Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menomeno30

30 lat i....... MENOPAUZA???Możliwe?????????????????????????

Polecane posty

Gość menomeno30
a wczoraj dostałam okres i do tej pory jest bardzo skąpy a kiedys nie moglam nadarzyc ze zmienianiem podpasek:(nie wiem skad te zmiany.

Gość menomeno30
a moze wogole ziemia sie okres z czasem?Jak to u was wyglada??

Gość mocoa
Z tą różnicą, ze ty masz tą chorobę zdiagnozowaną. Natomiast nie wiem czemu w tym przypadku trzeba od raz zakladać menopauzę, skoro sa na to nikłe szanse. Mogą byc inne przyczyny takich dolegliwości. Oczywiście, jesli chcecie, to na podstwie domysłów i artykułow możecie sobie wierzyc, ze to manopauza.

Gość menomeno30
oczywiscie ze moze to byc inna przyczyna ale tego tez wykluczyc nie mozna.Wlasciwie lekarz ogołny mnie olał wiec wedlug niego wszytsko jesst w porzaqdku.No ale ja wiem przeciez ze nie ejst:(

Gość okiiiiiiii
Nasze matki przechodziły menopauzę wcześnej. W wyniku ewolucji zmienia się wiek, w ktorym pojawia się menopauza ;)

Gość A ja miałam podobnie
do menomeno --> przeczytaąłm Twój wpis o wczesnej menopauzie i chciałabym dołączyć do Ciebie bo u nie też tak było. Nie wiem dokładnie ile mialam lat jak zauważyłam u siebie podobne objawy oblewania się potem. Na początku myślałam że to cukrzyca ale okazało się że cukier mam w porządku. Takie złe samopoczucie trwało dobrych kilka lat i okres też jeszcze miałam. Przeczytałam gdzieś że taki okres poprzedzający menopauzę to PERIMENOPAUZA, która moze trwać kilka lat nawet 10. Dopiero wszystko się wyjaśniło jak zaczęłam się starać zajść w ciążę i nie mogłam bo hormony odpowiadające za owulację były zbyt małe. Teraz mam 45 lat i już jestem dawno po ostatniej miesiączce. Menomeno -- zrób sobie badanie krwi na wysokość FSH. Jeżeli jest powyżej 15 to możesz się domyślać że jesteś już w wieku zbliżającym się do perimenopauzy... pozdrawiam

Gość zoonela
Witam wszystkich. Mam 30 lat. Ja jestem na forum po wczorajszej wizycie u ginekologa. Nie oblewają mnie poty nie mam uderzeń gorąca, jednakże mój organizm zaczął się bardzo dziwnie zachowywać. Do tej pory miałam bardzo regularne miesiączki, a teraz są nie regularne i o różnej intensywności, bardzo bolesne zresztą co nigdy nie miało miejsca. Również moje piersi od połowy cyklu są bardzo obolałe a również takich objawów nigdy nie miałam.Dodatkowo moja skóra twarzy wygląda jak u nastolatki czyli plamki i pryszczyki :) Najgory z problemów jednak to totalny spadek libido :( (to tak ze strony hormonów) dodatkowo ciągłe zmiany nastrojów. Opowiedziałam wczoraj to wszystko lekarzowi i ... dostałam lek łagodzący objawy związane z menopauzą. Czytam tu wasze wpisy i nic mi nie pasuje. Czy lekarz aż tak by mógł się pomylić? Co o tym sądzicie?

Gość dlaczego ....
temat wprawdzie upadł ale może ktoś jednak jest w podobnej sytuacji. Mam 35 lat i prawdopodobnie przechodzę menopauzę. Uderzenia gorąca, brak miesiączki przez 23 miesiące potem jakaś taka niewydarzona. Oczywiście byłam u lekarza, mam robione badania itd. Lekarz nie jest oczywiście pewien ale ... Dziewczyny czy któraś jest w podobnej sytuacji? Odezwijcie się proszę

Gość dlaczego ....
miało być 2 do 3 miesięcy

Gość SurfBar
spróbuj zajśź w ciążę i okres się ureguluje ,a jak nie zajdziesz to będzie to dowód na wczesną nienormalną menopauzę. Jeśli masz już dzieci, to nie musisz się przejmować, masz naturalną antykoncepcję i oszczędność na środkach a ntykoncepcyjnych.

Gość carolla...............
ma 43 lata i mam ten sam problem.Od 2 m-cy brak miesiaczki,byłam u gina i usg wskazuje na menopauze,robiłam wyniki i FSH -93,TSH o normie,,w poniedziałek ide na prolaktyne.

Gość dlaczego ....
SurfBar - ale jak mam zajść w ciążę jeśli nie mam miesiączki od lipca? Wcześniej też miałam może 2 albo 3 razy... Załamka, ja mam 35 lat!

Gość dlaczego ....
Wczoraj słuchałam rozmów pań ok 55 lat. Skarżyły się na udrzenia gorąca w nocy, a ja sobie pomyślałam, że mogłabym z nimi powymieniać się doświadczeniami

Gość dorota warszawa
witam wszytkich mam 35 i od rokiu mam okres w kratke jeden miesiac samoczynie reszta przez wywolanie lezalam na karowej na profil i dziiaj mialam wizyte poszpitalna i pani doktor stwierdzila ze mam wczesniejsze wygasnie cie jajnikow i porzepisala mi fenomin mite ale i tak mi powiedziala ze niemam co liczyc na dzajscie w ciaze ,to po co wywolywac sztuczny okres na hormonach jestem juz rok i tylko waga skacze przytylam 20 kg czy ktoras zwas stosowala ten lek

Gość danio34
Mam 34 lata i przechodzę menopauzę,okresu nie mam od 6 miesięcy. Okres był i nagle nie pojawił się.Najgorsze to uderzenia ciepła, potem zimno,brak ochoty na sex, zmęczenie, zmienne nastroje.Choruję na rzs, lekarz mówił,że choroba przyczynila się do tego.Choroba automunologiczna niszczy mnie ,moje jajniki wygasly.Całe szczęście,że mam 2 synów , 11 i 6 lat.Moja pani reumatolog daje mi 2 lata do wózka inwalidzkiego,że będę niesprawna ruchowo i jeszcze wygasłam jako kobieta,to dopiero checa.pozdrawiam

Gość maniana 11
a ile ważysz? jesteś otyła? podobno b.otyłe kobiety tak mają

Gość Lekosen-korzystaliscie?
Korzystaliście z preparatu co się nazywa Lekosen? Bo wyszukiwałam informacji na temat tego produktu i nic nie mogę znaleźć. Może moglibyście coś powiedzieć mi o tym produkcie? Jest sens go kupować, próbowaliście jakichś zamienników? Tutaj przeczytałam trochę informacji o Lekosen: http://www.listalekow.pl/lekosen/ - myślicie, że to rzetelne informacje? Nie chciałabym się i zmarnować bezsensownie pieniążki, dlatego liczę na Wasze sugestie. Dzięki za wszelkie porady.