Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netkaa_a

do hashimotek! - prosze o opinie!

Polecane posty

Gość netkaa_a

gdzies wyczytalam ze jak sie choruje na hashimoto, wogole na tarczyce i przyjmuje sie leki to nie powinno korzystac sie z solarium bo wychodza przebarwienia. jak to wkoncu jest?? ja zayzwam euthyrox 50 i 75 na przemian. choruje od ponad roku, wczesniej chodzilam ale nie mailam pojecia ze mam hashi a moze jeszcze nie mialam. ... potem dlugo nie chodzilam bo leczylam sie caly czas bo chorowalam na gardlo, w styczniu usunelam migdaly no i chcialam sie wreszcie doprowadzic do 'stany wyglądalnosci";) prosze wiec napiszcie czy chodzicie na solarium i jak to wkoncu jest. z gory dzieki:)

Gość netkaa_a
nikt nie wie:(??

Gość bio
Ja nie polecam korzystania z solarium przy zażywaniu jakichkolwiek leków hormonalnych - ja także mam hashi i biorę eutyrox 75 plus tabsy antykoncepcyjne. Od tego koktajlu mam koszmarnie wrażliwą na słońce skórę, więc codziennością jest stosowanie blokerów. Biorąc hormony i korzystając ze słońca (naturalnego czy sztucznego) można nabawić się niemal nieusuwalnych przebarwień zwłaszcza na twarzy szyji, o czym powinien poinformować Cię endokrynolog przepisując leki!

Gość bio
*na twarzy i szyji

Witam:)Ja dzis mam umowiona wizyte do endo to postaram sie dowiedziec jak to jest z tym solarium,bo sama chcialabym sie wybrac;)Mam nadzieje,ze nie zapomne,bo z moja pamiecia to...uff...Milego dnia!

Gość kateto
ja biore euthyrox 75/100 , selen AEC i chodze normalnie na solarium, nie mam zadnych przebarwien, wrecz przeciwnie, jesli sobie odpuszcze to zaraz mi wyskakuja jakies gowna.