Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsad

TężYCZKA!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dsad

CZY KTOS NA TO CHOROWAł ??? wyleczył się??

Gość Trollik
dowiedziałam się w piątek, że ją mam i nie wiem jeszcze co dalej; muszę umówić się na wizytę do lekarza

Gość misia167
Chciała bym bardzo dowiedzieć sie jakie mieliście objawy tężyczki. Wczoraj miałam próbę tężyczkową wynik poztywny Ja mam zawroty głowy które na początku łączyłam z chorobą błędnika ale lekarz neurolog powiedział ze mogę to mieć także od tężyczki.Odezwijcie się.

Gość e-cinka
wiem ze jest spadek elektrolitow chyba wa pnia wtedy jest atak takiego tezenia sztywnienia ciala robi sie slabo,mozna zemdlec,spadek cisnienia -przypomina zapasc,czesto potrzebna jest interwencja lekarska moja kolezanka miala tak na poczatku diagnozowania niedoczynnosci tarczycy,jej to jakos zamierala klatka piersiowa i czula jakby umierala......

Gość e-cinka
a jak ta proba tezyczkowa wyglada?

Gość misia167
wkładają ci rękę do rękawa od mierzenia ciśnienia pompują powyżęj twojego ciśnienia i tak przez 10 minut leżysz z tym rękawem aż ci ręka zdrętwieje. potem wbijają ci igłę pomiędzy kciuk a palec wskazujący i tak leżysz 10 minut z tym że w ostatnich 2 minutach musisz bardzo szybko oddychać.Igła jest podłączona do maszyny która rejestruje twoje odruchy.

Gość e-cinka
o rety strasznie to drastyczne-ja nie lubie mierzenia cisnienia kiedy tak uciska ramie......a cala reszta ...no niezbyt mile.....