Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasuszona

czym nawilżyć gardło?

Polecane posty

Gość zasuszona

Mam strasznie suche gardło i język, a w dodatku takie szorstkie jak papier ścierny i to powoduje że stale kaszlę. W ogóle to jakoś mam mało śliny - nie potrafiłabym chyba nikogo opluć ;) Ale najgorsze to jest to że w nocy mi się tak skleja język z podniebieniem (przy gardle) że aż się duszę. Nie pomagają tabletki do ssania (nawet jakby podrażniają), ani miód. Całą noc budzę się co chwilę i muszę popijać wodę, żeby odkleić język. Może ktoś zna podobny przypadek i wie co mi może pomóc?

Gość zasuszona
Próbowałam, mod i tak samo ta mieszanka to tylko chwilowa ulga.

Gość sibi
cholinex nawilza fajnie i leczy gardło

Gość TEŻTAK MAM
Najgorzej jest w nocy!!!tzn. że ślinianki przestały pracować!!!idż jak najszybciej do laryngologa!pozdro!!!

Gość zasuszona
a może jakieś domowe środki? Nie mieszkam w Polsce i nie wiem czy tu cholinex kupię.

Gość DUŻO PIĆ
zWRÓĆ UWAGĘ CZY MOŻESZ PŁAKAĆ?????????????????????????/

Gość DUŻO PIĆ
Czy nie masz opuchlizny przyusznej lub w okolicy gardła?????

Gość zasuszona
O łzy to mam na zawołanie gdy tylko się wzruszę. Z ty nie ma problemu.

Gość zasuszona
Nic mnie nie boli ani nic nie jest spuchnięte. No tylko mam wrażenie że w gardle jakaś klucha.

Gość sibi
to masz coś z gardłem do lekarza idz może

Gość A MOŻE BIERZESZ PSYCHOTROPY
PRZY NICH WŁAŚNIE TAK SIĘ DZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ....finka
Tabletki do ssania i miod w nadmiarze moga powodowac nadmierne wysuszenie.Proponuje szczegolnie na noc popic gliceryne w plynie- do kupienia w aptece -w celu nawilzenia - z ciepla woda .

Gość ....finka
A jesli czujesz cos w gardle...to polecam possac olej slonecznikowy- czytaj na forum ...i po problemie.

Gość ....finka
A jesli czujesz cos w gardle to proponuje possac olej slonecznikowy...-czytaj na forum...i po problemie.

Gość mariasobol
Z inhalatorami to początkowo miałam pod górkę, bo pierwszy jaki sobie kupiłam lata temu to działał tak głośno że wytrzymać nie szło. Teraz robią dużo lepsze. Na tę chwilę mam i używam Baby Sanity. Kupiłam bo dziecko mam chorujące przewlekle, ale sama też z inhalacji chętnie korzystam. Dobra profilaktyka, szybka pomoc przy bólu gardła, czy katarze. Sprzęt jest lekki, cichy, ustawny, do stosowania w każdym wieku.

Gość gość
Warto sięgnąć po sprawdzony środek, dzieki któremu szybko uporamy sie z tego typu problemem http://www.strepsils.pl/artyku%C5%82y-i-porady/jak-zwalczyc-bol-gardla-w-nocy/

Gość ttt

U nas bardzo dobrze sprawdził się niewielki inhalator Silent Mesh. Korzystamy już jakiś czas i jesteśmy zadowoleni. Inhalator nie jest zbyt duży, dlatego nie ma również problemu by go gdzieś go schować, na pewno będzie się dobrze sprawdzał warto się na niego zdecydować.

Gość anna
Dnia 3.09.2019 o 14:30, Gość ttt napisał:

U nas bardzo dobrze sprawdził się niewielki inhalator Silent Mesh. Korzystamy już jakiś czas i jesteśmy zadowoleni. Inhalator nie jest zbyt duży, dlatego nie ma również problemu by go gdzieś go schować, na pewno będzie się dobrze sprawdzał warto się na niego zdecydować.

tez polecam