Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Moje dziecko (12 lat) pije ostatnio bardzo dużo Coli. Nigdy mu tego nie zabraniałam bo sama lubię się jej czasem napić. Ostatnio jednak dowiedziałam się że jest ona niezdrowia, a wręcz szkodzi zdrowiu! Czy to prawda?? Czy Cola może jakoś zaszkodzić mojemu dziecku??

Gość tak to już jest
nie. kola nie szkodzi. jest bardzo zdrowym napojem szczegulnie dla małyk dzieci jak twoje. zawiera bardzo duzo witamin ( nawet sok z owoców robiony domowym sposobem nie doruwnuje koli ) także ja serdecznie polecam. ja mam 6 miesienczne dziecko i kole podaje mu już od miesiąca żeby rusł zdrowo, zresztą tak pisze w książkach i tak lekarze mówiom.

Gość kajaaaa
tak to już jest - kup sobie najpierw slownik ortograficzny a potem sie wypowiadaj na tak powane tematy:-o

Gość kajaaaa
tak to już jest - matko jedyna co za analfabetka!!!!!!!!!!!:-o

Gość tak to już jest
ty wez mnie nie komentuj tylko odpowiadaj na temat wiesz

Gość Sandrunia25
Ozywiście,że cola szkodzi. Wiem,że dzieci ją lubia ale ja uważam to za truciznę i staram sie nie pić. Nic w niej wartościowego nie ma.

Gość wiesniara ze WSI
Ostatnio widzialam jak tatus poil dzieciaczka rocznego cola z butli.:D

Gość tak to już jest
ady wiem że to prowokacja dlatego tak odpisałam gupio a tu jakaś kaja zaraz cie zgnoji żeby wziąść słownik sama jesteś gupia

Coca cola zawiera kwas (jakis tam nie pamietam nazwy), który rozmiekcza kosci, dlatego małym dzieciom, którym rosną kosci nie powinno sie absolutnie podawac coca coli, mozesz sobie na neci poszukac pewnie gdzies mozna zobaczyc co robi cola z zebami chocby zwlaszcza ze to jest jeden z najlepszych odrdzewiaczy. No i cola jak i pozostale tego typu napoje zawiera aspartam.

Gość tak to już jest
motiolotion aspartam - on powoduje nowotwory i wiecie że jest 60 razy słotszy nisz cukier???? inaczej to E951 tyle pamientam

Gość kajaaaa
tak to już jest "jesteś gupia " buahahaha wracaj do lektÓr dzieciaku!

Gość niestety szkodzi
na żołaadek i ząbki szkodzi niestety moj brat pil codziennie i zacza nawet wymiotywac krwia jak przestal bo mu gastrolog zabronil wszystko wrocilo do normy ale jakis uszczerbek pozostaje. Moj tata uzywal coli do odrdzewinaia śrubek :/ tez czasem pijecole ale staram sie nie przesadzac

Jak zatem wytłumaczyć dziecku, która tak lubi ten napój aby zaprzestało jego picia?? Wiedziałam że jest niezdrowe ale nie wiedziałam że może doprowadzić aż do takich tragicznych skutków :(

Gość podarować uśmiech
W jednej szklance coli znajduje się około 10 łyżek cukru, Nie piję żadnych napojów gazowanych i jeśli zdarzy mi się wziąć łyka coli lub tym podobnego napoju to mam kaca! Przestańcie pić takie napoje i spróbujcie po miesiącu...jest strasznie słodka, ale jak się pije na codzień to się tego nie czuje.

Gość BonifacyChicago
Podaruj mu szklankę zdrowej Coli :) Ma w sobie duzo soku owocowego, jest zdrowsza i smakuje na prawde dobrze :) W Stanach jest to juz bardzo popularne i chyba coraz wiecej dzieciakow pije wlasnie ta Cole zamiast zwyklej :) Moja corka ja uwielbia, POLECAM :)

Gość Amelia-poznan
Jaka zdrowa kola? nie slyszlam NIC na ten temat? moze jakies szczegoly?

Gość Bonifacy Chicago
To Cola z dodatkiem soku owocowego....z tego co wiem ma mniej cukru i konserwantów niz zwykla cola. Dziwne ze nie jest jeszcze w Polsce znana.....mysle ze zrobilaby furore wsrod dzieciakow a na pewno wsrod mam :))

Gość zimne palce
jezeli ma wciaz ten skład, który ma cola tylko dodali do niej sok owocowy to to niczego nie zmienia :O woda owocowa tez swietnie brzmi, jak zdrowo nawet, prze4ciez to owda i sok owocowy ...dopoki sie nie przeczyta skladu ...

Gość po prostu nei wierzę własnym
oczom:O Ty, matka 12-latka, zatem kobieta zapewne po 30-ce dopiero teraz dowiedziałaś się, że Cola jest szkodliwym napojem???:O jakos nie mogę w to uwierzyć:O poważnie pytasz???? gdzie Ty się uchowałaś?

Gość BonifacyChicago
Prawde mowiac nie wiem jaki sklad jest tej coli owocowej ale reklamuja to jako cos zdrowego, bez konserwantow i mysle ze nie zawiera tez tyle cukru co zwykla cola. Moje dziecko pije ja i nigdy nie mialo jeszcze zadnych problemow ze zdrowiem wiec mysle ze warto przeknac je do picia tego zamiast syfskiej coli :P

A ja widziałam, jak moja znajoma, która jest w ciąży, piła to dziadostwo. Kupiła sobie litrową butelkę. Gratuluję :O

Gość GeraldStary
Myślę że Cola pita z umiarem jeszcze nikomu nie zaszkodziła :) Ja piję prawie codziennie, moje dzieci też sobie jej nie załują i nie mają ani problemów z zębami, ani z kośćmi ani z niczym takim. Może rzeczywiście jest to słodki napój....ale czyż nie można czasem osłodzić sobie życia?? Dzieci lubią to co słodkie wiec nie odbierajmy im tej slodyczy bo mogą niewiele zaznac jej w zyciu :)

Gość fhkegi
Boze jak to czytam to mi nie dobrze kola wcale nie rozpuszcza zebow ani kosci -udowodniono naukowo :P cola jest podawana malym dzieciom przy wymiotach poniewaz je doskonale powstrzymuje i dzieciak sie nie odwadnia :P jedynie szkodzi zawarty w niej cukier czyli prochnica ale to jak wszystko co słodkie :P czytajcie wiecej a nie rzucacie jakies prehistoryczne hasła :O

Gość Zenio
Zgadzam sie w 100% z przedmócwą....cola nie szkodzi....Fakt jest słodka ale czy dziecko ktore je czekolade tez nie je duzej ilosci cukru?? Wiadomo ze dzieci lubia slodkie dlatego trzeba im stopniowo przydzielac...jak Cola to nie batonik i odwrotnie. Trochę cukru tez jest potrzebne, daje wkońcu dziecku energie :)