Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiarygodność testu po 6dniach

Wiarygodność testu po 6dniach od stosunku?

Polecane posty

Gość Wiarygodność testu po 6dniach

Witam,mam pytanie.Wykonałam właśnie test ciążowy.Wynik negatywny.Czy mogę być już raczej pewna,że nie jestem w ciąży,jeśli minęło 6 dni od stosunku?

Gość Absolutnie nie nie
nie możesz być pewna

Gość martyna_sch
zgodnie z ulotkami test jest najbardziej wiarygodny w dniu spodziewanej miesiączki i później......

Nie możesz być pewna.W ulotce jest napisane ,że test wykrywa nawet 6-ścio dniową ciąże,ale to nie to samo co 6 dni od stosunku.W ciągu 72 godzin od wytrysku w pochwie,może dojść do zapłodnienia.Później mija jeszcze jakieś 4-5 dni zanim zarodek zagnieździ się w ściance macicy. Najpewniej jest zatem zrobić test w dniu planowanej miesiączki.

Tylko badanie z krwi daje Ci 99,9% pewności! Testy z moczu są zawodne!

Mnie akurat test z moczu nigdy nie zawiódł.Myśle że wykonany prawidłowo i w odpowiednim terminie,daje wiarygodny wynik.

Rozczaryje Cię , ale sie mylisz:-) Jezeli masz jakiekolwiek wahanka hormonów to...sikacze nic nie dają! Najczęsciej mamy tzw ciążę biochemiczną króra na wczesnym etapie ulega poronieniu i nawet wcale nie wiesz, ze byłaś w ciązy! Czasem problemy z utrzymaniem pojawiają sie bo masz za mało progesteronu...Tego silacz Ci nie pokaże!

Dlatego test najlepiej jest wykonać w dniu spodziewanej miesiączki lub dzień po.Nie wiem jak to u innych kobiet wygląa,ale mnie ten test jeszcze nie zawiódł.