Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka2

mój 4-miesięczniak zaczął ulewać

Polecane posty

Gość mama synka2

Wcześniej nie było z tym problemu. Od jakichś trzecz tygodni po każdym jedzeniu ulewa. Zrobił się bardzo ruchliwy, ciągle próbuje siadać i może to dlatego? Czy to się zdarza? Czy miałyście taki problem, że dziecko, które prawie nie ulewało nagle zaczęło, kiedy stało się bardziej ruchliwe? co robić? noszić go po każdym jedzeniu?

Gość mama synka 2
nikt z was nie ma podobnego problemu...?

moja ma 5 m-cy tez czasem jeszcze jej sie uleje astaram sie ja odbekna po kazdym posiłku ale nie zawsze sie udaje.

Gość mama synka2

Gość yta
Mój synuś też jak miał ok. 4 m-cy, to nagle zaczął bardzo mocno ulewać (przedtem zdarzało się to sporadycznie, w bardzo małych ilościach). Po każdym karmieniu ulewał po 2, 3 razy. Poszłam do lekarza i on mi powiedział, że to coś z żołądkiem,, że u tak małych dzieci zwieracz przełyku jest jeszcze słabo rozwinięty i sie nie domyka i stąd te problemy. Zapisał mi jakieś lekarstwo, ale mi to się wydało podejrzane, bo czemu wcześnie nie ulewał i nagle teraz zaczął? A to wyglądało jak wymioty, bo przecież ulewanie to wypływanie niewielkiej ilości pokarmu, a synuś ulewał bardzo dużo, aż był cały tak brudny, że kilka razy dziennie go przebierałam. Po krótkim czasie przyplątała się biegunka i lekarz na pogotowiu stwierdził, że to infekcja wirusowa. Synuś przez to wszystko słabo przybrał na wadze, schudł, robił po 6 - 8 kup dziennie (przedtem 1 dziennie lub nieraz co drugi dzień), a lekarz pediatra twierdził, że to normalne, jak dziecko jest karmione piersią. A ja czytałam, że to jest normalne tylko wtedy, gdy dziecko zawsze robiło po tyle kup, a jak nagle zaczyna tyle robić, to coś jest nie tak. Moja Klusia brała leki, piła marchwiankę, brała Lakcid i jakoś powoli wszystko wróciło do normy. Teraz synek ma prawie 7 m-cy, kupę robi 1 - 2 razy dziennie, czyli tak, jak zawsze i nie ulewa, a jak się zdarzy, to naprawdę sporadycznie i bardzo małe ilości. Czyli wniosek z tego taki - miałam rację, że dziecku coś było, a lekarz to zbagatelizował, twierdził, że wszystko w normie, a dziecko cierpiało, do tego przyplątały sie straszne kolki w tamtym okresie, ale teraz już minęły.