Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość total

tycie a ciąża

Polecane posty

Gość total

Mam pytanie-ile kilogramow przytyłyście w ciąży? Od czego zależy ile sie przytyje? Od hormonow, ilosci jedzenia, uwarunkowan genetycznych?

nie wiem od czego to zalezy bo duzo nie jadlam a przytylam 25 kg wiekszosc to byl brzuszek tzn ja mialam strasznie duzo wód płodowych :)

Gość total
Nie jestem jeszcze w ciazy ale niedlugo zamierzam byc. Jestem niska i drobnej budowy. Zastanawiam sie ile moge przytyc? Oczywiscie chcialabym jak najmniej

ja przytylam 15 kg, uwarunkowane genetycznie...raczej tak, ale bardziej uwarunkowane dieta podczas ciąży....czyli wiadomo nawet jak nie jest się w ciąży a bedzie się objadać slodyczami to się przytyje...nie wierz w powiedzenie że je się za dwóch...

ja przed ciaza wazylam 51kg przy wzroscie 167 tez mialam nadzieje malo przytyc a tu niespodzianka 25 kg ale jak pisalam w brzuszku maluch mial spory basenik i to dlatego

Gość total
Dziekuje wszyskim za wypowiedz. Po zajsciu w ciaze chcialabym pojsc do dietetyka zeby ustalil zdrowa dla dziecka diete i oczywiscie dla mnie zebym jak najmniej przytyla. Co o tym sadzicie?

Gość ja mało jem
ale czuję się napuchnięta, jakbym zatrzymywała wodę i przez to grubsza, głupie uczucie

Gość total

Gość total
Pewnie takie jak przed okresem

ja w ciąży przytyłam 10kg, ale przy porodzie praktycznie wszystko zrzuciłam, położne się śmiały że wcale nie widać że właśnie urodziłam:):) zawsze myślałam iż w ciąży strasznie przytyje bo moja mama i siostra nabrały bardzo dużo ciałka podczas ciąży a tu miłe zaskoczenie:) ale ja zawsze byłam drobnej budowy...a w ciązy jadłam dla dwojga a nie za dwoje hehehe

do:ja mało jem w ciązy tak jest, że organizm zatrzymuje wodę ale podczas porodu strasznie się pocisz jeśli jest to poród naturalny-ja byłam dosłownie cała okra, odklejały mi się plastry itp. ale przez ten wysiłek zrzuciłam te kilogramki które pojawiły się podczas tych 9mc:):)

Nie powinno sie jeść za dwoch ale dla dwojga. Nie wierzę w uwarunkowania genetyczne. Ja jestem w tej chwili w 21 tc i przytyłam zaledwie 1,7 kg, jak dotąd a juz przed ciązą byłam kobieca, nie gruba ale miałam boczki. Jem duzo warzyw i owoców, ograniczam słodycze, jem to na co mam ochote ale mądrze. Moja bratowa przytyła 33 kg, zarła jak smok, ale potem tego zrzucic nie była w stanie. Dlatego uwazam ze madre i rozsadne jedzenie wiecej daje niz jedzenie za dwoch i pojscie w ilosc a nie jakosc.