Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia

koniec z piersią, mleko 1 czy 2 ?

Polecane posty

Mała skończyła 5 miesięcy, chcę ją zacząć dokarmiać. Które mleko podpowiedzcie, czy powinam wybrać nr 2 (po 4 m-cu) czy nr 1 jako pierwsze modyfikowane? Do tej pory był wyłącznie cyc.

ja zaczęłam od 1, i jak mały wypił to pudełeczko, dałam 2.

Teraz pediatrzy zalecają podawać 1 aż do końca 6 miesiąca. Ja bym jednak zaczęła od 2, tak jak jest napisane na opakowaniu (po 4 miesiącu).

dzięki za odpowiedzi ale dalej jestem w rozterce :) chyba dam najpierw jedną puszkę nr 1 🌻

ja zaczelam moja teraz karmic butla ma 6 miesiecy i odrazu zaczelam od 2 (w koncu tak jest napisane na pudłlku)

Gość jakto-takto
moim zdaniem powinnas zaczac od 2 1 ma juz za malo wartosci odzywczych jak na 5 miesieczne dziecko,tak jak jest napisane 1 jest do 4 m-ca

a ja mysle ze powinnas zacząc od 1, mleko matki jest lekkostrawne i podanie od razu dziecku 2 będzie dla jego organizmu szokiem, a tak to spokojnie przejdzie ta fazę przyzwyczajania... na pewno przez te parę dni nie zabraknie mu wartości odżywczych- bez przesady... moja mała cięzko przeszła z 1 na 2, a co dopiero z mleka matki na 2. ja bym z tydzien podawała 1 a potem 2... pozdrawiam

dzięki Basieńka, tak zrobię, myślę że masz rację. Ale innym też dziękuję za wyrażenie swojego zdania.

Gość Lekarz pediatra z kliniki
A jacy to lekarze radzą dawać 1 do 6-go miesiaca?Polecam 2