Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facetzwenus

Mamy niemowlaków dbacie o siebie?czy tylko dzieci?

Polecane posty

Kurcze, przecież to logiczne, że fajnie mieć zadbanego partnera/partnerkę. I wcale nie chodzi o wielki cyc, czy brzuch "sześciopak", ale o bycie świeżym, pachnącym, czystym - po prostu zadbanym. Wiadomo - jak kocha, to kg i zaniedbanie nie powinny przeszkadzać... Kg teoretycznie nie, no ale... jak facet/kobita poznaje swoją drugą połówkę w rozmiarze s/m, a po jakimś czasie rozmiar staje się XXL i jest wynikiem zaniedbania, to przykro mi, ale ma prawo czuć się rozczarowany. I super jest, gdy można drugiej połówce szczerze powiedzieć "kochanie, troszkę się zaniedbałeś/aś, popracuj nad sobą" :)

I wtedy owy mężczyzna faktycznie spojrzy w inną stronę ;) I - powiedzmy to sobie szczerze - na polecenie własnej żony ;)

a potem mnożą sie tamty na kefe " dlaczego on mnie zostawił " ja zawsze bede powtarzac ze seks jest bardzo wazny w związku tak samo jak wizualny pociąg do partnera. I ja wiem ze widok mojego faceta bardzo mnie kreci i zaraz nabieram ochoty na szaleństwa z nim i na odwrót. Ale jesli patrzy sie na prtnera z obrzydzeniem no to sory ale o seksie nie ma mowy a co za tym idzie zostaje kochanka lub kochanek :(

Pierwsza żona mojego męża wyglądała (i nadal wygląda) jak Monica Belluci, jest ode mnie 11 lat młodsza, nie miała żadnego innego obuwia prócz szpilek i wstawała rano przed swoim (obecnie moim) mężem żeby się umalować. I jakoś nic to nie pomogło i się rozwiedli. Nie z mojego powodu, wkroczyłam w życie męża gdy byli już po rozwodzie. Jakoś częściej słyszę o mężach którzy się zaniedbują po ślubie, niż o żonach. Małe dziecko to DODATKOWE obowiązki i stres, zwłaszcza gdy jest to pierwsze dziecko. Facetom często sie zdaje że bobas to tylko uroczy dodatek do małżeństwa. Budzenie się kilka razy w nocy na karmienie robi swoje, kiedyś trzeba to odespać. Osobiście wolałam sie kimnąć w ciągu dnia niż siedzieć przed lustrem. Zawsze staram się wyglądać normalnie, tzn. być czysta, pachnąca i w zwykłym ubraniu a nie w szlafroku, ale przez pierwsze miesiące życia najmłodszego synka nie malowałam się w ogóle. Dopiero przy trzecim dziecku się wycwaniłam ;) Olałam niektóre sprawy, nie sprzątam jak szalona, pochowałam wszystko co łapie kurz (oprócz mebli rzecz jasna), wymieniłam ciuchy domowników na takie których nie trzeba prasować. Gotuje tylko dwa, trzy razy w tygodniu, w pozostałe dni robi to mąż albo jemy poza domem. W zamian mam trochę czasu dla siebie, niekoniecznie po to by biegać do fryzjera, ale żeby odpocząć i nie sfiksować, poczytać książkę, iść na ploty albo do kina z koleżanką. Ważniejsze być uśmiechniętą niż wymalowaną :) Co facetowi z pięknej zony, która leci na pysk ze zmęczenia? Teraz dziecko ma już ponad rok, niedawno zaczęłam robić brzuszki, kupiłam hula hop :D raz na miesiąc chodzę do fryzjera, czasem do kosmetyczki. Niestety, lata robią swoje, po poprzednich ciążach tłuszczyk sam się spalał ;) tym razem musiałam o to zadbać, obecnie ważę nawet trochę mniej niż przed zajściem w ciążę.

Ale my nie mówimy o ciągłym staniu i pindrzeniu sie przed lustrem tylko o estetyce wyglądu matki i że to wcale właśnie nie zabiera tyle trudu i czasu

ja dbam o siebie! ale musze przyznac ze fryzjera i solarium tylko dzieki pomocy mamy odwiedzam!na codzien lekko sie maluje i wystarczy:)

Julli - jeżeli kobieta przed zajściem w ciąże i urodzeniem dziecka dbała o siebie, a potem nagle przestaje, to chyba jest oczywiste że nie robi tego ze złej woli, tylko po prostu nie wyrabia. Szanowni małżonkowie którzy mają pretensje o wygląd żon niech ruszą tyłkami i pomogą.