Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w temacie

Kobieta - oficer. Czy mężczyźni boją się takich kobiet?

Polecane posty

oj Janeczek Janeczek każdy czasem chce do domu jechać na urlop a kto je podpisuje :D:D:D:D:D

Gość jak w temacie
otóż to :-D

Gość Janeczek
W pewnym miejscu , o pewnej porze dowodziła nami kobieta oficer . I zgadnij jak było ?

j anie chcę wiedzieć pewnie zła kobieta była i wyżywała się na was biedaki każdy codziennie 100 pompek robił za kare

Gość jak w temacie
Nie wiem, nie patrzę obiektywnie. Pewnie było źle, bo co by nie zrobiła-była kobietą. Urażona męska duma, mam rację?

dobra też wam opowiem dziewczyna była przez krótki okres moim dowódcą drużyny na szkółce nie pamiętam jaki miała stopień nie umiała głośno krzyknąć a ja nie za wysoki jestem i pod końcem zawsze maszerowałem i jak wydawała rozkazy to ci na końcu zostawali bo nie słyszeli ale się denerwowało wstyd mi teraz :(:(

Gość Janeczek
Dała radę

Gość Janeczek
Spodziewałyście się innej odpowiedzi?

Gość jak w temacie
Bądź co bądź-decydując się na tą drogę wiedziałam, że wybieram zawód zarezerwowany dla facetów, ale odnoszę jakieś dziwne wrażenie, że skreśliło mnie to jako kobietę. Może coś w tym jest, że "przede wszystkim żołnierz, potem kobieta..:

Gość Janeczek
twarda sztuka z niej była a my z chłopakami myśleliśmy że to mięczak jest więc postanowiliśmy jej w kość dać i pewnego razu na poligonie w drawsku po capstrzyku zrobiliśmy jej kocówę a ona nas wszystkich na łopatki no nigdy mną tak kobieta jeszcze nie rzuciła twarda babka

Zawodowy wojskowy ma podobnie jak zawodowy polityk, biznesmen czy choćby agent ubezpieczeniowy. Zawsze jest w pracy. Stąd pewnego rodzaju napięcie wewnętrzne. Wynika z funkcji i całej otoczki. Jak to czy mundurowy wraz ze ściągnięciem munduru - ściąga razem z nim hierarchię, regulamin i ciągłą gotowość? Polityk musi prywatnie uważać, co mówi i do kogo, żeby jutro chwili slabości nie znaleźć w prasie ze szczegółami. Nawet szeregowy agent ubezpieczeniowy musi pilnować się, bo może przypadkowy rozmówca będzie za chwilę jego klientem? To wszystko rodzi opory \"niemundurowych\" czy \"niegarniturowych\" potencjalnych partnerów/partnerki, którzy chcieliby rozdziału sfery zawodowej i prywatnej. Jest na to chytry sposób:) Kobieta w mundurze znajduje spokojnego na co dzień faceta, którego kręci dominacja w łóżku :) Tak się uzupełniają, że miód i wino do emerytury zapewnione. A u mundurowych emerytura w kwiecie wieku ;)

Gość jak w temacie
pięknie :-D

experci z kafe od wszystkiego zawsze znajdą wyjaśnienie i wytłumaczenie no i już wiesz co zrobić :D:D

Gość Janeczek
Ktoś jebnięty podszywa się pod Janeczka , więc kończę.

Gość jak w temacie
wiem i dziekuje bardzo za interesującą wymiane zdań ;-D

Wiesz Autorko... Tak sobie czytam i jest cos w tym co reszta pisze... Ja Twojego kolegę z pracy rozumiem, to tak jakby nauczyciel w szkole, albo profesor na uczelni kazali mówić do siebie na \"ty\". W Twojej pracy niezbędny jest szacunek i dystans..nie da się go potem ot tak zlikwidować... A nic ze swojej kobiecości nie tracisz..jesteś wyjątkową kobietą po prostu. I to wzbudza konsternację. Takich kobiet jest niewiele i faceci nie wiedzą JAK sobie z nimi radzić...co to za jedną w ogóle;) To proste stworzenia, już po wypowiedziach tutaj widzisz ich wizje - musztra w łózku;) A rownie dobrze możesz być w związku slodką i raczej uległą istotką. Po prostu czekaj na takiego bardziej wyjątkowego;):D

perse Z postów wynika, że autorka nie czuje się tylko żołnierzem, ale też kobietą. Przykład z musztrą łóżkową było po to, żeby zobrazować różne płaszczyzny zależności/podległości itp. Facet jest prosty w użyciu i wymaga choćby minimum poczucia, że na jakimś polu dominuje. Musi, inaczej się udusi. A jak kobieta na co dzień jest mundurowa, gdzie jak wcześniej opisałem - ciężko odwiesić definitywnie mundur "po pracy" - i z czym autorka się zgadza sama tego doświadczając - nie ma innego wyjścia jak oddać jakieś pole facetowi. Jakie i w jaki sposób to realizować w normalnym pożyciu... to już sprawa indywidualna. Łóżko jako jedna z możliwości. Ale także np. - wysokość zarobków - niech kobieta nosi mundur, ale facet czuje męskość, bo więcej zarabia. - pozycja społeczna - ma publicznie wiele wartościowych kontaktów, które wspólnie rozwijają - nawet takie drobiazgi jak wygląd zewnętrzny - facet jest np. tak zabójczo przystojny, że zainteresowanie inyych kobiet (tylko jako potwierdzenie jego męskości, a nie w postaci zdrad) rekompensuje mu fakt bycia z "twardą" babką.

Gość ognisty_ historyk wojskowości
Ja nie boję się Ciebie. Mnie Ty pewnie zaciekawisz, pewnie jesteś temperamentna- i nie wejdziesz mi na głowę ( dosłownie nieraz ) akurat ja lubię, kiedy dobra, ognista, ciepła, temperamentna, zmysłowa kobieta jest ze mną. Ty jako kobieta- oficer jesteś bardzo bojowa i jednocześnie życzliwa iciepła do ludzi i umiesz zmotywować swoich podwładnych . Wszyscy oni Cię szczerze lubią i cenią ?.

Gość nie chadzam tedy....
ja jestem mloda pania oficer....a moj facet jest majorem ;/ gdyby nie kolej losow jakie nas psotkaly stronilabym od oficerow :D faceci boja sie kobiet inteligentnych i ambitnych...ot cala tajemnica. nie wazne czy oficer czy tez lekarka....albo prawniczka. osobiscie znam kobiety zolnierki ,ktore poprzez wojsko zgubly gdzies swa kobiecosc... a szkoda.

Gość ognisty_historyk_wojskowosci
TO PALANT. Ja jestem facet destrojer i pociągają mnie kobiety- submaryny, które się wypłasza spod wody, aby były sobą- tajemnicze, niebanalne i, nie ukrywam- temperamentne w łóżku- taka na przykład http://www.st-andrews.ac.uk/~pv/pv/courses/posters/imeges1/wrens2.html taka nosząca czerwone stringi- wynalazek " szalonych lat dwudziestych " . Taka kochana, ufna, delikatna, wrażliwa, a jednocześnie obdarzona rzadką pomysłowością i wyrafinowaniem w łóżku kobieta. Fizycznie- taka http://interia.pl/galeria.pl/najnowsze/paulla-debiutuje/zdjecie/duze/921724,1,27 Jesteś podobna ?.

Gość 948fjrtjg
wątpie czy jakikolwiek mezczyzna by sie bal kobiet - chyba ze to ostatnia ciota. znam kilka takich lal. fakt jest taki, ze one po prostu sa piekielnie zarozumiale baby a takich zaden normalny facet po prostu nie chce. widac to zreszta po tematach na forum: jestem ladna, wyksztalcona - faceci boja sie takich kobiet. faceci lubia po prostu skromne kobiety :) pozdrowienia dla skromnych

Gość nie chadzam tedy...
hm... osobiscie jestem po studiach cywilnych i kursie oficerskim w deblinie... nie jestem zadufana w sobie - uchowaj Boze! ;D moj facet , ktory sluzy w lotnictwie od 16 lat twierdzi ,ze wiekszosc kobiet - zolnierek to babki , ktore za wszelka cene chca pokazac ,ze sa roznie dobre i silne jak faceci...zero kobiecosci ,subtelnosci... duza zacieklosc w sposobie bycia. ALE nie wszystkie ( malo ich ale sa) sa takie :) faktycznie kobiety sluzace w stopniu oficerskim badz podoficerskim bywaja jakies takie prozne...zadufane w sobie... ale faceci tez tacy sa - uwazaja ,ze jak nosza mundur to takie z nich chojraki :D ja nie rozpowiadam niepytana czym sie zajmuje.... wole chwalic sie osiagami mojego faceta - bo jest czym :D w sumie po moich studiach moglam pracowac w lotnictwie cywilnym , ale jakos tak nie lubie tlumow i obcych twarzy ... wybralam wojsko , ale nie upodabniam sie do facetow :D faceci maja dystans przed kobietami sukcesu, ladnymi i madrymi

Gość przyszła oficer
mam zamiar iść do wojska jako oficerka. i szczerze? ide tylko po to żeby mieć między sobą facetów, fascynować sie nimi, flitrować i przeżywać jakieś przygody. Nie mam zamiaru robić z siebie niedostępnej z uniesionym nosem i uważam że takie kobiety oficer mają niesamowity temperament zwłaszcza w łóżku i sex z nimi byłby niesamowitym przeżyciem tylko mysle że muszą to umieć pokazać to i facet sie znajdzie;)

Gość military_historian
Ja sobie chyba poszukam kobiety na Akademii Obrony Narodowej. Powaga... akurat ja jestem historykiem wojskowości i piszę doktorat z niej. Niezaintersowane wojskiem kobiety to odstrasza...

Gość lolillukiluluklkul
Pani Porucznik, chetnie bym Pania zobaczyl bez munduru. Jest taka szansa? A w jakiej JW Pani sluzy?

Gość qqqqqqqqqqqqqqqq
Przeczytaj ksiazke "dlaczego mezczyzni kochaja zolzy". Byla tam przypadek kobiety ktora zabiła zmije i reakcj jej partnera na to i wtedy zrozumiesz, dlaczego boja sie kobiet w mundurze:)

Gość Jak to co
Mnie tam by nie odstraszyło, zwłaszcza gdyby była w stopniu majora, przynajmniej choć raz w życiu, mógłbym pozwolić sobie na bycie na Majorce :P