Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajsadjsudjusi980

Chcę uciec z domu... mam dość

Polecane posty

Gość kajsadjsudjusi980

mam 19lat. chcialam isc dzis na impreze, spotkanie klasowe kolezanka robi. ok.20km ode mnie mam pieniadze, wszytsko ustalone bylo, dzis wielka awantura zebym nie jechala nigdzie! zaczeli krzyczec, ojceic wystawil do mnie rece , powiedzialaam bij ile chcesz, bij. nie uderzyl zabronili mi jechac, bo co wieczor gdzies wychdoze (np. od 18 do 21) ze znajomymi sie spotkac,czasem nigdzie nie wychodze mam wakacje. w czwartek ostatni egzamin, a oni mi zabraniaja. mowia zebym siedziala dzis w domu bo jest impreza rodzinna, mamy zalegle imieniny, nie chce siedziec! powiedzialam ze nie bede siedziec. mam zakaz wychodzenia dzis z domu! ja chce pojsc na ta impreze:(:(:( nienawidze ich!:(:(:( nnapoisalam sms do chlopaka ze poklcilam sie z nimi, i zeby mnie zabral stad:( mam dosc tych klotni. klotnie sa tylko o wychdozenie:(:( nawet z chlopakiem nie moge sie spotkac!!!!!!!!!!!!:( a on jedzie na tydzien,,, chce uciec z domu:( na jeden dzien:(:(

Gość hehe ..
Załóż topik za 20 lat jak będziesz mieć nastoletnią córkę. Jeśli codziennie wychodzisz z domu i co chwila gdzieś się włóżczysz wieczorami to się nie dziwie że rodzice stawiają opór. Ale z drugiej strony masz już 19 lat. Możesz już spokojnie zarabiać na siebie w tym wieku i się wyprowadzić. Ale jeśli to rodzice Cię utrzymują to niestety to oni będą mieć ostatnie zdanie. Jeśli cię na to stać, tzn. masz kase to uciekaj z domu. Jesteś w końcu dorosła :D więc to nawet ucieczka nie będzie tylko wyprowadzka.

Gość kajsadjsudjusi980
czy powrót na 21 to jest wloczenie sie? nie sadze. nie mam wystarczajaco duzo pieniedzy.

Gość Margeuritte333
Wiesz co ja mieszkam z rodzicam mam 25 lat, siostras zczescira sie wyprowadzila. Ale popatrz mam 25 lat a mnie tez pilnuja. Mama nauczyla sie nie wlazic mi w zycie bo kiedys z nia powazniegadlalam powedzialam ze sie przestane odzywac i jakos pomoglo ojciec wlazi mi w zycie i smie krytykowac moj zwiazek zcyei i wogole jeszcze mna dyryguje jakbym miala lat 10. Wiec wiem co czujesz, ale ucieczka zodmu nic nie da a tylko podgrzeje atmosfere. Oni wtedy straca zaufanie do ciebie bardziej niz teraz i zamiast zachowywac sie jak dorosla osoba zahcowasz sie jak dzieciak co stroi fochy. Wiesz moze im chodzi oto ze samymi imprezami czlowiek nie zyje, wiem ze masz wakajce ale moze oni oczekuje tego ze troche pomozesz w domu. tak ro rodzice juz maja. Wiec radze ci porozmawiac z mama lagodnie imilo ze bardzo ci zalezy isc zeby cie dzis puscili a od jutra postarasz sie troche pomagac w domu bo skoro masz wakacje masz na to czas. Wiesz oni moga miec pretensje bo szkola sie skonczyla a ty lezysz plackiem, zrozumale dzien czy dwa ale nie tydzien w tydzien czekac na gotowe. Pomysl jak ty bys sie czula jakbys charowala jako matka dzien w dzien corka tylko by sie bawila. Codziennie bys siemartwila czy jej sie nic nie stanie i codziennie bys przez to zle spala.

Gość ssssssssssssssss
ssssssssssssssssssss