Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

No wlasnie, wydaje mi sie ze to Ten na gorze nie chce zebysmy mieli dziecko. Ja teraz na chwile usiadlam, bo od kad wrocilam z pracy caly czas cos robilam przy domu. Musialam jakos odreagowac bo normalnie powoli wariuje. Czuje sie jak w jakiejs klatce, w ktorej caly czas sie obijam o sciany. Klatce bez wyjscia. Ja juz naprawde nie wiem co mam ze soba zrobic. No przeciez teraz mialo byc dobrze, do owulacji doszlo wiec o co chodzi? Kazda jedna porazke przezywam coraz gorzej. Podupadam psychicznie, fizycznie i duchowo. Nawet z domu mi sie nie chce wychodzic. A tu jedna kolezanka urodzila pasuje do niej jechac, drugiej dziecko zaczyna raczkowac i juz dzownila kiedy do niej w koncu przyjade. Siostra przywozi mi caly czas swoje dzieci. NIECH MI DADZA W KONCU SWIETY SPOKOJ!! Musze sie wyplakac dziewczyny, ale juz nie wiem czy jutro bedzie lepiej. Świat mi sie zatrzymal.. szatanserduszko co do Twojego pytania "co teraz". To w 2-3 DC powtarzam badania TSH, FSH, LH, prolaktyne i prolaktyne po MTC. A potem to juz nie wiem.. Owulacje (o ile do niej dojdzie) to pewnie bede miala z tej zatkanej strony, takze kolejny miesiac w plecy. No nic.. Ide do meza. Dzisiaj go potrzebuje bardziej niz zawsze..

Gość welur
cvb serce mi sie kraje jak to czytam :( ja odnosze wrażenie ze im bardziej chcemy tym bardziej zmniejszamy nasze szanse ale nie da sie nie chciec jesli wszystko czego pragniemy to dziecko :( Ja juz tez dostaje do głowy z jednej strony chciałabym juz wiedziec a z drugiej ta niepewnośc daje taka ogromną nadzieje ze boje się ją rozwiać jesli test pokaże jedną kreske :( Rozmawiałam z mężem postanowilismy że jesli nam się teraz nie uda to walczymy do końca wakacji może na urlopie się uda.... jeśli po wakacjach nie będzie rezultatu idziemy do tej kliniki, a póki co ja szukam jakiegoś dobrego ginekologa, który zleci mi podstawowe badania. Mąż komibnuje zebysmy w tym miesiącu mogli wziąśc urlop wtedy kiedy przypadają dni płodne i gdzieś w te dni pojechać we dwójke odpoczać, zrelaksować się i być tylko dla siebie... zobaczymy co z tego wyjdzie... cvb jestem cały czas z Tobą myślami i uwierz ze rozumiem co czujesz :*

Rozumiem cvb jak ci ciężko ale chyba jednak jeszcze nie czas na to żeby się poddać, w końcu to dopiero raz kiedy wiesz że na pewno doszło do owulacji. A tu nie wiadomo do końca kiedy próbować żeby trafić. Wydaje mi się, że jeszcze co najmniej trzy razy. Zrób badania ja w tym czasie postaram się kogoś dobrego namierzyć to jak będziesz mieć wszystko gotowe to będzie o tyle łatwiej. Potrzebuję jeszcze ze trzy dni. Nie patrz na cudze dzieci z żalem, ciesz się nimi choć to trudne ale pomaga.

Gość welur
Hej dziewczyny dziś ja ze smutną nowiną :( wczoraj wieczorem dostałam plamienia byłam pewna ze to nie @ bo jeszze za wcześnie, jak już była nieregularna to zawsze się spóżniała ale nie zdarzałao się zebym dostała wcześniej . Te plamienie nawet mnie ucieszyło pomyslałam, że to moze jakiś dobry znak tym bardziej ze temperatura była nadal podwyżoszna bo 37 stopni, ale w nocy obudził mnie straszny ból brzucha z tym, że był inny niż zwykle nie przypominał bólu okresowego a raczej czułam sie tak ajkby mi ktoś zaszył w brzuchu cięzki kamień. Wstałam do ubikacji poszałm siusiu a tam krew, dziś rano zmierzyłam temp. i już spadła do 36,6 ale okresu nie ma tylko plamienie, z tym ze ta temp. to raczej pewny objaw ze nici z ciąży :( Strasznie się czuje chce mi się ryczeć ;(

Witam Was moje Drogie. Ja powoli wracam do zywych, jeszcze jedna zalamka mnie czeka przy @ ale narazie jakos funkcjonuje. We srode rano odstawilam tabletki, takze od wczoraj zaczelam mierzyc temp. Wczoraj mialam 37,9 ale to chyba jeszcze luteina dzialala 12 h od odstawienia, a dzisiaj juz bylo 37,2. Czekam na spadek temp, przynajmniej @ nie bedzie jakims wiekszym zaskoczeniem i bede mogla w ciagu dnia sie do niej psychicznie nastawic. Welur a u Ciebie sadny dzien w poniedzialek?

welur uwierz mi ze wiem co czujesz. Wiesz z @ jest o tyle dobrze ze po niej jest kolejna szansa. Wiem ze to zadne pocieszenie, ale co nam zostalo jak nie probowac po raz kolejny?

Gość welur
cvb ja juz nic z tego nie wiem poszłam teraz do ubikacji i zas czysto żadnego plamienia ani nic w tym stylu nie ogarniam już swojego organizmu, okresu w każdym że bądż razie to nie przypomina ale temperatura spadła :(

kurcze ja nie jestem specjalista w tych sprawach ale wydaje mi sie ze temp nie moze spasc. A powiedz mi, Ty ja mierzylas o tej samej godzinie co zawsze po conajmniej 5 h snu?

Gość welur
cvb mierzyłam rano około 6.30 tak jak zwykle, z tym że nie wiem czy spałam 5h bo połozyłam się około pierwszej w nocy o 4 obudził mnie ból a temp. mierzyłam o 6.30 ale od 4 bardziej czuwałam niż spałam bo mnie to stresowało

sluchaj to jeszcze jutro rano zmierz. Moze akurat to Twje nocne wstawanie mialo jakis wplyw na temp i nie pokazalo prawdy. Wiem ze to mialo byc mierzone o tej samej porze, w tym samym miejscu, po conajmniej 5 h snu, przed wstaniem z lozka. Jeszcze nie wszystko stracone

Gość welur
jeszcze istone moze byc to ze w nocy wzięłam ibuprom max który nalezy tez do leków obniżających temp. zmierze ejszcze jutro rano a dzis zrobie test zeby miec pewnośc

Ja mysle ze z testem sie wstrzymaj. Sprawdz najpierw temp. Jak nadal bedzie 36,6 to testu nie ma po co robic. Ciezkie to wszystko prawda? I takie niepewne..

Gość welur
to jest okropne.... najgorsza jest ta iskiera nadzieja, która pomimo tego że organizm pokazuje ze nie doszło do ciąży jeszcze walczy i sieje zamęt w głowie....

Wiesz.. mialas dzisiaj ciezka noc, byc moze to sie odbilo na temperaturze.

Ja mialam jechac zaraz po wynikach do gina, sprawdzic czy z niepeknietych pecherzykow nie zrobily sie torbiele, ale pojade dopiero jak dostanie wyniki z krwi. Pobolewaja nie troche jajniki, mam nadzieje ze nic zlego sie w nich nie dzieje. Powiem Wam ze mi juz jest glupio jezdzic do niego i mowic po raz kolejny ze znowu sie nie udalo. Wiem ze on tez robi wszystko zeby w koncu byl sukces. Normalnie czuje sie winna, ze cos ze mna jest nie tak.

Gość welur
cvb nie myśl tak.... przecież to nie Twoja wina, robisz wszystko co w Twojej mocy, a on pewnie ma takich przypadków mnóstwo, tym bardziej ze patrząc na wszystkie dane coraz więcej młodych par ma problem z płodnością.

Wiesz jak to jest.. Czasami zbyt racjonalnie sie nie mysli. Jak jest problem to jeszcze musi byc jakas wina. Trzymam za Ciebie kciuki, bo ja juz w tym miesiacu jestem na straconej pozycji. A jak tam Twoja @?

Gość welur
moja @ powoli zaczyna się rozkręcać ale mimo to miesiączki mam ostatnio 1-dniowe wieć pewnie zanim się rozkręci to już się skończy, jak narazie to bardziej plamienie niż @ ale brzuch mnie pobolewa typowo okresowo. Tracje już cierpliwośc i nadzieje ze kiedyś się uda :(

welur ja tak miałam po poronieniu, jakieś dwa cykle normalne a potem kolejne trzy właśnie takie dziwne dwa trzy dni okres na wkładkę, jakby plamienie, potem okazało się, że rozwijała się jakaś infekcja tylko już nie pamiętam jaka, wyszło w cytologi. Wyleczyłam a potem nie zdążyłam sprawdzić jaki będzie następny okres. Okazało się, że przez tą infekcję wszystko było nie tak. Miałam do tego jeszcze przemieszczenie komórek z macicy chyba na szyjkę stąd plamienia ale to po wyłyżeczkowaniu, Ciebie chyba nie dotyczy. Nie miałam jakichś wyraźnych objawów tego, że coś się dzieje. Myślę, że o ile to nie ciąża, bo takie dziwne historie to nawet chyba tutaj czytałam to powinnaś pójść do lekarza i powiedzieć mu o tym, zrobić cytologię i usg. Tylko u kogoś porządnego.

welur ja naprawde nie chce Cie straszyc ale zrob sobie te badania jak najszybciej. Nie mowie o klinice nieplodnosci ale jakimkolwiek dobrym lekarzu. Mnie zaczyna bolec dol brzucha takze pewnie tez jutro nadejdzie @.

Gość welur
Kobitki okres sie rozkręcił, brzuch boli cholernie, szczerze mówiąc moja pierwsza myśl dzis w nocy jak sie obudziłam z tym dziwnym bólme to własnie było poronienie... Co do lekarza to popytałam ludków i juz chyba wiem do kogo sie wybiore. Przyjmuje u nas lekarz który jest także doktorem na oddziale położniczym i dodatkowo zajmuje się niepłodnością przy współpracy z provitą w Katowicach. Dujzo pozytywnych opinii o nim słyszałami na necie tez w sumie większość była pozytywna więc najprawdopodobniej zawitam u niego po pomoc. Jak narazie cięzko znoszę to, że @ zawitała bo nadzieje miałam ogromną ale mąż mnie wspiera a dodatkowo dziś wpadają znajomi na euro więc może chociaz wieczór bedzie troche weselszy, aha no i w pracy dostałam ten dodatkowy urlop iec wyjazd w dni płodne powinien wypalic :)

No to szczesciarz z Ciebie, ja o urlopie w tym roku nie mam co myslec. Ja biore po 1 - 2 dni ale tylko na prace przy domu. Ale w nastepnym roku juz uderzymy najprawdopodobniej na hiszpanie :) Welur znowu jedziemy na tym samym wozku:P Wczoraj jak wrocilam do domu dostalam @ a dzisiaj juz o 8 rano bylam na badaniach krwi. Pewnie we wtorek bede niala wyniki takze zaraz po @ jade do lekarza. A dzisiaj sluchajcie moj maz - krol stadionow - zabiera mnie do TEATRU na rocznice slubu! I nawet koszule zalozy ;) Wielkie poklony dla niego;)

a i jeszcze ciekawostka - 2 dzien @ a temp dalej 37,2

Gość welur
cvb to moze zrób test ?? ta temperatura mnie zastanawia :) u mnie jak spadała w pierwszy dzien tak na drugi tez była niksa wiec szystko sie zgadza :) nawet @ w tym miesiącku jakis taki normalniejszy a nie jednodniowy :) aaa cvb mąż faktycznie zasługuje na pokłony:) my wczoraj w domu urzadziliśmy strefę kibia ale w sumie miałam frajdę bo na chwile się oderwałam od wszystkiego :)

Gość welur
ahhh cvb oświec mnie jeszcze i powiedz ile kapsułek dzien tego wiesiołka powinnam jesc ?? i kiedy zaprzestać wtedy jak test owulacyjny bedzie poozytywny ?? czy wcześniej ?

hm z tego co pamietam to wiesiolka się powinno brac chyba 3 x dziennie po 2 tabletki. Ale ja bralam zawsze 2 x 2. A powinnas go brac od 1 dnia cyklu do dnia owulacji. Co do mojej temp to chyba i tak nie mam na co liczyc bo wczoraj i dzisiaj mialam 36,8. Także czekamy owulacji :) U mnie wyniki krwi maja być jutro. Az jestem ciekawa czy cos wykarza:)

Gość welur
cvb ja sobie zaczęłam brać tego wiesiołka od 1 dnia @ i biorę sobie po 3 tabletki dziennie, i sie zastanawiam czy nie zwiększyć dawki. My tez wyczekujemy dni płodnych żeby znowu walczyć a w międzyczasie chce sie do tego lekarza wybrać, kolejny miesiąc, kolejne nadzieje ...

Ja wlasnie kupilam sobie kolejne opakowanie wiesiolka bo te 150 tabletek juz zjadlam. Teraz tez bede brala 3 x 2.