Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka24

menu po 4mies

Polecane posty

Gość tośka24

Jak wygląda menu Waszych Maluszków karmionych piersia po 4 miesiącu???

Gość tośka24

Gość tośka24
konkretnie chodzi mi o to w jakiej kolejności podawać deserki zupki itd

tośka chodzi ci w ciagu dnia czy wogole? moj maly zaczal od marchewki potem jablko a potem juz wszystko, na koncu wprowadzilam kleik i kaszki :)

Gość tośka24
chodzi mi w ciągu dnia ;-)

u nas jest tak: ok 6-7 mleko po nocy, potem kolo 9 sloiczek owocow z kleikiem potem kolo 12 mleko, kolo 16 zupka z kleikiem; kolo 18-19 kaszka plus herbatka lub soczek, czsami nie ma kaszki lub nie ma zupki, zalezy od pogody, planu dnia i zapotrzebowania dziecka, no i kolo 20 mleko

Gość tośka24
a nie wiesz czy można po jabłku dać jeszcze pierś ? bo dziś pierwszy raz Michałek jadł jabłko - zjadł cały słoiczek!!! i był jeszcze głodny czy nie będzie go bolał brzuch wiem że to głupie ale nie mam pojęcia :-(

jesli karmisz piersia to najlepiej karmic wylacznie piersia do 5-6 miesiaca...za wczesnie tez nie ma co wprowadzac nowych pokarmow...

Gość tośka24
lekarka zaleciła rozszerzanie diety Michałkowi 24 kończy 4 miesiące

musisz poprobowac, tadek na poczatku tak mu smakowalo ze wcale sie tymi sloikami nie najadal a teraz sie juz przyzwyczail i jest ok :0 skoro ci lekarla zalecila to miala powod i nei sluchaj ze po 6 mcu, moj miala anemie a po sloiczkach po 2 tyg jzu nei ma anemii, jadl ajk smok teraz mniej, nie robil kupy teraz robi wiec same plusy deserkow i zupek :)

Gość tośka24
myszsza czy Twój Synek jeszcze ciągle ulewa po jedzeniu?

trudno nazwac ulewaniem, po pokarmach stalych sie slini i to bardzo, a po mleku czasmai zdarzy mu sie ulac ale rzadko, z reguly ulewa jak lezy na brzuszku albo podskakuje itp..

no skoro lekarz zalecil to sprawa jasna mial powody wiec dobvrze robisz:) ja zaczelam od marchewki,ale moja Zuzia do tej pory nie chce jej jesc ani zadych warzyw...za to swietnie wcina jabluszko skrobane albo starte i banana:)uwielbia banany:) a po poludniu daje jej kaszke bananowa albo morelowa ( w zaleznosci czy jadla banana czy jablko rano)...ale tylkoz Nestle,jak kupilam malinowa z Bobovity to nie chciala i plula...moim zdaniem bobovita jest za slodka:)ale to juz kwestia gustu dzieciaczka