Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luba tomasza

okres test ciązowy

Polecane posty

Gość luba tomasza

czesc dziewczyny , niewiem co myslec, zrobiłam test ciazowy w dniu spodziewanej @ , na tescie byla jedna czerwona kreska , a ta druga była bardzo bladziutka , to był signa-test 25mU/L NASTEPNEGO DNIA DOSTALAM OKRES a po okresie powtórzyłam test i była tylko 1 kreseczka miałyscie tak kiedys? niewiem czy jestem w ciazy czy nie. ? dzieki z gory

Gość luba tomasza
hej dziewczeta , zadna mi nic nienapisze czy testy sie myla?

nie jestes w ciazy ale jak chcesz zawsze mozesz powtorzyc

Gość luba tomasza
olwad dziekuje za odpowiedz, zdziwilo mnie to troszke bo test pozytyw , potem okres a tak wogóle to okres jest podczas ciazy , bo znalazłam topik na kafe ze mozna

Gość luba tomasza
powtórze test , a jaki jest najlepszy?

Gość luba tomasza
tyle jest tych testów ze juz niewiem który kupic

Gość dominika z ełku
zrób badanie krwi beta hCG

ja zawsze testowalam z clearblue ale nie wiem czy w pl sa i ile kosztuja . dziewczyny polecaja quik view ok 25 zl . tyle samo chyba kosztuje test z krwi beta i wynik mozesz miec w ten sam dzien a jest wiarygodniejszy

Gość luba tomasza
olwad , dzieki to chyba zrobie test z krwi , a jakie sa lepsze ?testy na mocz czy pobraniue krwi na hcg? bo ceny prawie te same

Najwiarygodniejsza jest beta HCG z krwi!!!!

Gość pryderyc
hejka , ja zrobilam bete hcg kilka dni temu , ostatni stosunek był 11 tygodni temu, beta wyszła 0,100 czyli raczej moge wykluczyc ciaze?

quick view kosztuje ok 13zł tez jest bardzo czuly wiec po @ 100% pewnosci w wyniku

Gość dorotka zza sciany
ja tez polecam quick viu- zostały produktem roku 2005, 2006 ... i 2008 polecam , ten test sie nie myli a z tego co wiem pre-testy sie mylą

Gość dorotka zza sciany
pryderyc nie jestes w ciazy bo norma jest 0,0-4,0

A ciąże biochemiczne??? To taki drobiazg:-) Dlatego tylko badanie z krwi! Czasem jest za mało progesteronu i mimo, że było zapłodnienie to ciąża ulega poronieniu! Testy z moczu nie są wiarygodne jeżeli maszza mało progesteronu!

Gość dorotka zza sciany
astat czyli testy apteczne nie sa wiarygodne? mi pani z apteki powiedziala ze po terminie @ wyjdzie wynik 100%

Gość luba tomasza
czyli mogłam poronic? jejku..:(

tak sie niestety czesto zdarza i kobiety nawet o tym nie wiedza

Niestety nie są wiarygodne! Wiem to od ginekologa i...sama staram się o dziecko więc jestem bardzo :-) zainteresowana tematem:-) Jeżeli zalezy Ci na ciąży to robisz to badanie z krwi bo w razie czego można podać ów progesteron na podtrzymanie ciązy... A kampania reklamowa...no cóż...wszyscy muszą zarobić:-)

Gość luba tomasza
chyba zrobie badanie krwi

Ocenia sie , ze ok 50% ciąż ulega poronieniu i ...kobieta nawet nie wie że była w ciązy! Ten test z krwi pokazuje podniesiony poziom HCG...ale i tak taka ciąża moze sie nie utrzymać! O prawdziwej ciąży mówi sie dopiero gdy jest to ciąża6 tygodniowa!!

Gość luba tomasza
no ale słyszalam ze quick vue są najlepsze testy

Gość pryderyc
ja zrobilam bete hcg kilka dni temu , ostatni stosunek był 11 tygodni temu, beta wyszła 0,100 czyli raczej moge wykluczyc ciaze? czy zrobic test z moczu ?

Gość pryderyc
a czy moge powtórzyc bete hcg np za tydzien?

Test z krwi robi się ok 6-8dni od owulacji dodając jeszcze 48godz! Nie liczy sie od daty stosunku! Testy z moczu nie są wiarygodne przy jakichkolwiek odchyleniach hormonalnych!

Gość pryderyc
czyli musze powtórzyc bete???????? , bo zrobilam bete po okresie

Krew pobrać na czczo, rano między godz. 7:00, a 10:00 i w zależności od stanu klinicznego pacjenta. Wartości referencyjne: Mężczyźni: 0 - 2,5 mIU/ml (To nie pomyłka! Ale nie chce mi się tłumaczyć dlaczego;-) ) Kobiety: 0 - 2,7 mIU/ml (To też nie pomyłka...bo tu kwestia tej ciązy biochemicznej) Kobiety w ciąży: 3-4 tydzień 16-156 mIU/ml 4-5 tydzień 101-4870 mIU/ml 5-6 tydzień 1110-31500 mIU/ml 6-7 tydzień 2569-82300 mIU/ml 7-8 tydzień 23100-151000 mIU/ml 8-9 tydzień 27300-233000 mIU/ml 9-13 tydzień 20900-291000 mIU/ml 13-18 tydzień 6140-103000 mIU/ml 18-23 tydzień 4720-80100 mIU/ml 23-41 tydzień 2700-78100 mIU/ml

Gość pryderyc
czyli powtórzyc bete za 2 tygodnie?

O rany policz sobie:-) Dzień owulacji plus 6-8 dni plus 48 godz. Jeżeli przymujemy, że dni bezpłodne pod konie cyklu to min 10 (często mówi się że 12 dni), a implantacja trwa ok 6-8 dni....to oznacza że juz w dniu @ test z krwi juz jest wiarygodny... Bo w ciągiu owych 10-12 dni powinno się zapłodnione jajeczko zagnieździć! Mnie ginekolog kazde sparwdzać już na 3-4 dni przed terminem @...by w razie czego podać progesteron:-)

Gość pryderyc
astat , czyli musze powtórzyc bete?