Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dormo

wojna haluksowa

Polecane posty

Wczoraj rozpoczęłam wojnę haluksową . Przygotowałam mieszankę jodyny z amoniakiem i zbaraniałam.Bo przeczytałam na forum ,że ta jodyna strasznie brudzi i trzeba podkładać recznik, czekać godzinę aż posmarowane haluksy wyschną, oliwka , skarpety itd.. A tymczasem roztwór sie przegryzł i jest całkiem biały , mieszanka na nodze wyschła w trymiga . Po co skarpety ? Nie wiem. Idę zatem spać z dwoma Marcinami ( bez skarpet ) i myślę sobie ,że albo ktoś zwyczajnie pieprzy albo ja jestem niekumata ,albo za mało się ceregielę. Co do baaaardzo szerokich butów na codzień ,to proponuję spacer po naszych sklepach obuwniczych i prześledzenie na jakiej tęgości kończy sie wybór.Że już nie wspomnę o tym ,że kobieta gdzieś tak do siedemdziesiątki chciałaby na nogach mieć niekoniecznie gumofilce. Mój ortopeda też inteligentnie zaproponował mi adidasy w pracy , domu i zagrodzie wiedząc w jak szacownej instytucji pracuję ( jeszcze , bo adidasy zapewne skróciłyby moją karierę zawodową ) . Podejrzewam ,że kolejną propozycją ortopedy będzie to ,żebym chodziła w pudełkach po butach z uwagi na ich wybitną płaskośc i szerokość. Jeśli jest tu jakiś weteran ruchy haluksowego , to bardzo proszę o te procedury amoniakalno-jodynowe. Aha ! To ma brudzić czy nie ????

Cześc, po co ta jodyna z amoniakiem, jakie konkretnie zadanie ma pełnic ten roztwór? Gdzie można nabyc amoniak?

Gość porane
proponuję zajrzeć na www.hallufix.pl

Też jestem ciekawa, piszcie piszcie, może i ja coś skorzystam :) O tej kuracji jodyną i amoniakiem też czytałam, to chyba Tombak?

Ta cała sprawa z jodyną brzmi jak jakaś szarlataneria kompletna. Nie wiem, może to działa ale nie miałabym ochoty tego sprawdzać. Polecam raczej coś bardziej sprawdzonego jak np. aparat korekcyjny, ja używałam marki hallufix, bo "marciny" mi się średnio podobały no i średnio działały, w dodatku mogłąm używać ich tylko nocą więc było tego może z 6h całego używania, a hallufixa nosiłam normalnie w bucie bez problemu.