Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Seledynkaa

Twoja waga i wzrost przy zajściu w ciąże ...

Polecane posty

No to dziewczyny ciężarne podawajcie :) Zawsze kobitki mówią brzuszek rośnie ,widoczny albo nie....proponuje podać mniej więcej wymiary nasze MINUTA PRZED CIĄŻĄ czy jesteśmy zadowolone czy zdołowane ....szczupła kobitka oczekuje podpuchnięcia a bardziej otyła oczekuje dłużej bo przez fałdki tak od razu nie widać .:) Nie chce wiedzieć że brzusio zawsze piękny topik dotyczy : Mam nadwagi tyle jestem w ciąży,,, Mam niedowagi tyle jestem w ciąży,,,, Jestem idealna jestem w ciąży,,,, Czyli jak dowiedziałam sie że jestem w ciąży to ważyłam tyle i tyle...:) OKI zaczynam od mojego koszmaru na zachęte dla innych : 1,60 cm waga 64 kg (i wyobraźnia że w ciąży przytyje około 20 kilo dobiła mnie)

Gość a ja ja ja ja
przed ciążą 166 52kg w pasie 72 chwile przed porodem 75kg w pasie 115cm

Gość a ja ja ja ja
i wszystko prawie w brzusio poszlo bo rozmiar ubranek w ciazy mi sie nie zmieniL wygladalam jakbym miala blizniaki urodzxic:)

166 cm 52kg ...ładnie sie zaczyna :) - a ja ja ja ja No raczej nie martwiłaś sie przytyciem oprócz brzusia który zawsze ciążowo jest piękny :)

Gość a ja ja ja
zawsze miałam niedowage wiec faktycznie sie nie martwilam ale na poczatku myslalam ze przytyje góra 10kg no ale mi nie wyszło mimo ze nie jadlam za dwoch. I przyznam ze kiedy byl juz brzusio duzy to wygladal ładnie ale na poczatku aki jakis troche nisko taki szpiczasty nie wiem jak to okreslic ale potem to juz duzy kragły balon :p

Gość a ja ja ja
ale co z tego ze przed ciaza bylam szczupla jak taki nagly przyrost wagi i obwodu pasa = sie u mnie rozstępy i rozciągnięta skóra

Gość a ja ja ja
Seledynka ale wcale nie jest powiedziane ze 20 przytyjesz moze i duzo mniej wiec jeszcze sie nie załamuj.

Gość 156 i 49 kg przed
4 miesiąc i już 52 kg

Gość Młoda mama synkaaaaaa
Autorko nie martw się. U mnie było tak. Jak zobaczyłam pozytywny test to ważyłam 65 kg, przy wzroście 168. Tuż przed porodem 73 kg. Przy wyjściu ze szpitala 64 kg, więc chyba nie było tak tragicznie, pomimo niezbyt niskiej wagi przy zajściu w ciążę. Nie każda kobieta w ciąży tyje 20 kg, więc uszy do góry.

Gość 156 i 49 kg przed
nie mów że przytyłaś tylko 8 kg, chyba że do tego 3,5 kg dziecko, to uwierzę

Dokładnie przytyłam 8 kg, urodziłam synka: 53 cm i 3540 g. To jest jak najbardziej prawda. Jednak o tyle było mi "łatwiej - trudniej" bo miałam nietolerancję glukozy, więc musiałam trzymać ścisłą dietę

167 cm wzrostu i ok 57 kg wagi przed ciążą:) W ciazy przytyłam 16 kg...:) ok 1,5 miesiąca po porodzie wcisnełam sie juz w swoje spodnie i wazylam tyle ile przed ciażą:)

Gość kenta
Zalamują mnie takie tematy... :( Wzrost 168, waga przed tak 65-68 kg, czyli w granicach normy choć bliżej lekkiej nadwagi... Jestem w 21 tygodniu ciązy i ważę o dziwo juz 80 kg... Nie wiem co się dzieje, że tak bardzo tyję, bo wcale nie obżeram się wielkimi porcjami jedzenia... A w swoje ciuchy nie wchodze praktycznie w żadne :) Boję się już jak będę wyglądala na koniec ciąży i po porodzie :(

Kenta, porozmawiaj o tym z ginem, lub idź jeszcze do innego. Powinien sam gin zwrócić na to uwagę i zlecić Ci ewentualnie jakieś badania, bo może masz teraz w ciąży jakieś problemy z metabolizmem. NIe załamuj się, tylko skontroluj też u innego lekarza. Pozdrawiam

Gość kenta
Cukrzycy nie mam napewno, ostatnio robilam badania :) A co do wizyty u innego gina to wlasnie tak zrobię, bo ta moja to jak się czlowiek nie zapyta to nic nie powie, a ja często zapominam co chcę wiedzieć w stresie wizyty u lekarza...

Gość kenta
Napewno mam straszne zaparcia co sie pewnie wiąże jedno z drugim... i masakryczną zgagę... Myślicie że może coś być nie tak...?

Gość agivp
ja przed ciaza wazylam 60 kg i 160cm wzostu, 5 miesiac i waze 67- nawet niechce mylec co dalej

kenta - a z wątrobą wszystko ok ? ja też na początku bardzo tyłam - do 5 miesiąca a na koniec ciąży ważyłam prawie tyle co na początku !!!

Gość kenta
Tak, wszystko jest u mnie ok... W sumie nigdy nie mialam problemów zdrowotnych... :) Muszę zapytac lekarza, tak będzie najpewniej... Ale z drugiej strony nie chcę faszerować maluszka jakimiś lekami... Przeciez zawsze moge zrzucic wszystko po porodzie, trochę ciężkiej pracy i będzie dobrze... :) Juz nawet zawarlam umowę z moim mężczyzną że nie będzie mial dla mnie litości i doporowadzi mnie do stanu sprzed ciąży... :)

Gość no to teraz ja....
przed ciaza 63kg przy 165 cm, przed samym porodem okolo 95kg!!! Pare miesiecy po porodzie 75kg. Teraz synek ma 16 miesiecy a ja moja waga waha sie pomiedzy 70 a 72 kg ale ja jestem leniwa i w ogole nie cwicze. Kenta------> ja w 21 tyg wazylam 15 kg.

To ja chyba zaszokuje wszystkich hehe. Jak dowiedzialam sie o ciazy w 6tc wazylam 68kg przy wzroscie 181cm teraz w 38tc waze 94kg wiec przytylam baaardzo brzuszek mam nieduzy wszystko poszlo niestety w bioderka i nozki. Mam nadzieje ze zejde z tej wagi. :(

Gość moje kolezanki
wazyly: 168 cm i 51 kg druga 158 i 55 kg w 9 miesiacu:: 168 cm i 63 kg druga 158 i 65 kg Jedną i drugą kontrolował ścisle pod wzgledem wagi ginekolog, wazenie cotygodniowe itd. Ta mniejsza musiala pod koniec ciazy musiala zupelnie odrzucic chleb i przejsc na wase.... Jesli wasz lekarz nie dba o wasza wage tzn., ze trzeba go zmienic, bo ta kompletnie w dupie.

Gość qwertyu
przed ciążą -170cm i 72kg przed porodem 93kg masakra. :(

Przed: 171cm - 60kg Na koniec: 171cm - 78kg Teraz (5 miesięcy po): to dziwne ale nadal 171cm (:P ) - 66kg. Stanęło i koniec. Ale szczerze powiem, że kompletnie się nie odchudzam, a wręcz przy ilości pożeranych przeze mnie słodyczy dziwi mnie, że nie idzie tez w górę:o :D

Gość no a ja........
przed ciążą 169cm i 50kg trochę się podtuczyłam i dobiłam do 52kg w momencie, gdy zaszłam w ciążę:P już w 8 czy 10 tygodniu miałam 5 kilo na plusie a dziś w 31 tygodniu wazę już 63 kg:O co bedzie dalej?:O

No ja przy pierwszej ciąży miałam : 1,60 cm i ważyłam 57 kg .W ciąży przytyłam do 74,5 kg czyli 17,5 kilo. Ciekawe ile będzie przy drugiej ciąży biorąc pod uwage że już waże 64 kg :)