Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyktosia

DLACZEGO NIC MI NIE POMAGA odechciewa mi sie zyc

Polecane posty

Gość czyktosia

zanikl mi okres ,od 3miesiecy nie mam okresu:( juz tyle lekow wybralam a tu nic nie widac zebym miala dostac:( jestem zalamana ,pare dni bardzo mnie bolal jajnik,zwijalam sie z bolu po podlodze,ale na drugi dzien juz nic mnie nie bolalo:(mam dopiero 20lat,miesiaczkuje od 14roku zycia,jestem zalamana:(

Gość jołjoł
dlaczego nie idziesz do lekarza? może jestes poprostu w ciąży.

Gość czyktosia
w ciazy napewno nie jestem...do lekarza chodze ale caly czas mi przepsuje leki ktore nie pomagaja:(biore juz 5lek,watroba juz mnie boli od tych tabletek:(

Gość Gabii55
czyktosia - czy Ty pijesz mleko?

Gość moze endometrioza byc

Gość czyktosia
tak pije codziennie szklanke a co???

Gość izzzzzzzka
a jak z Twoja figurą.nie odchudzałaś sie ostatnio?

Gość czyktosia
nie jem normalnie tylko sie zdrowo odzywiam,wszystko po trochu

Gość izzzzzzzka
to powiedz mi co to znaczy ze zdrow sie odżywiasz,kiedy zmieniłas dietę ,czy schudzłaś?TO BARDZO WAŻNE

Gość Gabii55
MLEKO CICHY MORDERCA Cytat: Kazeina Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia. Jej ubocznymi produktami trawienia jest gęsty śluz, który gromadzi się w jelitach, które są zablokowane i mają utrudnioną absorpcję substancji odżywczych. Mleko krowie jest jednym z najbardziej śluzotwórczych pokarmów. Jego duże stężenie powoduje zaczopowanie i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym. Proszę jeżeli pijesz mleko przeczytaj całość: http://www.faceci.com.pl/mleko.html

Gość izzzzzzzka
Do Gabi55.Powiem tylko tyle że większosć kobiet pije mleko codziennie i nie ma problemów z menstruacją,wiec tutaj chyba nie o to chodzi,ale zgodze sie ze zmiana diety moze spowodować zatrzymanie sie okresu,a szczególnie zmiana wagi.

Gość wieczorowa pora na telesfora
no właśnie, ile ważysz? Odchudzałaś się?

Gość czyktosia
no kiedy bardzo duzo jadlam ale od 3lat jem 1500kcl plus duzo spaceruje,martwi mnie to wszystko juz,nie wiem co robic,lekarz ciagle bierze kase za wizyte a nie zrobil mi ani razu USG:(

Gość czyktosia
a waze 60kilo i mam 162cm wzrostu wiec mam lekka nadwage

Gość izzzzzzzka
Dawka 1500 kcal jest niewystarczająca!!!!!!!!!!!w tym tkwi sedno problemu.Nie dostaniesz okresu dopóki nie zwiększysz dawki kcal.Poza tym nie dostaniesz z dnia na dzi,ten proces musi potrwać.Ja kiedys chodząc [po górach straciłam 6 kilo,rok nie miałam okresu.Tylko powrótdo wagi poprzedniej spowodował powrót miesiączki.Ty masz zdecydowanie za malo kcalorii.Wiesz ja waże ogólnie malutko bo 45 kg/160 cm wzrostu,z nerwów mało jem,ale przed okresem dosłownie rzucam sie na jedzenie i napewno zjadam z 5000 kcal,a potem dostaję okres i znowu apetyt spada.

Gość izzzzzzzka
jak masz apetyt na jedzenie to korzystaj z tego,organizm po czasie sam będzie wysyłam sygnały czego i ile potrzebuje.Niekiedy potrafię zjeść 4 czekolady na raz!!!!!!!!

Gość izzzzzzzka
a co tego co pisalam to mam pewnosć,bo sama biegałam po endokrynologach.Pierwsze pytanie było,co z moją wagą i ile jem.

Gość Gabii55
Cytat z książki : Daniel Reid "Na straży trzech skarbów" " Produkty z mleka krowiego są szczególnie szkodliwe dla kobiet. Organizm kobiecy powinien być źródłem mleka, a nie przyjmować go pod postacią pokarmu. Utrata sił witalnych powodowana przez spożycie pasteryzowanego krowiego mleka powiększa obecność syntetycznych hormonów wstrzykiwanych zwierzętom dla zwiększenia ich wydajności. Te substancje chemiczne wyrządzają prawdziwe spustoszenie we wrażliwym układzie endokrynologicznym kobiety W Food and Healing terapeuta dietetyk Annemarie Colbin tak oto opisuje katastrofę, do jakiej doprowadzają produkty mleczne w organizmie kobiety: Spożycie mleka i jego przetworów - serów, jogurtu i lodów -zdaje się łączyć ścisły związek z różnymi zaburzeniami układu rozrodczego kobiety. Chodzi tu między innymi o guzy jajników, cysty, upławy i infekcje. Powyiszy związek potwierdzają niezliczone znajome mi kobiety, które zgłaszają złagodzenie wymienionych objawów lub ich całkowite ustąpienie po zaprzestaniu spożywania produktów mlecznych. Włókniaki zanikają lub rozpuszczają się, rozwój raka szyjki macicy zostaje powstrzymany, następuje samoczynna regulacja cyklu miesiączkowego... Wydaje się, że w kilku przypadkach doszło do cofnięcia niepłodności..."

Gość izzzzzzzka
Poza tym 1500 kcal na dobe nie jest odzywianiem zdrowym jak piszesz.Możesz sobie schodzić nieco do 1500 ale kilka dni w miesiącu ale napewno nie przed planowaną data miesiączki,wtedy trzeba jeść dużo.Organizm aby dostac misiaczkę musi miec dostarczone przed okresem kilka dni dodatkow ponad 500 kcal,czyli ogólnie ok 2500

Gość izzzzzzzka
Do9 gabi 55:) przeoraszam nie obraż się,ale o kazdym prosukcie mozna podobne rzeczy napisać,generalnie nic nie jest zdrowe.Wiem że coś w tym jest bo kobieta generalnie nie powinna spożywać wiecej mleka słodniego niż jedna szklanke dziennie.To wiem od dawna,ale te czytałam ze nie dotyczy to wyrobów ,mlecznych,jogurtów,kefirów,maslanek itd

Gość izzzzzzzka
Poza tym nieprzyjmowanie produktów mlecznych grozi osteoporozą,więc nie wiadomo co gorsze:)

Gość Gabii55
izzzzzzzka Mam 53 lata, od 3 lat nie piję mleka, czuję się obecnie tak jak by mi ubyło 20 lat. Ustąpiła mi alergia wziewna, przestałam chorować na choroby kobiece, przestały mnie boleć nogi w stawach. - dla mnie to cud - w tej chwili nie biorę żadnych leków. A osteoporoza bierze się z picia kawy, cukru, papierosów i innych używek. czyktosia spróbój na 3-miesiące odstawić mleko i ograniczyć jego przetwory (łącznie z lodami) - może i Ty poczujesz się lepiej - i przestaniesz nachodzić biednych lekarzy.

Gość izzzzzzzka
Wiesz Gabii każda dieta powinna zostac dobrana do wieku.Nie twierdze ze nei masz racji,ale tak radykalna zmiane diety należy skonsultowac z dobrym dietetykiem szczególnie w okresie rozrodczym.Nie jedzac przetworów mlecznych trzeba je zastąpic innymi produktami,ale tutaj powinien zadziałać dietetyk.Troche sie obawiam takich odkrywczych ksiażek,opisujących rewolucyjną teorię odżywiania.Znajomi przejechali sie na diecie optymalnej.Czuli sie rewelacyjne,tzn działanie placebo.Przez pierwsze 2 lata wszystko było ok,do czasu kiedy kolega(31 latek) nie przeszedł staniu przedzawałowego z poteznym cholesterolem.Więc moze warto pytać dietetyków:)

Gość izzzzzzzka
a co do hormonów wstrzykiwanych zwierzętom to sie zgadzam i takich produentów powinno się wyeliminowac z rynku,ale te hormony nie są tylko w mleku ale ogólnie w mięsie,szczególnie w kurczakach,bo one najbardziej sa faszerowane.Wiec trzeba by było prześc na wegetarianizm,ale tutaj z kolei sa rosliny,warzywa modyfikowane genetycznie i to niestety większosc,a jak nie modyfikowane to opryskane przeciwko szkodnikom:/Najlepiej by było mieć własne jarzyny,owoce,zwierzeta,ale dla wielu to niemożliwe:( ja chciałabym mieszkać na wsi i np hodować kury.

Gość Gabii55
izzzzzzzka Jak dla mnie możesz pić nawet 1 litr mleka codziennie - na zdrowie ? czyktosia - zdecyduj sama Ja mleka nie piję i jestem zdrowa czego i wam życzę.

Gość alergiczka76
Osteoporozę - wywołuje nie tyle niedobór wapnia w diecie, ile jej składniki, które pozbawiają kości i zęby wapnia. Należy do nich przede wszystkim cukier. Cukier, mięso, oczyszczona skrobia i alkohol mogą wywołać ciągłą nadkwaśność krwi, a kwas, jak wiadomo, rozpuszcza wapń, z którego zbudowane są kości. Z osteoporozą najlepiej jest sobie radzić, spożywając wymienione powyżej, bogate w wapń artykuły spożywcze, które nie są przetworami mlecznymi, jednocześnie ograniczając lub całkowicie eliminując z diety „złodziei wapnia". Wydaje się, że dzienna dawka 3 mg mineralnego boru także pomaga w przyswajaniu i zatrzymywaniu wapnia w organizmie.

Gość takie
Jestem już starszą kobietą i to co pisze Gabii55 przeraża mnie, kobieto w nadmiarze wszystko szkodzi, kto ci nakładł do głowy takich głupot, dlatego, że piłam mleko a szczególnie jego przetwory nigdy nie byłam zagrożona i nie jestem osteoporozą , mimo że palę papierosy i piję kawę. Wiesz dlaczego na Podhalu jest najwięcej ludzi długo żyjących, bo odżywiają się między innymi mlekiem, serami, masłem i to tymi naturalnymi, nie to co my namiastką prawdziwych przetworów mlecznych. Zdrowia ci życzę

Gość moja babcia skończyła
w kwietniu 80 lat od zawsze spożywa duże ilości nabiału w tym mleka i jest chodzącym okazem zdrowia:) mało tego - do dziś ma wszystkie swoje zęby:) bierze udział w badaniach nad lekami testowymi i okazuje się, że jej kości są mocniejsze o 4% niż kości 40-latek i o 25% mocniejsze niż ludzi w jej przedziale wiekowym zatem teoria dotycząca mleka ma się nijak w jej przypadku do tego co opisuje Gabii55

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin