Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowe zycie nowa ja

corka ma 1,5 roku-od kiedy wprowadzac metody superniani?

Polecane posty

Gość nowe zycie nowa ja

na razie zauważam,ze czasem jak jej czegoś zabronię np.ręką przytrzymam drzwiczki szafy aby ich nie otworzyła to się denerwuje i bije rączka moją rękę.Nie stosuję kar fizycznych.Do tej pory byla grzeczna.Jak reagować na takie zachowanie?mowię stanowczo i głośno nie wolno!ale za jakiś czas robi to samo

Gość taaaaaaaaaa i będzie fajna
więc powiedz znowu nie wolno i znowu i znowu i znowu.Za setnym razem może juiż załapie:)

Dokładnie,moja też krzyczy i pyskuje jak jej czego nie pozwalam a ma dopiero 13 miesięcy,ale zauwazyłam że juz reaguje na" nie wolno".

Powiem tyle,że metodę stania w kacie z budzikiem w reku wprowadziłam jak syn miała 4 lata(akurat wtedy przechodził kryzys)wszystko na nie,my be,cały swiat be.zadziałało.

moja ma 2 latka i miliard razy dziennie powtarzam ze nie wolno :D juz jak mantra. Ale ona dobrze wie,że np.do kompa jej nie wolno,więc włazi jak mnie nie ma przy nim i mi wyłącza (bo przecie tak fajnie sie świeci przycisk) 😠

Gość mama..
Moje dzieci mają już 6 i 7 lat i metody super niani instynktownie stosowałam od początku - wtedy jeszcze nie było programu:). Efekt? Mam wspaniałe grzeczne dzieci, każdy je chwali, pani w przedszkolu i w zerówce, znajomi a nawet kasjerka w supermarkecie. Ale aby osiągnąć taki efekt trzeba dużo cierpliwości, konsekwencji i rozmowy z dzieckiem - jak już rozumie, dlaczego tego, czy tamtego nie wolno. Ale warto, bo efekty na prawdę są:). .

no to gratuluje ale pytanie bylo : od kiedy wprowadzac metody superniani?

Gość mama..
Od samego początku. Tak jak napisałam. Dziecko od początku musi mieć wszystko "poukładane". A nie, że nagle zmienia się coś, coś nowego się wprowadza, jakieś nowe reguły, czy zasady. Wtedy malec może się czuć zagubiony.