Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dolcegabbana822

Jak rodzice śą nie ubezpieczeni, jak to wygląda z dzieckiem?

Polecane posty

Nie macie wrazenia, ze zachowanie autorki mimo wszystko jest nieetyczne? Zastanawiam sie czy jest szansa na to, ze zmieni sie kiedys mentalnosc Polakow?

Gość weronika...................
Przybywam z daleka- nikt nie jest zmuszony, żeby rejestrowac się w u.pracy jak nie pracuje.Nie ma takiego obowiązku.

Gość Potwór z Loch Ness
Anonimowa- nie zmieni się mentalność, bo kombinowanie mamy we krwi :)

Gość dddddvvv
Chcecie mi powiedzieć, że bogata córusia rodziców z zagranicy, zyjąca z odsetek od lokat bankowych, której nigdy w zyciu nawet przez myśl nie przeszło iść do pracy dostanie do państwa ubezpieczenie?????

Gość dddddvvv
A nie aby raczej ofertę pracy??????

Gość Potwór z Loch Ness
dddd---> niestety, dostanie.

jak nie ma obywatelstwa to tylko dobrowolne ubezpieczenie chyba moze wykupic a zresztą ... Nie czytalam tamtego topiku ale ten czytam i babka pisze to jej odpowiadam a ty mi tutaj o jakis zasiłkach wyjezdzasz i jeszcze idiotko do mnie ... no no:P

Gość Potwór z Loch Ness
Dostanie ubezpieczenie. Będzie bez prawa do zasiłku,ale ubezpieczenie będzie miała. Taką mamy konstytucję.

Gość dddddvvv
Przecież na litość, jak odmówi pojścia do pracy, to raczej to ubezpieczenie straci.

Gość Potwór z Loch Ness
dddd--->odmówić może. Ale nie dadzą jej na razie do żadnej pracy, bo jest w okresie chronionym. Ciąża.

Gość dddddvvv
Przybywam - bo nie rozumiesz sytuacji. Pannica chyba nawet nie ma obywatelstwa poslkiego.

oczywiscie ze nie ma obowiazku rejestrowania sie ale jesli chce miec ubezpeczenie czy tez dostac oferty pracy albo zrobic jakis kurs to musi sie zarejestrowac osobną sprawą jest ze naciąga państwo w jakis tam sposob ale niestety i tak bywa.

Gość Potwór z Loch Ness
I zjednym zgadzam się z Przybywam- prowadźmy rzaczową dyskusję, a nie zamieniajmy się w polskich polityków, którzy jak już nie mają żadnych argumentów, to zaczynaja innych obrażać. Bądźmy ponad to :)

Gość dddddvvv
I becikowe dostanie????

Gość Potwór z Loch Ness
Becikowe DOSTANIE.

Gość dddddvvv
Potwór - nie rozśmieszaj mnie, jesteś na forum, nie w salonie. Z nieba spadłaś?

nie wyślą jej do pracy bo jest w ciąży a po ciązy tez nie prędko, zreszta jak dostanie oferte i ją przyjmie pójdzie do pracodawcy i powie ze ma maleńkie dziecko to i tak jej nie zatrudnią a na papierku wypiszą jej ze jest niedyspozycyjna i nadal bedzie miala ubezpieczenie i bedzie zarejestrowana.

Gość Potwór z Loch Ness
ddd---> to że jestesmy na forum nie znaczy, że mamy się wzajemnie obrażać !! Kultura obowiązuje wszystkich i wszędzie.

Jest jeden haczyk, bedzie musiala co miesiac podpisywac zaswiadczenie, ze dochodow nie uzyskuje...i biada jej jezeli wyjdzie na jaw, ze zyje z lokat, odsetek, czy czegos tam:(

Gość Potwór z Loch Ness
A teraz cytat: "Art. 68. 1. Każdy ma prawo do ochrony zdrowia. 2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa. 3. Władze publiczne są obowiązane do zapewnienia szczególnej opieki zdrowotnej dzieciom, kobietom ciężarnym, osobom niepełnosprawnym i osobom w podeszłym wieku. 4. Władze publiczne są obowiązane do zwalczania chorób epidemicznych i zapobiegania negatywnym dla zdrowia skutkom degradacji środowiska. 5. Władze publiczne popierają rozwój kultury fizycznej, zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży." Konstytucja RP.

niekoniecznie to wyjdzie na jaw a pozatym mąż moze pracowac np prace dorywcze i moze tam wpisywac ze dochod wyniosl 700 zł w mc i ze np 200zł wyslała jej mama to ona jest bezrobotna a nie mąż czyli na dobra sprawe mąż moze pracowac

Gość Potwór z Loch Ness
Pamiętajmy cały czas o jednym - ona jest w CIĄŻY. Awięc w okresie chronionym. Nie do ruszenia - niestety.

Gość mąż gdyby chciał
to by pracował, ale to taki sam pasożyt jak ta zaciążona baba :P

Gość dolcegabbana822
Przeczytałam wszystkie wpisy , oczywiśćie pomijając te od osób upośledzonych umysłowo, tego nie da sie komentować, jest tylko litość oraz spółczucie dla nich. Może ja z swojej nie wiedzy zle się wysłowiłam oraz wprowadziłam w bład nie które osoby. W Polsce zamieszkuje od 10 lat, mam tu rodzine które są Polakami , babcie , dziadka, itd., siostre dalej nie będę wymieniać.:) Skączyłam tu szkołe, mam zawód którego nie zdążyłam wykonywać iz zaszłam w ciaże, planowałam otworzyć salon odnowy biologicznej, tylko mój ginekolog zaproponowal żeby poczekać z tym do urodzenia, dla tego wszystkie plany zostały przełożone na potem. I teraz myslałąm że jak moje dziecko nie będzie miało ubezpieczenia to nie przyjmą mnie nigdy na żadne badania, szczepionki, do szpitala nawet jak będę chciała zapłacić całośc, mysłałąm że leczą tam tylko osoby mające ubezpieczenia z NFZ. teraz wiem że byłam w błedzie, a ubezpieczenie wykupie dobrowolne, gdzie bede płaćić składki. Więc, nawet nie będę sie rejestrować w UP. chodziło mi tylko i wyłacznie o ubezpieczenie zdrowotne, nie żadne zasiłki itd. lub jescze rozważam wykupienie ubezpieczenia w PZU, bo tez mają podpisane umowy z wieloma placówkami. WSZYSTKIM BARDZO DZIEKUJE ORAZ MIŁEGO DNIA:)

Gość kjiji
jeśli nie prepracowała roku to zsiłku nie dadzą ale chociaż ubezpieczą.. a dziecko ubezpieczone być powinno.. :) itu nikt nie żeruje na Nas tylko państwo do cholery jest po to,żeby pomagało ludziom :)

Gość gość
do 18 roku zycia dziecko ubezpiecza pańtwo. ostatnio byłysmy z nasza córka u lekarza na dyżurze nocnym i okazalo się ze w ramach jakieś pomylki dziecko nie ma ubezpieczenia u męza oni powiedzieli że jest ubezpieczpne prez panstwo tylko chyba fundusz zdroia za to placi a nie nfz i oni jakieś dodoatkowe papiery musze uzupełniać. I czy my to wyjasnimy to tylko od nas zalezy

Gość gość
Fundusz zdrowia to nfz właśnie.