Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zanet92

problem z kreconymi /

Polecane posty

witam wszystkie Panie :) mam taki problem - otoz marza mi sie dluugie wlosy, takie..hm, do pasa prawie.. mialam juz dosc dlugie, za lopatki, poszlam do fryzjerki, niestety-zle mnie zrozumiala i obciela nie 3 cm a jakies 10 :( coz, nie poddaje sie i chce zapuszczac. ale jest jeszcze jeden problem..otoz moje wlosy sa krecone (moze nie jakies afro, ale lekkie fale tez nie :P) i nie wiem..czy to jest powod do rozdwajania koncowek? nie prostuje czesto wlosow, raz na dwa, trzy tygodnie. dodam, ze myje je codziennie, poniewaz sie przetluszczaja. nie wiem co robic, aby sie ta nie rozdwajaly i jednoczesnie szybciej rosly. prosze o pomoc, jakies wskazowki, porady :) z gory dziekuje :)

dodam, ze po kazdym myciu wcieram minimalne ilosci pianki we wlosy, aby sie ladniej ukladaly.

Gość nizinka
a ja bym chciala miec krecone:)

Rozdwajają się też od prostowania, od suszenia. Ja przez długi okres brałam antybiotyki co spowodowało rozdwajanie się końcówek i wypadanie włosów garściami, więc kupiłam Skrzypo-vitę i o dziwo pomogło :) Dobrze jest też, nie nakładać odżywki u nasady włosów bo są wtedy obciążone no i szybciej będą się przetłuszczać. Ja zawsze nakładałam normalnie, a teraz nakładam od połowy włosów i nie są przyklapnięte :) Ogólnie to witaminki. Ja sobie kupiłam teraz Plussz Multiwitamina + Magnez. I dobrze by było jakbyś czasem nie suszyła głowy. Ja np. daję odpocząć od suszenia jak wiem, że na drugi dzień będę je mieć związane :)

nie, nie nigdy nie susze bron Boze. wygladam wtedy..gorzej niz zle :P starszna szopa, juz wole polozyc sie spac z mokrymi. hmm a jakie odzywki sa najlepsze i w miare takie na kazda kieszen? ;)

Wiesz ja ostatnio w Carefurze kupiłam 400 ml szamponu Herbal Essences i była do tego gratis odżywka więc zapłaciłam 12 zł! A włosy są po niej super, nigdy takich nie miałam, więc mogę Ci polecić ich odżywki. Dobierz sobie do włosów, ja akurat kupiłam do normalnych bo taki był na promocji :) Używam też L\'Oreala Elseve Nutri BlaskLight (z proteiną perły+citrus) Dobry szampon, odżywka + witaminy + skrzypowita :)

noo szampon mam raczej dobry, albo nivea, garnier albo jakis.. w kazdym badz razie zawsze dopasowuje do swoich, hmm no to muszee sprawdzic :)) dzieki :)