Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sabiness

Szybkie wykrycie ciąży

Polecane posty

Witam. Mam do Was pytanie kolezanki. Wczoraj sie kochalam z narzeczonym i jakos tak wyszlo ze nie zdazyl i doszedl we mnie... Nie przejmowalabym sie tym, ale to byl 12 dzien cyklu wiec raczej plodny. Kiedy moge zrobic jakies pierwsze badania zeby wiedziec czy jestem w ciazy bo chcialabym jak najwczesniej przejsc na zdrowy tryb zycia itd... i tak wogole to po ilu dniach mozna juz wykryc beta HCG w moczu?

beta hcg to jest badanie z krwi a z moczu to hcg i mozesz sprobowac po 7 dniach zrobic test chodz nie gwarantuje ze bedzie wiarygodny najlepiej jest w dniu spodziewanej miesiaczki

Gość dejsyssy
zrób test najlepiej dzien po terminie @

Po 7 dniach test nic nie wykryje! Zrób najwcześniej po 14 dniach od stosunku a najlepiej to kilka dni po spodziewanej @ jeśli nie dostaniesz. Zrób sobie Pre Test albo Quick Vue. Chociaż lepiej już zrobić beta hCG, jak nie dostaniesz @ Ja zrobiłam pierwszy test 16 dni po spodziewanej @ i wyszedł negatywy, dopiero 18 dni później wyszedł pozytywny.. Wszystko zależy od stężenia hCG

Tak jak koleżana wyżej napisała,test z oczu w dniu planowanej miesiączki.To samo tyczy się bety.

Jak najbardziej podpisuję się pod powyższymi odpowiedziami. Zastanawia mnie tylko jedno - jak można tak beztrosko tzw stosunek przerywany uważać za metodę antykoncepcji? I po co sobie nerwów przeprawiać? Z drugiej strony pocieszę Cię - żeby doszło do zapołdnienia trzeba kilku czynników, i trochę szcześcia. Głowa do góry.