Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona starsza a on...

Dopuszczalna różnica wieku?

Polecane posty

Gość Ona starsza a on...

Gość Ona starsza a on...
2, 3, 5 czy 10 lat?

nie ma na to reguły wazne aby był to \"coś\"a wiek...nie gra roli:)

Gość Ona starsza a on...
to nie takie proste... :-(((

Gość Okularnica244
Wiek gra role... Wiesz, ja przez kilka lat bylam z facetem o 8 lat mlodszym, zaczelismy sie spotykac,gdy on mial niewiele ponad 20. Na poczatku bylo cudownie, jak to na poczatku. Wydawalo mi sie,ze nic nas nie dzieli,ze te same poglady, marzenia. Cudowny seks, niestrudzenie spotykane tylko u 20 latkow.:) A potem - Tragedia. Po pierwsze, z czasem Ty wstydzisz sie troche przed znajomymi, przed rodzina,ze sie prowadzasz z smarkaczem. Jest takie powiedzonko o starym materacu, na ktorym mlodziez cwiczy. Brzydkie, wylgarne, ale jest...:( A i on sie wsydzil, bo jak swoim znajomy z roku przedstawic babke po 30 stce. To wbrew pozorom nei takie atwe. Z czasem zaczelam zauwazac,ze on inaczej mowi, uzywa innych sformulowan, trapia go inne problemy, ma inne marzenia o idealnych wkacjach, ze owszem ktos na stale, to mzoe tak, ale za 10 lat itp... Powinnam to wiedziec na poczatku? Pewnie tak, ale milosc jest slepa. I wiesz, mlodsi mezczyzni maja tez czesto bardzo brzydka wade. Jest w nich zawisc, ze on dostaje stypendium, a Ty masz pozycje, pieniadze itp U mnei tak bylo. Zadreczal mnie psychicznie, sprawialo mu radosc ponizanie mnie-jakby chcial odreagowac swoje kompleksy. Maj tez inna brzydka wade. Z czasem odchodza do rowiesnic zostawiajac cie jak ten zuzyty materac.

Gość Ona starsza a on
Strasznie gorzkie jest to, co piszesz. U mnie roznica to 5 lat i on juz skonczyl studia. Bardzo cierpie, trudno mi to zaakceptowac jako cos, czego zmienic nie mozna, na co nie masz zadnego wplywu... Glowa w mur... Czy inni tez maja takie gorzkie doswiadczenia? Co robic?

Gość Okularnica244
Wiesz, facet po studiach, czyli dojrzalszy niz moj...I to jednak 5 lat , a nie osiem... A jestes z nim szczesliwa?

Gość Ona starsza a on
ja sobie nie pozwolilam na te relacje i z tego powodu bardzo cierpie. Zreszta on nie wie ile mam lat, bo mlodo wygladam jak jego rownolatka i panicznie sie balam tego, ze jak sie dowie, to sie ode mnie odwroci... a byl mna zainteresowany. I mysle sobie, ze powinien miec kogos mlodszego ode mnie, a nie mnie... Trudniej to zniesc, niz sytuacje, gdy zakochujesz sie w kims, kto Toba w ogole nie jest zainteresowany. Wtedy wszystko jest jasne. A tak? Bol niespelnienia :-(((

Gość qulkasz
związki kobiet z dużo młodszymi mężczyznami są mocno nietrwałe ... dużo bardziej nietrwałe niż mężczyzn z dużo młodszymi kobietami.

Gość Ona starsza a on
5 lat to duzo mlodszy wedlug ciebie? :-(((

Gość Podobno według statystyk
Dopuszczalna różnica wieku to 7 lat dotyczy to obu stron . 5 lat więc mieścisz się :P Ja też byłam w związku z 10 lat młodszym Potwierdzam n astarej piczy młody ćwiczy . Bolesne i prawdziwe Ja odeszłam

pierdzielenie miedzy mnai i mezem jest 19 lat roznicy i jesesmy szczesliwi od 13 lat!!! akceptujemy siebie, kcomhy i nie przeszkadzaj nam zminy jakie zachodza w wygladzie fizycznym! Liczy sie milosc i to jaki czlowiek jest!

Gość Ona starsza a on
pocieszasz mnie, a juz chcialam wlasnie napisac, ze przeciez zdarzaja sie takie malzenstwa... Tylko ja nie wiem, czy jemu by zmiany fizyczne nie przeszkadzaly, roznica to "tylko" 5 lat. Czasem sobie mysle: a gdyby byl choc 2 lata starszy... Od momentu, kiedy dowiedzialam sie, ile ma lat (a bylam juz wtedy smeirtelnie zakochana w nim), poczulam sie staro...

jesli cos do siebie czujecie to trzeba wlaczyc! i tyle, ja mam 34 lata maz 53 i jest nam cudownie razem, may 2 dzieci wspolnych i 2 meza (wdowiec) i nie przeszkadzaja nam zminy w naszym ciele, dbamy o siebie uprawiamy sport i trzymamy sie dobrze, moj maz chyba lepiej niz ja :D kocha sie czlowieka za dusze , za caloksztalt a nie za to ze ma 2 zmarszczki wiecej czy mniej!takie zwiazi maja racje bytu wszedzie tylko nie w zacofanej polsce ... ja mieszkam za granica i wyglada to zupelnie inczej

Gość Ona starsza a on
no wiesz, chat chat, ja mam wrazenie, ze kobiecie jest duzo latwiej zaakceptowac starszego faceta i jego starzenie sie, niz facetowi zaakceptowac starsza kobiete. Tak mi sie wydaje :-((( Nawet jesli to mozna wytlumaczyc stereotypami. Zreszta, jego mlodsza partnerka bylaby dla niego dluzej atrakcyjna i piekna niz ja i mogla mu urodzic wiecej dzieci (ja mam 31 lat, on 26).

ja znam takie pary w ktorych kobieta jest strasz duzo jaki i kiedy mezczyzna jest duzo starszy bo u mnie to normalne, jest kupet kakich wziazkow! rekord byl 15 lat roznicy! miedzy kobiet i mezczyna on dzici urodzila 3 w wieku 40 i 42 lat (jedne blizniaki!) wiec takie zwiazki moga przetrwac, ale w polsce niestety z mini cezko... osobicie nie uwazazm zeby 55 lat to bylo duzo... tej roznicy sie nie widzi od 30 roku zycia, ona poprostu zanika juz nikogo to nie dziwi! ja lyszlam teksty jak mailam 2pare lat ze jestem z 40 latkiem jak przekorczylam 30 a on byl pod 50 tou juz bylo normalne bo 30 lat kobieta i 40pare facet to zadna rozniac i juz sie nikt nie czepial...

ps. moja ciotka i wujek mam j 6 lat roznicy (on starsza sa mauzenstwem juz 45lat :D)

Gość to sie ozen
chat chat a Ty juz polskiego zapomnials? Chwalilas sie zes za granica i pewnie bardziej "tubylcza" niz oni sami ??? Kurde przeczytaj jak piszesz !!!:D:D:D:D:D:D Mnie brzuch boli ....Serio :D:D:D:D:D

Gość Ona starsza a on
To on bedzie mial 30 za 4 lata dopiero ... Jak ja bym bardzo chciala w to wierzyc :-((( Dziekuje Ci bardzo :-))) Problem w tym, ze on nie wie, ile mam lat i juz moze sie nie dowiedziec, bo wszystko zepsulam i nie wiem, czy jeszcze nie jest za pozno...

Gość to sie ozen
A to : cytat "jest kupet kakich wziazkow" WYMIATA !!!!!!!!!!!hahahahahhahahahahahahahahahahahahaha

sory za bledy ale mam jeszcze innne rzeczy do pisania i za szybko tu pisze na tej kafeterii... co do autoki, spruboj, zawsze warto zaryzykowac inaczej nigdy sie nie dowiesz... powiedz prawde i powiedz ze bylo ci glupio przyznac sie do wieku, jestem pewna ze doceni szczerosc

Facet powinien by c starszy, wiem , bo mąz jest ode mnie młodszy, nic dobrego!Młodszy facet zawsze zechce sie zaszczycic obecnoscia młopdej kobiety i basta!

Gość faceci szybciej umierają
dlatego warto byc z młodszym, bo później zostaniesz wdową - to tak teoretycznie choc to prawda w praktyce różnicy wieku się nie wybiera jedno jest pewne: WARTO KOCHAĆ Moja mama była starsza od ojca o 3 lata, on zmarł w wieku 52 lat :-( Mam sąsiadów, małżeństwo, mają nastoletniego syna - ona jest starsza od swojego męża 8 lat wiem, że zaczęli się spotykać jak on miał 21 lat szczegłołów nie znam, nigdy się nie dopytywałam - woem jedno, ze wyglądają na normalną parę i nie wzbudzają sensacji

Dopowiem, że w związku moich rodziców to ojciec ukrył swój wiek przed matką. Wiedzał, że ona zerwałaby, gdyby się dowiedziała, że on młodszy 3 lata. I tak by zrobiła, głupia, sama to przyznaje po latach. Wyobraź sobie, ze wcześniej zerwała z chłopakiem, bo uznała, że on miał mniejszą stopę od niej. Tak to jest jak ktoś ma kompleksy. Ale wracając do sprawy moja mama dowiedziała się o wieku ojca w czasie organizowania ślubu. Było już za późno się wycofać :-D Dzięki temu ja jestem.

i nigdy nie było widać, że matka jest starsza 3 lata. Wg mnie 5 lat to też nie różnica.

Gość Ona starsza a on...
faceci szybciej ---- dzieki. I wlasnie mysle sobie, ze 3 lata roznicy to jest dopuszczalna granica... i nie moge pogodzic sie z losem, zreszta juz chyba za pozno, choc nadal mi go brak :-((( i fajnie ze jestes :-)))

Gość Ona starsza a on...
chat chat --- szczerosc to moze i doceni, ale jak on stwierdzi, ze jestem dla niego zbyt "stara" to ja jego szczerosci raczej nie docenie :-))) Boje sie najnormalniej w swiecie...

Gość pani w kropce
w milosci wiek nie gra roli..ale domyslam sie ze to TWOJ DYLEMAT WIEC ZYCZE POWODZONKA;)