Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sabiness

Szybkie wykrycie ciąży

Polecane posty

Witam. Mam do Was pytanie kolezanki. Wczoraj sie kochalam z narzeczonym i jakos tak wyszlo ze nie zdazyl i doszedl we mnie... Nie przejmowalabym sie tym, ale to byl 12 dzien cyklu wiec raczej plodny. Kiedy moge zrobic jakies pierwsze badania zeby wiedziec czy jestem w ciazy bo chcialabym jak najwczesniej przejsc na zdrowy tryb zycia itd... i tak wogole to po ilu dniach mozna juz wykryc beta HCG w moczu?

chyba tydzień -dwa.. ale nie jestem pewna. lepiej zadaj to pytanie na 'ciąża,...'

oj, przepraszam zagapiłam się :D to ja weszłam nie tam gdzie chciałam ;)

Test ciazowy nalezy wykonac w terminie, na ktory przypada I dzien miesiaczki, ktora sie nie pojawia :) Wczesniej mozesz wykonac, ale moze nie byc jeszcze dostatecznie wysokiego stezenia hormonu HCG w moczu. Odzywiaj sie zdrowo juz wczesniej - nawet jesli w ciazy jeszcze nie jestes.Lykaj kwas foliowy - zmniejsza ryzyko wystapienia wad ukladu nerwowego u twojego dzidziusia, tym szybciej. Zacznij o siebie dbac juz DZIS!!!

nie no spoko :) kazda rada jest dobra :* tym bardziej jesli chodzi o dobro malenstwa

ja mam 250 tabletek, to kosztowalo chyba 17zl. ale mniejsze opakowania sa tansze. Oczywiscie, ze bez recepty. Test z krwi jest najszybszy - masz racje.

no tak, najszybciejszy... ale kiedy juz najwczesniej moge go zrobic?

Gość Mgotka
najlepsze testy wykaza ciaze juz po 6 dniach a chcecie dzidziusia? jesli tak to zycze z calego serca:)

takie testy wykrywaja kilkudniowa ciaze. Ja bym raczej radzila go pozniej powtorzyc, poniewaz moze w tym czasie dojsc do samoistnego poronienia - nawet bez twojej wiedzy i hormon ciazowy moze spasc.

wiesz co, nie zebysmy sie jakos szczegolnie starali o dzidzie ale jak bedzie to bede cala w skowronkach :) dlatego zalezy mi zeby wiedziec jak najwczesniej zebym juz teraz mogla zaczac dbac o siebie, planowac slub i tak dalej:) jak jeszcze ktos ma cos do powiedzenia na ten temat to z przyjemnoscia wyslucham Waszych rad :*

Gość Mgotka
a i test zrobic najlepej w dniu planowanej@ zycze powodzenia:) a po ile macie lat moze juz pora na dzidzie:)

Kefirku -tak przy okazji to widzialam Twoje suwaczki i goraco Ci gratuluje dzidziusia :*

Dziekuje bardzo :) Ja wlasnie robilam w dniu spodziewanej miesiaczki, ktora nie przyszla :D kupilam sobie Quick Vue i Bobo Test. oba pozytywne - zdalam egzamin :D:D:D

no to super :) ja bym tez juz chciala wiedziec co i jak, kurcze wiem ze to za wczesnie jeszcze... :( ale juz w poniedzialek pojde sobie na te badanie kwri i juz bede mniej wiecej wiedziala co i jak :)

Sabinesss, zapisuje ten topik w ulubionych i bede czekac na wiadomosci od ciebie!!! :D

hehe, ja tez juz go sobie dodalam :) jak tylko cos bede wiedziala to dam znac :D kurcze do poniedzialku chyba oszaleje...

Gość Mgotka
wytrzymasz:)

musisz dac rade :) przynajmniej w umysle ci sie rozjasni - co dalej... :) trzymam kciuki :)

Gość Mgotka
kefirek przepraszam ze zapytam dlugo staraliscuie sie o dzidzie?

Test beta hcg wykrywa ciążę najwcześniej ok 6-7 dni przed terminem@ To hormon który jest wydzielany przez zarodek który juz się zagnieździł w ścianie macicy-a to ma miejsce ok. 5-7 dni po stosunku.

nie ma sprawy, ze pytasz. Leczylam sie z powodu wysokiej prolaktyny. Bromergon i te sprawy... w grudniu sie wkurzylam i odstawilam wszystkie leki - marzec byl pierwszym cyklem, kiedy zaczelismy starac sie o dzidzie :) Mialam duzo szczescia, nie myslalam, ze po takich przejsciach tak szybko zdarzy sie cud!!!!

Gość Mgotka
no to masz naprawde wielkie szczescie:) oby i mi ono dopisalo:) ale moze jeszce nie teraz hehe

Mgotka /// na pewno szczescie ci dopisze, trzeba tylko do tego podchodzic na luzie. Myslelismy, ze prawdziwie "do roboty" wezmiemy sie na wakacjach :P

Gość Mgotka
a znasz juz plec dziecka? wybraliscie imie?:)

jeszcze nic nie wiem. to dopiero 8 tc. Nie mamy imienia dla synka, ale imiona dla dziewczynki to Zosia, albo Maja. Zobaczymy. Narazie ide spac. Odezwe sie jutro :) jutro badanie krwi :( musze powstrzymac hafty...., bo tak mnie mecza, ze niech to "dunder świśnie" :P

Gość Mgotka
hehe ok w takim razie dobranoc:* do popisania jutro:)

ja robilam test po 6 dniah od zaplodnienia potem jeszcze powtarzalam go po tygodniu wyszly pozytywne::) a robilam pre-test na nim wlasnie pisze ze wykrywa po 6 dzniach od zaplodnienia nie wiem czy zawsze jest wiarydosny ale u nas sie nie pomylil