Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

no_sense

ZAPALENIE BŁONY ŚLUZOWEJ ŻOŁĄDKA, DWUNASTNICY I PRZEŁYKU... chudnę!

Polecane posty

Wreszcie poszłam na gastroskopię (coś strasznego... istna tortura) I wyszło jak w temacie. Od jakichś 3 lat chudnę. Ważę już 43 kg!!! Test na helicobacter wyszedł słabo dodatni. Dostałam Polprazol, Gealcid i Tribux. Cz ktos wyleczył takie zapalenie i udalo mu sie przytyc i pozbyc dolegliwosci (biegunka, nudnosci, bol brzucha). I nie powiem - lubie zjesc, jadlam duzo i chudlam... Leczenie+dieta podobno pomaga po 6 tygodniach. Ale proszę napiszcie jesli ktos mial takie problemy... Dostaję natychmiast biegunki po kilku łykach kawy, soku pomaranczowym, czasem nawet po herbacie

A co do gastroskopii... Jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy. Nie czarujmy się, to był koszmar. Nie ty;lko wymiotowałam ale tez dusiłam się i wpadał mi do buzi cały ustnik. Lekarz wyciągał mi gastroskop kilka razy zanim się udało. Mimo to cieszę się że mam to juz za sobą i wiem juz na czym stoję.

Podobno dawno nie mieli takiej pacjentki jak ja :classic_cool::D Czyli inni lepiej znoszą to badanie.... Bardzo proszę o odpowiedzi...

Oj, wiecie co, no trzeba coś takiego przejść, jeżeli jest taka konieczność i nie ma się co obawiać. Wiadomo, ze może wystąpić dyskomfort, no ale chyba dla wyższego dobra własnego warto się poświęcić raz na jakiś czas takiemu badaniu. Portem pozostaje tylko dobranie odpowiedniej terapii.

W takiej sytuacji powinno udać się do lekarza specjalisty. Przy takich objawach powinno się ustalić z lekarzem odpowiednią dietę. Są np. w Vimedzie odpowiednie diety eliminacyjno-rotacyjne, które się ustala w podobnych przypadkach. Niektóre pokarmy mogą bowiem podrażniać żołądek, lub prowadzić do chorób przeowdu pokarmowego. Na takie schorzenia robi się badania, po czym później eliminuje na ich podstawie pokarmy, które są szkodliwe dla organizmu