Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamusia

ubranka dla noworodka i niemowlecia, pytanie

Polecane posty

Gość przyszlamamusia

czesc, mam pytanie odnosnie tego jaki rozmiar ubranek powinnam kupic na poczatek i na ile one starcza? kupowac na 56,czy moze od razu na 62, i czy juz teraz powinnam sie zaopatrzec tez w wieksze rozmiary? I ile czego kupować? podrawiam

Gość przyszlamamusia

ja na początku miałam te najmniejsze 56, ale i tak były za duże,nie kupuj za dużo małych ubranek, bo dziecko szybko rośnie, lepiej ciut większe najwyżej zawiniesz rekawki...dasz radę, sama musisz się zorientować jak duże będziesz miałam dziecko i jak szybko bedzie rosło...teraz lato więc za grubo nie będziesz ubierać,samo body i skarpetki... a poza tym dużo podostawał od rodziny więc nie musiałam tak duzo kupić,później tak ale zawsze mi się udawało dostać coś odpowiedniego...

Gość przyszlamamusia
ale np pajacyki też warto kupić do spania czy zimniejsze dni?

wiesz=-mój jak byl malutki to spal w śpiochach i kaftaniku,z tego względu że łatwiej mi się go przewijalo, a w szpitalu miał sam kaftanik i spal w rożku więc też mu nie bylo zimno (urodził się w maju) a na kiedy masz termin?

Gość przyszlamamusia
termin mam na 20 czerwca. A co myślisz o kupnie też większych ubranek, 62 i 68? nie wiem czy będę miała tyle czasu by potem kupować córeczce ubranka :)

Gość przyszlamamusia

Gość przyszlamamusia
bardzo prosze o pomoc, czy kupować też ubranka w rozm 62 i 68? :)

Pewnie,kup...napewno się przydadzą,ale po parę sztuk...sama cię rozumiem,bo też to przechodzilam,lepiej mieć pod ręką niż martwić się że nie masz co dziecku założyć...umnie się sprawdziły body,zawsze to plecki oslonięte i nic nie wychodzi...ale maleństwu często się ulewa więc musisz mieć na zmianę,śpiochy-też często zmieniałam,czszególnie w nocy,bo za dużepieluchy(nawet te najmniejsze) i przeciekało,czerwiec to ciepło i od razu wypierzesz,powiesisz,szybko wyschnie

Gość przyszlamamusia
dziękuję bardzo :)