Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pod podkładem

uratujcie mi lato

Polecane posty

Gość pod podkładem

Błagam kogoś o radę co ja mam począć. Chodzi o to że na dekoldzie, ramionach i tworzy mam pryszcze .. nie jest to trądzik ale pojedyncze pryszcze na całej twarzy i ramionach a ostatnio też na dekoldzie. Na dodatek na twrzy mam też blizy po pryszczach takie czerwone i masę zaskórników. jakby tego było mało skóra mi się świeci i żaden krem ani podkład mi jej nie matuje choćby na 2-3 godziny. Czy ktoś zna jakiś dobry sposób na przywrócenie mojej cery do jakiegoś przyzwoitego wyglądu. Idzie lato i marzy mi sie wyjść na ulicę bez kilograma podkładu, pudru i korektoru. Błagam o pomoc !!!

a może powinnaś pójść do dermatologa lub dobrego salonu kosmetycznego, endokrynologa?

Gość a co ma endokrynolog
do pryszczy?!! haha

a ma dużo do pryszczy, dlatego, że pryszcze czasami postają w wyniku zaburzeń hormonalnych haha

Gość pod podkładem
tak wiem właśnie mam zamiar się wybrać do lekarza... ale nie jestem juz do nich przekonana. Byłam u dermatologa rok temu.. przepisał mi milion maści które jeszcze bardziej pogorszyły mi stan skóry i wypaliły ją .. teraz między innymi właśnie przez te maści mam niektóre blizny na twarzy. Myślałam że znacie może jakies dobre sposoby na te blizny i zaskórniki :)

niestety domowe sposoby ci nie pomoga najlepiej wyiztya u dermatologa niestety z pryszczami takjuz jest ze ciezko sie ich pozbyc i czasem trzeba wyprobowac 20 masci antybiotyków zeby któryś pomógł ale czasem nic moze nie pomagac to taka walka z wiatrkami moze diana 35?! a mówisz ze to nie tradzik wiesz nie trzeba miec całej twarzy czy dekoltu w pryszczach zeby powiedziec mam tradzik bo pojedyncze pryszcze któe notorycznie sie pojawiałaja skłonnosc do blizn , łojotok to własnie tradzik

Gość trochę późno się za to wzięłaś
a z tego co piszesz, to masz zaawansowane zmiany problem w tym, że większość kuracji nie jest zbyt dobra na lato - będziesz musiala używać filtrów w tych miejscach, gdzie się smarujesz tymi maściami, bo skóra bedzie bardzo wrażliwa na słońce no i na efekty też trzeba poczekać najlepiej zaczynać takie kuracje jesienią i skóra ma czas wyleczyć się lata

Gość trochę późno się za to wzięłaś
* do lata - miało być :P

Dermatolog ostatnio polecił mi maseczke z glinki zielonej, jest genialna, wiem że to nie rozwiąze problemu, ale zdecydowanie wygładzi twarz i zlikwiduje pryszcze, glinka jest genialna. Polecam, do kupienia w aptece, niestety kosztuje ok 6 zł i taka jedna saszetka starcza na raz, stosuje sie ja raz w tygodniu ale efekty są niesamowite juz nastepnego dnia. Oczywiscie nie neguje wizyty u dermatologa ale warto chociaz na próbe kupic glinke zielona. Pozdrawiam.

Gość cbadefg
pod podkładem 1/ przeprowadź dietę oczyszczającą warzywno-owocową (min. 2 tygodnie) 2/ nie pij mleka, nie używaj śmietanki do kawy, nie jedz lodów na bazie mleka itp. wyrobów mlecznych 3/ ogranicz spożycie cukru, soli, białej mąki 4/ pij dziennie około 1,5 l wody 5/ przemywaj twarz, dekold i ramiona przed snem sokiem z cytryny lub świeżym sokiem ze słodkiej kapusty (utrzyj na tarce kawałek kapusty, zawiń to w gazę i takim tamponem przemyj skórę) - pozostaw do wyschnięcia na całą noc.

Gość qbus
miłe Panie ;) Co jakis czas zaglądam na te fora i stwierdzam, że kazda z Was ma coś do powiedzenia, jakąs cud metodę... Zadnej nie mam prawa negowac ale to co pisze \"uratujcie mi lato\" to sa ewidentnie sprawy neuroendokrynne i/lub zwiazane z watrobą i jako zdesperowana osoba moze zastosowac pewien sposob ale czy to pomoze? Teraz tak, ktoś rzuca haslo jedz owoce, zgoda ale skąd masz pewność czy te owoce jej nie zaszkodzą jeszcze bardziej? Kolejna porada pojawila sie tablety hormonalne...to jest najwieksza glupota na swiecie. Koncerny farmaceutyczne ukrywaja co faktycznie bedzie sie dzialo po 20 zazywania pigulek itp... Powszechne beda udary mozgu i inne. Trzeba sie dowiedziec i ustalic pewne rzeczy, droga \"uratujcie mi lato\". Zajmuję sie profesjonalnie profilaktyką zdrowia i wiele osob zglasza sie z takimi sprawami jak u Ciebie i powiem szczerze nalezy dokładnie zbadac co jest przyczyna takich objawow. Nie nalezy robic tego co robi medycyna tradycyjna czyli leczyc objawow, bo to moze w organizmie cos nie grac a objaw jest raczej zawsze sygnalem czegos... Mam nadzieje ze nie zanudzilem. Pozdrawiam serdecznie!

Gość pod podkładem
Bardzo wszystkim dziękuje za porady. Jesteście wspaniali.. wypróbuje parę z nich. .. i zobaczymy :) Wielkie dzięki :*:)

ja też mam problem z pryszczami mam ich dużo na czole pod grzywką. Nie są one czerwone( tylko niektóre) czy coś z tego tylko są to takie białe górki. Mam też wągry. Proszę pomóżcie mi

ja też mam problem z pryszczami mam ich dużo na czole pod grzywką. Nie są one czerwone( tylko niektóre) czy coś z tego tylko są to takie białe górki. Mam też wągry. Proszę pomóżcie mi