ale u mnie sie nie sprawdzaly. A co do poloznej to robilam tak ze jak tylko jakies pytanie wpadlo mi do glowy to zapisywalam na kartce i potem dawalam jej kartke i mi odpowiadala po kolei :):) a troche sie tego uzbierało w ciągu dwóch dni :P