Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko małe

Potrzebuję bardzo wiedzieć

Polecane posty

Gość pytanko małe

Co znaczy: podany adres jest adresem wewnętrznym przy sprawdzaniu IP. Bardzo proszę o odpowiedz dziękuję

Gość upupup
up

Gość upupupu
wielbiciel 70B ale czy tzn , że ta osoba której sprawdzałam IP i było napisane że podany adres jest adresem IP jest w tej samej sieci co ja? Jak sprawdzam swoej IP to normalnie pisze miasto . Jaka jest różnica między komunikatem podane IP jest adresem wew a tym, ze pokazuje się miejscowość? Dziękuję za odpowiedź

Tam gdzie podaje Ci miasto, to jest IP zewnętrzne, czyli masz całe łącze dla siebie (na jeden komp). Tam gdzie podaje wewnętrzne - łącze jest podzielone na kilka kompów (sieć lokalna-LAN), z których każdy ma IP wewnętrzne, a IP zewnętrzne jest jedno dla całej sieci.

Gość nie zawsze tak jest
mozesz byc w sieci LAN, a program RIPE np. pokaze miasto i zakres IP podlaczonych do sieci komputerow

Gość upupupu
192.168.1.101 to te IP z adresem wewnętrznym? wielbicielu jak można zrobić , żeby te IP było wewnętrzne/ wiem, że moze durne pytania a kompletnie się nie znam na tym :/

Gość upupupu
a konkretnie to chodzi, o to , że jakiś czas temu ktoś złamał mi hasło na gg. i teraz patrze i była ta osoba dostępna i widziałam że miała całą listę moich kontaktów, bo koleżanka sprawdziła i widział tej osoby IP i chciałam poprostu sprawdzić z jakiego miasta. w katalogu miała inne dane i myślałam ze moze nu,mer wygasł i ma go ktoś inny, ale nie miała by wtedy moich znajomych .

Gość upupupu
no a przy sprawdzaniu IP pokazało się właśnie, zę jest to IP wewnętrzne:/

Adresy zaczynające się na 10. i na 192. to IP wewnętrzne. Ale nie bardzo wiem co chcesz zrobić :) Skąd wiesz, kto Ci się włamał? Skąd wiesz, że w ogóle to zrobił? Gdzie widziałaś całą listę swoich kontaktów? U kogoś innego? I skąd miałaś IP tej osoby, skoro był to adres wewnętrzny? GG nie pokazuje adresów wewnętrznych, tylko zewnętrzne - czyli jeśli ktoś jest w sieci LAN, to pokazuje adres całej sieci, w której jest ten komputer. Możesz takie IP sprawdzić na stronie http://www.ripe.net możliwe, że wyskoczy jakieś miasto, ale tym się raczej nie sugeruj, bo nie musi być prawdziwe. Tam podają adres siedziby dostawcy netu, a nie klienta końcowego - innymi słowy może wyskoczyć np. Gdańsk (siedziba dostawcy netu), a łącze tego dostawcy będzie fizycznie działało np. w Malborku. Więc o co Ci chodzi? ;)

Gość upupupu
wielbicielu - to , że mi się włamał wiem, było to w złości na mnie. załozyłam inne gg i cały czas miałam ten stary nr gg zapisany w kontaktach, i jak zobaczyłam , ze jest ta osoba dostępna to sprawdziłam to IP co Ci napisałam wcześniej, chciałam sprawdzić z jakiego miasta ale wtedy pisało , ze ip jest adresem wewnętrznym i nie pokazała się zadne miejscowość/ osoba, ta twierdzi, że nie korzystała z tego gg i że nie było uzywane i mozę numer przeszedł na kogos innego ale mnie nurtuję, tylko to, że właśnie ta osoba miała mnie i jeszcze kilka osób z mojej listy w tym gg, poznałam to po tym właśnie IP i po tym, że mogłam przesłać jej coś gdyby mnie nie miała i kilku osób z listy pisało by , że nie ma mnie w kontaktach. nic nie chce robić pytam z ciekawosci.