Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

Gość welur
wiem :( ja bym chciała chociaz cień nadzieji chociaz usłsyzeć ze bede miała te dziecko nie wiem za iles tam czasu ale zebym wiedziała ze wkoncu sie doczekam .... ta niepewność i te ciągłe wyczekwianie tlyko po to zeby się zawieźć mnie męczy.

Welur glowa do gory. Ja bym na Twoim miejscu zaraz po tescie pomyslala o badaniach. Nawet sama w swoim zakresie mozesz sobie zrobic badanie prolaktyny i prolaktyny po MTC. To sie robi w 2-3 DC. Czlowiek teraz jest zabiegany i zestresowany, a prolaktyna to przeciez hormon stresu :) Bardzo duzo kobiet ma ja podniesiona a ona dosc skutecznie utrudnia zajscie w ciaze.

Gość welur
cvb nie chce teraz robić żadnych badan wyjdzie mi coś nie tak i dopiero zaczne się stresować pozatym teraz jest sezon urlopowy chce porządznie zacząc leczenie po wakacjach tak postanowilismu i tego się trzymam. Wiem z ejak teraz bym zaczęła jakies badania to cały urlop bym zas analizowała co jest nie tak a z czego to wynika itd. itp. wole poczekac i wziaśc się za to od A do Z

Ok Twoj wybor :) Po moich doswiadczeniach od razu zaczelabym leczenie. Ja jutro napisze Wam dopiero wieczorem bo nie wiem kiedy na kompika usiade. Chyba ze sie uda to napisze od razu ;)

A Ty welur jak tam chcesz dobrze wykrzystac wakacje to przytulaj sie do meza co 2 dzien (conajmniej) od ostatniego dnia @ do 1 dnia cyklu :)

a powiedz mi jeszcze? kiedy pokazuje Ci owulacje w Twoim kalendarzu? W dniu skoku temp czy wczesniej?

No właśnie odpoczywajcie, najważniejsze to wyrwać choć kawałek z czasu pracy i porządnie odpocząć. Koniecznie urlopujcie, odpoczywajcie, jak człowiek jest wypoczęty to wszystko od razu wygląda inaczej. Ja marzę o tym żeby chociaż się wyspać ale na razie jeszcze czas jakiś nie będzie mi dane.

szatanserduszko i ciesz sie z tego. Ja duzo bym dala zeby sie niewysypiac :)

no tak to fakt.... Choć czasem porzuciłabym wszystko to żeby się tylko wyspać, nie mówię o innych rzeczach. Wiem, że już niedługo ale czasem po prostu zmęczenie tak się nałoży że nawet myśleć ciężko. Wczoraj musiałam się poważnie skupić żeby podzielić 75.99 na dwa. Odpoczywajcie jak możecie, teraz czas urlopów i gorące miesiące lata, które sprzyjają przytulaniu i fasolkowaniu. Niezmiennie trzymam kciuki, żeby wszystko szło w dobrym kierunku...

Gość welur
cvb mi owulacje pokazuje około 2 dni przed skokiem temperatury, a zeby krechy były ciągłe to temp. musi byc mierzona codziennie mniej wiecej o tej samej porze dodatkowo obserwacja śluzu ja jeszcze testy owulacyjne stosuje i mam ciągłe rkechy na wykresie

Gość welur
cvb daj znac czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki

Welur to pusc te kciuki bo u mnie dalej wielka DUPA! Nawet ze sie dzisiaj tym nie przejelam. W sumie spodziewalam sie tego. Szkoda tylko bo akurat dzisiaj mialam urlop i maz nie wiedzial ze jade na badania, myslalam ze jak wydzie pozytywny test to zrobie mu niespodzianke wezme na romantyczna kolacje i powiem o ciazy. Mialo byc jak nigdy a wyszlo jak zawsze :)

Gość welur
ahhh cvb wielka szkoda :( a jka dalej w niepewności i w oczekiwaniu, wczoraj strasznie bolał mnie brzuch ból typowo okresowy wiec pewnie @ się zjwai , ale jutro już mogę testować więc jesli do jutra @ sie nie przypląta to rano zatestuje, ja w tym cyklu tez postanowiłam ze nie mówie mezowi o testowaniu bo gdyby sie udało chce mu zrobić niespodziankę

Tak jak Wam pisalam welur ja sie za bardzo nie nastawialam na ten miesiac i przeszlo w sumie bez bolu. Jedyna szkoda to tylko z ta niespodzianka. Bo wszystko było tak zaplanowane żeby mezulek się nawet nie domyslal ze jade na badania. Poza tym tak sobie mysle dziewczyny ze ja i tak mam wielkie szczescie. Mam meza który zawsze będzie przy mnie i tak naprawde ja bez niego nie wyobrazam sobie zycia.

Aha a co do mojego leczenia to dzisiaj jest 16 dzien brania bromergonu. Takze dzisiaj po raz ostatni biore 1/4 tabletki a od jutro juz 1/2.

Gość welur
cvb kochany mąż to wielki skarb i ja takowy posiadam :) dlatego zyje nadzieją ze wielka miłośc i wiara wkońcu pozwoli nam spełnić marzenie posiadania dziecka bo to najpiękniejszy owoc miłości.

W tej chwili to juz nic z zalecenia od lekarza. Bralam kiedys castagnus ale jak dostalam bromergon to go odstawilam. Odstawilam tez luteine po badaniu krwi. Normalnie codziennie zarzywam magnez + wit B6 oraz kwas foliowy. Od dzisiaj zaczne pic znowu ziola O. Sroki, a od 1 dnia cyklu znowu wyciag z wiesiolka

A masz moze jakis pomysl co moglabym brac? Oczywiscie o ile tego jeszcze nie mialam bo chyba juz wszystkiego probowalam:)

może spróbowałabyś tak dla odmiany nie brać zupełnie nic oczywiście z wyjątkiem tego co zalecił lekarz i magnezu z wit b i folikiem?? Jeżeli problem twój został zidentyfikowany w postaci zbyt wysokiej prolaktyny i bierzesz na to prochy to cała reszta może już nie być potrzebna, choć wydawałoby się, że ma pomagać. Ale to taka moja pokrętna myśl na dzień dzisiejszy.....

Gość welur
szatanserduszko miałam napisac dokładnie to samo :) mzoe lepiej uwolnić się od zbędnej chemii dac organizmowi trochę wytchnienia

No niby sie zgadzam. Ale... no wlasnie ale :) magnez i wit B6 wiadomo sa witaminami wiec moge je uzupelnic zwlaszcza ze pije duzo kawy, wiesiolek jest na poprawe jakosci sluzu a zreszta dostarcza kwasow nienasyconych, ktorych moj organizm sam nie wytrzowy. Tylko jak cos moge zrezygnowac z ziolek O. Sroki, pilam je przez jakies 2 tygodnie gdzies 2 mce temu. Myslalam zeby do nich wrocic. A teraz jak uwazasz? odlozyc wszystko? :)

Poza tym to nie zadna chemia tylko zwykle naturalne skladniki. Ja nie mam jakos urozmaiconej diety, mało rzeczy jem i poprostu wspieram swoj organizm:)

Ja tam bym odłożyła to wszystko z wyjątkiem magnezu i folika. Cała reszta jak zaczeka troszkę to nic się nie stanie. Możesz założyć, że zrobiłaś sobie suplementację i na jakiś czas wystarczy. Teraz w sumie jesteś jakby zdrowa czy jakby to nie nazwać. To myśl, że nie ma przeszkód i działaj na luzie. I tak trzeba trochę czasu żeby się udało.

Moze i macie racje. Zobaczymy co bedzie w tym cyklu bo mam sie zglosic do lekarza w II polowie cyklu zeby sprawdzic postepy w leczeniu prolaktyny

Gość welur
cvb robiłam, i sama nie wiem co myślec @ powinna przyleźć jutro według kalendarza, test wygląda na negatywny ale jak sie dobrze przyjrzeć to pojawiła się ta bledziuteńka druga kreska wiec juz całkiem zługpiałam. Jutro rano powtórze test jesli do tej pory @ nie przylezie, bo objawy okresowe wszytskie mam tylko cycki dziwnie bolą po bokach tak ajkby przy pachach.

ciekawe.. i trzymam kciuki. Ja juz nie mam zludzen. Czekam spokojnie na @, chociaz narazie zadnych objawow nie mam. Przyjdzie pewnie piatek/sobota. I kolejny miesiac bezstresowych staran.

Gość welur
dzis rano zmierzyłam temp. spadała o jedną kreske dzis miałam 36,8 ale zmierzyłąm godzine wczesniej niz zwykle, zrobiłam tez dwa testy jeden z tej firmy co wczoraj a jeden z innej, na tym co wczoraj znowu pojawiła sie bladziutka kreska ale bledsza niz wczoraj a na drugim nie wyszło nic :(

Eh welur, co ja Ci moge powiedziec? Wiem doskonale jak sie czujesz. Ja dzisiaj od rana mam @, wiec kolejna szansa przede mna