Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruta1980

jestem w ciąży - chce przerwać pracę i iść na zwolnienie

Polecane posty

Gość ruta1980

pominmy komentarze negujace... proszę o odp kiedy mozna isc na zwolnienie gdy ciazy nic nie zagraza..

Gość myśle że po 2-3 msc

Gość monikaaaaaaaaaa
ja poszłam na zwolnienie w 3m-cu ciąży

Gość a jaka praca

zalezy jaka masz prace i ajk sie czujesz :) mojej ciazy tez nic nie zagrazalo a rzygalam jak kot na poczatku i musialam isc na 3 tyg zwolneinia, potem w 8 mcu jzu nie umialam chodzic i bylo mi ciezko lewitowac miedzy biurkami to tez poszlam na l4 :) teoretycznei zawsze mozesz isc w ciazy na l4 zalezy czy lekarz ci wystawi :)

karen-80 ja bylam na l4 miedzy 7 a 10 tc :) wiec na pewno nei po 3 mcach :)

Gość aaaaaaaaaaa buba
Na zwolnienie mozesz iść w każdej chwili ,ale zastanów sie czy bedziesz miała gdzie wrócić po macierzyńskim...bo wychowawczego pracodawca nie musi Ci dac.

Gość ruta1980
przeciez jak jestem na czas nieokreslony to moge isc na wychowawczy po macierzynskim i nie zwolnia mnie... a nie??

Gość nie straszcie

po macierzynskim jzu moga zwolnic a w uzasadn przypadkach moze pracodawca odmowic przyjecia podania o urlop wychowawczy :)

Gość a ja slyszalam inaczej....
ze podanie o urlop wychowawczy to formalnosc i pracodawca ma obowiazek przyjac...

myszsza-tak masz racje-pokrecilam-bo to chyba jest tak ze lepiej powiedziec ze sie jest w ciazy po 3 mies bo masz ochrone a na L-4 to od razu mozna isc:)

Właśnie jestem na zwolnieniu lekarskim, bo mam problem z nerkami. Jestem w 6 miesiącu. Szkoda, że wiele przyszłych mam traktuje ciążę jako chorobę. Jest oczywiste, że nie zawsze czujemy się super, jest nam ciężko, różne dolegliwości, ale kurcze... Może warto czasem w swej pracy uświadomić innym, jak powinni obchodzić się z ciężarną... Może trochę odciążyć? Ale jeśli coś dolega matce, czy nie daj Boże, dziecku - to iść na zwolnienie... Trzeba wiedzieć co jest najważniejsze...

Gość dobra wola...
Tak na macierzynskim cie nie zwolnia, ale ten "urlop" nie trwa wiecznie i nie wiadomo czy bedziesz miec gdzie wracac!