Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikuśkamikuśka

zmarszczki mimiczne, 21 lat

Polecane posty

Gość mikuśkamikuśka

mam 21 lat i już wyraźne zmarszczki mimiczne. Czy powinnam zacząć używać jakiś kremów przeciwzmarzszczkowych czy za wcześnie? Czy jak już mam takie zmarszczki to znaczy że w wieku 40 lqat będę miała twarz 60-latki? Pomówżcie!!!

Gość aniuleńka
słuchaj, zmarszczom mimicznym sie nie przeciwstawisz. Skoro masz wyrazna mimike twarzy to co mozna zrobic? Zmarszczki sie pojawia i juz. A jesli chcesz zapobiec dodatkowym, to namawiam Cie do obowiazkowego stosowania kremow z wysokim filtrem. 90 % naszych zmarszczek bierze sie ze slonca i opalania sie. Wylegiwanie sie na sloncu nam nie sluzy. Ja zainwestowalam z krem z filtrem i bardzo sobie chwale te decyzje. Lepiej zapobiegac niz sie martwic o przebarwienia i zmarszczki posloneczne. Kremy apteczne z syokim filtrem sa zdrogie, ale mozna stosowac kremy norlane do opalania na plaze, ale na twarz. Ja stosuje Dermedic: http://www.sanusmarket.pl/dermedic-protect-ochronna-emulsja-opalania-filtrem-dermedic-p-6328.html Kup sobie tego typu krem. Warto!

Gość mikuśkamikuśka
ale co zmniejszyły ci się? ale czy uważacie że w przyszłosci będe miała twarz pełną zmarszczek skoro tak szybko mi powstają? jak im zapobiec...

Ja w Twoim wieku miałam zmarszczkę mimiczną nad górną wargą (od śmiechu) i zlikwidowałam ją smarując zwykłą śmitaną spożywczą - tłustą.

oczywiscie ze juz mozesz uzywac kremu na zmarszczki wlasnie w tym wieku sie pojawiaja to jest20-26 pierwsze zmarszczki i juz zaczynamy im przeciwdzialac. jestem kosmetyczka i wlasnie jesli jest taka potrzeba polecam klientka juz kremy o takim dzialaniu, przeciez to zaden wstyd.

Gość aniuleńka
te zmarszczki, co się pojawiły, już są. Nie zmniejszają się. To już sukces.