Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melma

kobietki z usuniętym polipem. Pomocy! Jak długo nie można się

Polecane posty

Gość melma

kochać???? Proszę napiszcie co powiedział Wam lekarz. Zapomniałam zapytać!

Gość melma
pooomocy!!!!

Gość melma
czy to naprawdę tak rzadki zabieg??/

Gość mnie to dopiero czeka
9 czerwca mam miec histerokopię:moglabys mi napisac krok po kroku jak wyglada taki zabieg ? czy po sie krwawi ?

Gość i jak długo się krwawi

Gość monka*
po pierwsze nie ma się czego bać!!! Pojechałam do szpitala, zabrano mnie do zabiegówki i zasnęłam. Po sekundzie okazało się, że już po wszystkim. Bałam się, że najgorsze dopiero się zacznie. Nie bolało mnie zupełnie nic a krwawiłam leciutko tylko tego samego dnia. To wszystko. Trzeba jedynie na siebie uważać, więcej leżeć, nie podnośić niczego itd,

Gość a moglabys dokladniej
napisac:jak trafiłas do zabiegowki o cos wypytywali ,badali ,czy od razu kazali polozyc sie na fotel i zaczeli usypiac ? dozylnie ? jaka przyczyna powstania polipa ? masz juz wynik ? dziekuję Melmuniu :*

Gość melmoooo proszę odpowiedz

Gość hej ja tez jestem ciekawa
jak to się dokładnie odbywa,wchodzi się na salę zabiegowa i co dalej? na fotel,czy jak ?:o

Gość melma
hej hej, przepraszam, że dopiero teraz ale byłam troszkę zajęta. A teraz po kolei! Poszłam do ginekologa na rutynowe badania i okazało się, że mam polipa którego trzeba usunąc (jak to usłyszałam prawie zeszłam) ale od razu ustaliliśmy termin zabiegu. Za kilka dni w szpitalu od razu rano wenflon i tam już chyba coś mi zaaplikowali bo byłam jakaś taka obojętna. Po dwóch godzinkach poszłam pod zabiegówkę i teraz wszystko toczyło się juz w atomowym tempie. Weszłam tam, podpisałam zgodę na narkozę i na coś tam jeszcze, rozebrałam się, położyłam na to krzesło (identyczne jak to u ginekologa), po czym coś mi wstrzyknęłi do wenflonu i więcej już nie pamiętam. Obudziłam się w momencie przekładania na łożko z myślą, że zabieg się nie odbył. I to wszyściuteńko! Tego samego dnia leciutko krwawiłam, nic mnie nie bolało i nic więcej się nie wydarzyło. Naprawdę nie ma się czego obawiać! Na pocieszenie dodam jeszcze, że nie należę do twardzielek:)! Pozdrawiam ale poźniej na pewno jeszcze tutaj zajrzę!

Gość melmo czy
lekarze wspominali jak zabezpieczyc się przed ponownym pojawieniem sie polipa ? jakies leczenie hormonalne ? słyszałam,że moga odrastac:o gdzie wykonywałaś zabieg ?Po tym jak zaaplikowali Ci cos na uspokojenie byłas w stanie dojść o wlasnych silach do zabiegowqego ?

Gość melmo czy
po ilu godzianch od zabiegu wypuscili Cię do domku ?

Gość melma
do domku wyszłam następnego dnia. A co do tego czy dostałam wcześniej coś na uspokojenie nie jestem pewna, w każdym razie nie panikowałam ale byłam w pełni sił. Co innego już w samym zabiegowym- usłyszałam, że zaraz zasnę i od tego momentu film sie urywa.

Gość melmo dziękuję
baaaaardzo:*

Gość Nie ma się czego bać
Nie miałam żadnego znieczulenia a czułam tylko wsunięcie wziernika.zero bólu.cały zabieg 10minut-z rozebraniem i ubraniem:-)więcej strachu przed niż w trakcie.polecam fachowców na Polnej w Poznaniu:-) podobnie jak u koleżanki sprawa polipa wyszła u ginekologa.ale miałam upławy.ponoć to polip powodował stan zapalny.też się wystraszyłam ale usłyszałam, ze polip to nic groźnego jednak trzeba usunąć bo z czasem może zezłośliwieć jak każdy nowotwór.i chyba może powodować bezpłodność

Zapisano mi leki dopochwe-w czasie ich aplikacji nie wolno bylo sie kochać-trwało to coś ok.2 tyg.

Mi swego czasu sam odpadł. Mam wrażenie, że dziki sex w ty pomógł :). To nic strasznego.

Krwawiłam tylko trochę.czułam się ciut słabo ale do domu mogłam wracać zaraz po zabiegu.położyłam się i zasnęłam a następnego dnia wszystko bylo ok:-) a i jeszcze jedno-wycinek polipa rutynowo wysyła się do badań histopatologicznych ale to teraz norma więc nic się nie bój:-)wyniki są po 2 tyg

Gość Dirisha sam odpadł
dając jakies objawy,skąd wiedziałas że odpadł ?

Gość hmmm jakie daje
objawy jak odpada ?

mojej ciotce polip sam odpadl szykowala sie na zabieg ,badaja ja a tu patrza i go nie ma nawet nie poczula wiec mysle,ze 2-3tyg i spokojnie mozna sie kochac ale moze zapytaj gina?