Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka_100

SPOWIEDŹ - jak powiedziec wstydliwe grzechy.

Polecane posty

Gość nastolatka_100

Za kilka dni mam bierzmowanie. Muszę isc do spowiedzi czego nie robiłam 6 lat (o lol). Muszę isc do komuni a jakoś tak głupio bym sie czuła bez spowiedzi. Do bierzmowania ide bo mi starzy karzą. Jak powiedziec księdzowi ( :) ) że się onanizowałam? Muszę powiedziec.

nie idz do spowiedzi tyle, a jak musisz zjesc oplatek to zjedz bez spoiedzi, czym sie przejmowac?

Gość ouiiii
Bez sensu to:O On się pewnie też onanizuje. Na twoim miejscu bym się nie przejmowała tym. Serio. Po co opowiadać obcemu facetowi o tym?:O Poza tym nie robisz tym nikomu krzywdy, nie puszczasz się, nie ranisz nikogo. Po co koniecznie chcesz się z tego spowiadać?

Gość nastolatka_100
Niby niczym ale jednak juz wszyscy (katecheci, rodzina, itp) mi wmówili ze to potworny grzech itp. nie wyobrażam sobie wiec zrobic coś takiego. Normalnie bym psychoicznie nie wytrzymała.

Gość ouiiii
Zresztą po co w ogóle bierzesz udział w tej szopce?:O Nie chcesz iść do bierzmowania, to NIKT nie może cię zmusić i nie powinien. Co to za wiara, jeżeli nie wierzysz w sens tego bierzmowania?:O Jesteś już na tyle dorosła, że możesz wyrazić własną opinię. Moja rodzina też jest niby katolicka, a ja nie chodziłam na religię od 16 roku życia, nie byłam na żadnym bierzmowaniu i nikt nie może nikogo zmusić do wiary. Albo wierzysz albo nie. Po co obrażać uczucia innych, którzy na serio sa wierzący?

Gość nastolatka_100
Ale w mojej rodzinie urodziło się dziecko i muszę byc chrzesna matka. Bo to dziecko mojej siostry. Po to tylko ide.

Gość ouiiii
Tak, straszliwy grzech, tylko 99% ludzi go popełnia. Nie robią tego chyba tylko ci, co nie mają rąk:O Daj spokój. Nie masz rozumu? Co w tym złego? Złe jest naruszanie wolności drugiego człowieka. Czyli kłamstwo, agresja, poniżanie, zabranianie, manipulacja, itd. Bóg dał ci ciało i wolną wolę, nie robiąc nikomu krzywdy, a robiąc sobie przyjemność, w jaki sposób popełniasz grzech?:O

Gość tak se mysle
Co wy dajecie zamiast pocieszyć dziewczyne to wy ja linczujecie swoimi dziwnymi pomyslami . Normalnie powiedz to wprost . ja miałam ten sam problem bo bałam sie powiedzieć że p-aliłam marihuanę

Gość ouiiii
Aha. No to fajnie. Czyli jesteś niewierząca, a mimo to udajesz, że będziesz matką chrzestną?:O Faaaaaaaaaajnie:O Właśnie tak wygląda religia w tym kraju- żenada i załamka🖐️

Gość chyba siostra zna twoj
stosunek do religii - popros, zeby wziala inna chrzestna przeciez to lipa taki chrzest na sile.

Gość Ja troszkę nie na temat
ale chyba ten onanizm zabierał zbyt dużo czasu- zabrakło czasu na nauke języka polskiego- nie księdzowi- lecz księdzu!!!!! Z ciekawości: czy mówisz psowi, czy psu?

tez miałam taki problem, ale jedna spowiedź skutecznie mnie z tego wyleczyła:) ksiądz zacząl sie mnie wypytywac jak często to robię, w jaki sposób itd :O trzymał mnie z pół godziny, było kazanie, że grzeszę i to ciężko i takie bla bla bla... jak doszłam do siebie zaczęlam to analizować i doszłam do wniosku, że ja wcale nic złego nie robię, popęd seksualny to instynkt i ja na to nie mam wpływu.... Wg Biblii Bóg ukarał Onana (stąd onanizm) za to, że stosował stosunek przerywany w celu uniknięcia zapłodnienia z własną żoną, wylewając nasienie na ziemię. Nie podobało to się Bogu i go ukarał. Ale gdzie to samozapokojenie? Na ten temat nie ma w Biblii ani słowa. Zresztą księża mają więsze grzechy (homofile), więc nie widzę potrzeby, aby im się zwierzać. Ciekawe czy jak będę się spowiadać z seksu przedmałżeńskiego, to czy rodzaj pokuty będzie zależał od pozycji :P

Gość nastolatka_100
Ja troszkę nie na temat Przecież napisałam :) więc to znaczyło że wiem że pisze z błędem.

Gość bąbel12
Luudzie! Co wy gadacie ! ja dziekuje bardzo za takie radyy ! jeśli idziesz do spowiedzi żeby tylko "odbebnić" to nawet lepiej Boga nie obrazaj ! A ja jak to robiłam to mowiłam : "popełniłam grzech nieczystości z sama sobą " I po bólu, a przynajmniej miałam czyste sumienie i żyłam w zgodzie z Bogiem ! Nawróccie sie ludzie . ;\

Gość bąbel12
a ty OUII czy jak ci tam , to sobie te rady wsadz ! Że niby ksiadz sie onanizuje ?! Musiałby byc taki chory na głowe jak tyy .. A jednak nie kazdego spotkało cos takiego.

Gość głupia baba i tyle
powiedz , że zgrzeszyłas przeciwko wszystkim przykazaniom i tyle!!

Gość balbina201
babel12 popieram cie!

Gość balbina201
współczesne czasy... Będziecie sie w piekle smazyc za takie rady...

Gość balbina201
Bóg to nie zarty. A onanizowanie się to wielki grzech. Przecież to działa na psychę i to negatywnie na dłuższą metę.

Gość balbina201
ci co mówią że to nic takiego nie są prawdziwymi katolikami. To bardzo dobrze że chcesz sie z tego wyspowiadac. Rzecz w tym że by zrozumieć swój grzech i go zobaczyc a nie sie "wykręcać" że to nie jest krzywda wobec innych. Sranie w banie...

Gość w mordę misia
Jak iść do spowiedzi i kłamać, lub omijać prawdę, to po co iść ? No po co ? By popełnić jeszcze jeden ciężki grzech świętokradztwa ? Idź, wyspowiadaj się z "wstydliwego" grzechu, wysłuchaj tego co ksiądz będzie miał ci do powiedzenia i ciesz się czystym sumieniem :D

Gość oktawiaaa.
Balbina -ty ciemnogrodzie:D:D:D:D:D:D

Gość oktawiaaa.
A w ktorym przykazaniu jest napisane "nie bedziesz sie onanizowal":D:D?

Gość w mordę misia
przeczytaj uważnie książeczkę do nabożeństwa ...może coś ci podpowie 6 przykazanie :p

Gość w mordę misia
I wszystko jasne 🖐️

Gość balbina201
OKTAWIAA ALEŻ TY ZACOFANA... tacy jak ty nie grzesza nawet głupotą...

Gość oktawiaaa.
onanizm to najnaturalniejszy w swiecie sposob na rozladowanie napiecia seksualnego-powie ci to kazdy seksuolog i kazdy normalny czlowiek a ty balibna czy tam misiu(bo poglady macie podobne) jesli myslisz,ze ksiadz jako czlowiek/mezczyzna nie posiada potrzeb seksualnych i nie musi ich rozladowywac to tak jakbys twierdzila,ze nie musi tez jesc bo to jest naturalna potrzeba fizjologiczna kazdego czlowieka.Moze tego nie rozumiesz bo sama jestes oziebla i potrzeb takowych nie posiadasz ale to wlasnie sie leczy i to czyli ten brak potrzeb nie jest normalny:P

Gość oktawiaaa.
ja zacofana??a kto tu sieje ciemnogrod jesli nie ty:D:D:D A na sumie juz dzis bylas?:D Na razie, bo nie lubie "dyskutowac" z prostymi,ciemnymi ludzmi:D Aha- a jak pojdziesz spac to pamietaj-rece na koldrze bo do piekla pojdziesz:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:d

Gość w mordę misia
oktawiaaa. Człowiek różni się tym od zwierzęcia, że potrafi nad swoim popędem zapanować, ale skoro Ty nie potrafisz to może faktycznie powinnaś się leczyć ;-)