Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqdwqdwe

kiedy na spacer ze wczesniakiem?

Polecane posty

Gość wqdwqdwe

moj wczesniak urodził sie w 35 tygodniu ciąży, ma dwa tygodnie,od tygodnia jestem z nim w domu, nie wiem kiedy moge isc z nim na spacer, lub chociaz stanac przy otwartym oknie..ogolnie jest zdrowy, wazy koło 2500 , miał żołtaczke w szpitalu, teraz ma małą, maz nie kaze mi z nim nawet przy otwarym oknie stawac, a co dopiero na spacer...a ja juz sama nie wiem, jest ciepło, moze powoli go przyzywczajac do wyjsca na zewnatrz...nie wiem jak go ubrac, i czyms przykryc..w sumie mam taras..mogłabym wyjsc na taras..co roadzicie, kiedy z nim wyjsc?

Gość vsdvdf
akurat teraz w powietrzu na zewnątrz jest cała masa alergenów :(

moj maly ur w 35tc w styczniu i gdyby nie tygodniowy pobyt w szpitalu to bylibysmy na spacerze po tyg a tak bylismy po 2tyg zycia :D a gdyby sie urodzil teraz to bym od razu poszla, przeciez jest cieplo i wogole przyjemniej niz w styczniu :0

Gość wqdwqdwe
ale moj maz sie upiera, ze to wczesniak , ze zachoruje, jak go przekonac?

Gość wqdwqdwe
myszcza to doradz mi jak ubrac, malucha na wysjcie na taras?zakładac jakas pieluche na wozek..?zeby mu nie wiało?

ubiezr w pajaca czy kaftanik ze spiochami i przykryj lekkim kocykiem albo w rozku, zalezy jaka masz pogode :D ja mama piekna cieplo i bezwietrznie to moj mlody lezy sobei etraz w rampersie w ogrodzie :) acha no i zaloz czapke

kurcze mam ten sam problem. Moja mala urodzila sie tydzien temu w 34 tyg.od czwartku jestesmy w domu, ale poniewaz mieszkam w szkocji pogoda tutaj nie jest taka piekna jak w polsce. I tez sie zastanawiam kiedy moge wyjsc na spacer.

Gość Allegrowiczka pełną gebą
Normalnie na dwór dziewczyny.Możecie najpierw werandowac kilka dni na tarasie lub przy otwartym oknie.1 dzień 5 minut,2 dzień 10 min i tak to 30 min.Pózniej na dwór.

Gość Allegrowiczka pełną gebą
Tylko pamietajcie zeby nie przegrzac dziecka.Jedną warstwe wiecej niz same zakładacie.