Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcyska

zdesperowana pytam was..

Polecane posty

Pozwólcie , że przedstawie sytuacje.Nie chce nikogo zanudzac także nie zmuszam do odpowiedzi, ale nie ukrywam ze licze na cokolwiek. Wiem , że zapewnie tematy pokrewne juz miały miejsce ale ze wzgledu na fakt iż ten jest złożony nie podpinam sie nigdzie tylko pisze od poczatku... Jakiś czas temu zmagałam się z candidą albicans, moja jakże wyspecjalizowana pani ginekolog przez 4 miesiace zapominala leczyc mojego partnera..UPS! w koncu znajomy ginekolog skutecznie nas wyleczył. kiedy już cieszylismy sie wolnością,zniknely objawy (partner ich w ogole nie miał) zaczal sie problem u niego. Zaczerwieniona cewka, ból przy oddawaniu moczu, nie mówiąc o stosunku, plus wydzielina z cewki (przypominająca sluz). Badanie moczu wykryło obecność pojedyńczych bakterii w preparacie (wczesniej nie wykryto mi bakterii w wymazie). Mój ginekolog natychmiast przepisał antybiotyk Doxycyclinum 2xdziennie przez 5 dni i pimafucort pod napletek. W tym czasie ja chcąc sie upewnić ze jestem zdrowa robie wymaz i co? Candidy nie ma za to Streptoccocus beta-hem. z gr B.. Ginekolog natychmiast antybiotyk (penicylina(nie pamietam nazwy)+nystatyna+inne srodki probiotyczne w globulkach) 2 razy dziennie przez 6 dni. właściwie wciaz jestem w trakcie leczenia . Ale od czasu candidy nie miałam zadnych dolegliwości!Chłop mój konczy leczenie w zeszły czwartek, a objawy nie ustepują. rano w piatek bada mocz brak bakterii ,nieliczne pasma śluzu i związków mienralnych.. No ale co?? Objawy nie znikają. Ból jak cholera, doktnąć sie chłopak nie może. czerwone to wręcz krwiste i ten wyciek? Potraktował to clotrimazolum .Dzisiaj do tego plamy poza cewką czerwone.Ginekolog mój wyjechał na wakacje do Chile, a my od urologa do dermatologa. Poza faktem że milion lekarzy i pielęgniarek widziało jego penisa to żadnej diagnozy i porady. CO my właściwie teraz mamy robic? Dodam ,że jest to mój pierwszy partner seksualny , nie zdradzam ja nie zdradza on. ..

Gość KTOŚ WAS ZARAZIŁ
PRZEPROWADŻCIE SZCZEĄ ROZMOWĘ , TO COŚ NIE BIERZE SIĘ Z PRZYPADKU!POZDRAWIAM!!!

kurcze.. my sie nie zdradzamy. To chore , ze ja podejrzewam jego a on mnie.. zdrada jest wykluczona

od czasu ostatniego skutecznego leczenia, podczas którego nie wspołżyliśmy w ogóle, po fakcie kiedy myslelismy ze jestesmy zdrowi współżyliśmy 2 razy tylko w prezerwatywie. Od ponad tygodnia znowu zero stosunków. Lekarz uznał że bakteria mogła sie pojawić na skutek leczenia grzybicy.. czemu po kuracji antybiotykiem jest tylko gorzej? mimo pozytywnych wyników moczu. nie mam juz na to zadnej odpowiedzi

Gość bo to normalnie pech sie nazyw

Gość ołłłłłł jeeeeeeesssssss
rany naiwna babo..choroby wenerycznej sie nabawil a ty glupia wierzysz..zawsze chce mi sie smac z takich bab :O

Gość ej dobra
.. wyobraźcie sobie że niektórzy sobie na tym świecie ufają.. bo na tym polega związek z drugą osobą, skąd tyle goryczy

Gość ołłłłłł jeeeeeeesssssss
no ja wiem ze ludzie sobie ufaja,...tylko ze innych ludzi to smieszy i to ty powinnas czasem sobie to wyobrazic :D to sie nazywa naiwnosc , zwlaszcza w takim wypadku jaki opisany jest w tym poscie...boki zrywac :D

ok. ja nie jestem jakąś głupią naiwną babą jak to określiłaś. wiem co sie dzieje na swiecie. niech bedzie ze mnie zdradza. od pierwszego wymazu do drugiego nie współżyliśmy. w pierwszym nie było bakterii w drugim po leczeniu grzybicy sie pokazała. tak samo jak u mojego partnera. nie mógł mnie zarazić. to co ja też puszczam sie z innymi facetami?

Gość no ja
ja to juz lekarzom nie ufam. bo mi nigdy jeszcze nikt nie pomógł. raz jak miałam złamany kciuk prawej reki to mi dali gips. i tyle tego było. trzeba drążyć. niech chłopak zrobi posiew wymazu z cewki

Gość KTOŚ WAS ZARAZIŁ
aLE TO NIE ZNACZY ZDRADA!!!JUŻ KIEDYŚ NAWET BARDZO DAWNOKTÓREŚ Z WAS ZOSTAŁO ZARAŻONE A TERAZ SIĘ TO OBUDZIŁO NAPRAWDĘ WARTO O TYM POGADAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość KTOŚ WAS ZARAZIŁ
marcyska!!! Wierz mi ONI mają niestety rację!!! Choroba może ukrywać się aż do 10 lat !!! jeszcze może być pomyłka w badaniu!!!jeszcze może być że któreś z WAS się z tym urodziło!!!jeżeli nie było do tej pory badań na WASERMANA to zakażenie było skryte!!!pozdro!!!!

Gość atak grzyba
Zaburzyliście równowagę bakteriostatyczną w organiźmie tym "leczeniem" i wygląda mi na to, że teraz to candidia..

Gość chyba tak

Gość WR i wymazy
Zróbcie sobie WR i wszwlkie wymazy na posiew; jeśli coś zostanie wyhodowane to antybiogramy, by wiedzieć czym leczyć. Jeśli to była jakaś choroba weneryczna, to już po pierwszym antbiotyku powinna przejść, dziwne. Tylko szczegółowe badania określą chorobę. W ciemno nie ma co leczyć, szkoda truć organizm!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość WR i wymazy
nie dołujcie dziewczyny, zarazić się można nie tylko przez "zdradę" ale i niesterylną strzykawką.

WR swoja droga zawsze dobrze zrobic, ale myslalabym jeszcze o chlamydiozie, moze dawac takie objawy a posiew bedzie negatywny... chlopaka powinien leczyc dobry urolog

Urolog przepisał mu antybiotyk w ciemno. kolejny. i to po doxycyclinie? która przeciez stosowana jest przy chlamydiach. w środe ma wizyte u dermatologa-wenerologa, moze ten coś pomoze. ale ja to i tak wychodze z załozenia ze tylko wyniki badań najlepszą diagnozą wiec dopóki wymaz czegos nie wykaże to kazde leczenie bedzie de facto w ciemno.czy ogólny wymaz z cewki w tym wypadku wystarczy? Bo w kierunku różnych innych bakterii mozna robić, ale tym samym pójdzie sie z torbami bo możliwości jest sporo..