Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zebra z klasą

STOP obgryzaniu paznokci i skórek! Od dziś staję do walki, kto ze mną?

Polecane posty

Jak w temacie, paznokci co prawda nie obgryzam, ale okropnie maltretuję skórki wokół paznokci. Wczoraj zrobiłam sobie diametralny manicure i od dziś walczę ze soba żeby trzymać palce z daleka od zębów. Może wydać się Wam to głupie ale to jest dla mnie koszmar. Nie wiem czy na tle nerwowym, ale strasznie wyglądają moje dłonie właśnie przez takie obgryzanie. Właśnie posmarowałam skórki kremem, póki co to mnie powstrzymuje;) Jeśli ktoś ma podobny problem zapraszam.

Gość Wwar
Niestety ja mam taki sam proble.Sama nie wiem kiedy to sie zaczeło.Nawet nie wiem jak to sie dzieje ze mam w buzi te palce :(( Odruch.Co mozna zrobic?

no to ja z toba :) mam problem ze skórkami i z paznokciami chciałabym kieys pomalowac sobie jakos ładnie paznokcie i czuc sie kobieco a nie !! juz nie moge patrzec na te moje kikutki :P

Gość MALALA
Ja co prawda nie obgryzam skórek ale mój facet robi to "nałogowo" :p Okropnie mnie to denerwuje,ma brzydkie skórki,poszarpane :-o Nieraz zwracałam mu uwagę ale nic to nie daje, ja go oduczyć? :p

cieszę się, że nie jestem sama z moim problemem:) w skórki zalecono mi wcierać olejek rycynowy, nawilża i przy okazji wygładza paznokcie. Ja zawsze miałam piękne i długie paznokcie, ale te skórki...fuj, czasem łapię się na tym, że oglądam dłonie innych kobiet i patrzę czy też przypadkiem nie mają tego co ja.

Tez obgryzałam paznokcie i zadzierałam skórki, ale juz przestałam. Wg mnie najlepsze lekarstwo, to przesadna dbałość o dłonie. Ciągłe kremowanie, malowanie odżywkami, nakładanie maseczek.

Jełśi macie jakieś sprawdzone sposoby na wyjście z tego okropnego nałogu to piszcie. Co do wypowiedzi wyżej ja tak właśnie przestałam obgryzać paznokcie. Gorzej jest ze skórkami bo ja je najpierw bezwiednie zadzieram paznokciami a potem sru i do buzi...nawet nie wiem kiedy:(

chciałam podnieść temat. nie sądziłam, że 3 dni bez męczenia dłoni dadzą taki efekt, ciągłe natłuszczanie i nawilżanie suchych skórek i już zaczynam mieć dłonie o jakich marzyłam:)