Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastepna wizyta

pytanie o dermatologa

Polecane posty

Gość nastepna wizyta

wtajcie! w lutym bralam tetracyklinena tradzik, pomogla mi troche i mialam przerwe, potem znowu zaczely sie robic okropne pryszcze i kiedy chcialam sie zapisac do lekarza to juz nie bylo miejsc. wizyta jest dopiero na jutro. w miedzy czasie bylam u innego dermatologa i przepisala mi jeszcze dwa opakowania tetracykliny ktore wlasnie skonczylam brac dzisiaj, jednak tradzik dalej nie zniknal do konca. czy jest jakis sens zebym jutro szla do tego lekarza? mam jej powiedziec ze bralam jeszcze 2 opakowania, ze inny lekarz mi przepisal? podejrzewam ze raczej nie dostane innych antybiotykow od razu po tym.. hmm co robic?

Gość nastepna wizyta
isc czy nie isc?

Gość filtrrr.
a przez jaki czas brałaś tetracykline za pierwszym razem?? ja brałam 3 miesiące potem pol roku przerwy- znowu okropne syfy i 4 miesiące tatralysalu. powiedz jeszcze ile masz lat bo to ważne.

Gość nastepna wizyta
no bralam 6 opakowan wiec jakis miesiac.. teraz skonczylam 2 opakowania po 2 miesiacach przerwy mam 17 lat ale wiem ze nie chce brac juz tetracykliny bo boli mnie zoladek po nim

Gość filtrrr.
heh ja mam 22 lata więc trafiłam na dermatologa który kazał iść na badania hormonalne- wyszło ze cos jest nie tak i dano mi tabletki hormonalne które mi pomagają. Ale cóż ty masz dopiero 17 więc u Ciebie trądzik to normalna sprawa... a uzywałaś duacu lub innych maści z antybiotykami? one też pomagaja. a kuracja tetralysalem powinna trwac od 4 do 6 miesięcy by dała efekty ponoć. Może idz do endokrynologa, zbadaj hormony moze tez coś ci dadza choć nie wiem czy nie jesteś za młoda.

Gość szalonamorwa
wez izotek

Gość nastepna wizyta
no wlasnie u mnie tradzik nie jest normalny :/ normalny mialam mniej wiecej od 13 do 16 roku zycia i sie zaczelo.. jakies podskorne grudy ktore za nic w swiecie nie chcialy same wyjsc. jak chcialam wycisnac to robila sie z tego wielka rana, pelno krwi (nie wiem czy to 'cos' bylo ukrwione czy lezalo tak gleboko pod skora) no i oczywiscie ropa ktora wyciagalam mascia ichtiolowa. te potwory zaatakowaly moje policzki, dzis mam po nich przebarwienia i blizny ale czuje ze cos jeszcze pod skora siedzi i chce sie tego pozbyc, mam nierownosci na policzkach.. strasznie to wyglada pod swiatlo choc i tak musze przyznac ze tetracyklina pomogla. lekarka kazala mi isc do ginekologa badac hormony, i kiedy powiedzialam o tym lekarzowi to sie glupio spojrzal i spytal czy chce brac tabl. antykoncepcyjne, powiedzialam ze nie i wtedy on ze to nie ma sensu robic badan. no w sumie moglam sie zgodzic na te tabletki jesli by to cos pomoglo ale lekarz nic mi nie wytlumaczyl, poprostu mnie splawil. duacu nie uzywalam, moglabym sprobowac tylko ciekawa jestem czy wspanialomyslna lekarka cos o tym wspomni czy tez odesle mnie z kwitkiem. z hormonami mam raczej wszystko w porzadku. nie chce brac izoteku bo moj tradzik nie jest na tyle straszny zebym go musiala bra, pozatym lekarz napewno by mi go nie przepisal.

Gość nastepna wizyta
dziewczyny a uzywacie jakichs filtrow na twarz? mam zamiar kupic cos dobrego z faktorem conajmniej 50, jednak nie mam doswiadczenia w tych kreach i chetnie bym sie dowiedziala co stosujecie, zeby sie potem nie okazalo ze krem, ktory kupilam zatyka pory.. bo jesli teraz opale te moje przebarwienia to one zostana a ja z natury jestem blada i okropnie by to wygladalo. chce jeszcze kupic acne-derm ten krem ale zobaczymy co lekarka dzis powie.. pozdrawiam Was

Gość nastepna wizyta

Gość nastepna wizyta
kurde, jestem w lekkim szoku. dostalam AMOTAX... w internecie nie znalazlam zadnych informacji ktore mowilyby ze ten antybiotyk jest na tradzik.. oprocz tego witamina PP i brevoxyl :/