Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witkaa

czy mozna zrobic dziecku krzywde np przy przewijaniu/kąpaniu?

Polecane posty

Gość witkaa

pytam jako przyszła mama oczywiscie nie mówie o jakims szarpaniu itp!! ale czy przy ubieraniu/kapaniu mozna wyrzadzic dziecku krzywde? czy moje obawy sa na wyrost?

no nie wiem co bys musiala robic zeby mu zrobic krzywde:) nie martw sie, obawy na wyrost:) aaaa, przypomnialo mi sie... jeden raz udalo mi sie uszczypnac core napem przy zapinaniu body w kroku, ale to jak miala 3mc i sie strasznie wierzgala... no i oczywiscie trzeba uwazac zeby dziecko nie sturlalo sie z przewijaka, szczegolnie jak jest starsze

dziecko nie ejst wcale az tak delikatne - tzn zeby znow mnie ktos źle nie zrozumial. Jest to mala istotka ale jej kosci sa elastyczne i praktycznie nie ma takiej mozliwosci zeby podczas ubierania zrobic dziecku krzywde. Musiałabys wywrocic sie z dzieckiem albo cos zrobic mu specjalnie, musialoby skąds upaść cos na niego spac... Myśle ze niepotrzebnie się obawiasz wbrew pozorą dziecko duzo latwiej ubrac niż sztywną lalke :) Pozatym po porodzie to jakos samo przychodzi i naprawde potrafi sie zrobic wiele rzeczy tak jak trzeba :) taki instynkt :)