Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka wlasnie jestem

chcialam z siebie wyrzucic wszystko

Polecane posty

Gość taka wlasnie jestem

a wiec tak: (zaczynajac od gory) łojotokowe zapalenie skory glowy (przetluszczanie sie, wypadanie, brzydki zapach) szopka na glowie (wlosy puszace sie) na nosie wągry na czole , pod oczami zmarszczki na twarzy rumience nastepnie male piersi wklęsle sutki wyrywane penseta wlosy na brzuchu miejsca intymne: wystajace wargi, calosc w ciemnych kolorach, wlosy nie dajace golic sie codziennie pupa, uda i... lydki w cellulicie lydki masywnie zbudowane, z tendencja do puchniecia plaskostopie poprzeczne, krzywy paluch ogolnie: dosc mocno sie poce niski wzrost czuje sie gorsza od wszystkich a i nie musicie nic odpisywac

Gość a czy byłas u lekarza
to wygląda jak zaburzenia hormonalne Do włosów polecam szampon pregaine, do kupienia w aptece, delikatny i doskonale oczyszcza, Na puszące się włosy jedwab. Co do nosa to parówka i delikatne usuwanie plus piling i maseczka oczyszczająca najlepiej z glinki. Zmarszczki krem ale pewnie nie wiele pomoże. Rumieńce są słodkie, ale możesz przypudrować. Piersi też nic nie poradzę. Włosy do kosmetyczki z brzucha. Miejsca intymne, ciemne kolory też mam, chyba wystają i mam to akurat gdzieś, te miejsca nie są idealne przecież. Ja nie golę się w całości tylko bikini. Pupa, uda i łydki-masaże, pilingi i sport. Do łydek jakiś porządna maść aby pobudzić krązenie i naprzemienne prysznice ciepło zimne. Na pocenie antyperspirant, ruch, dużo wody i herbaty zielonej, może dzięki temu przestaniesz i nie będzie zapach zbyt intensywny i lekarz bo może zaburzenia hormonalne. Wzrost obcasy. A i są brzydsi od Ciebie więc nie od wszystkich jesteś gorsza na pewno

Gość Elle 24
Ja zaproponuję picie zielonej herbaty i duzo wody wysokozmineralizowanej- np Muszynianki. Polecam wybrać się na saunę-raz w tyg- pomoże pozbyć się toksyn, poprawi wygląd skóry. Na twarz proponuję kuracje olejową- codziennie na noc na umytą buźkę dajemy olej winogronowy- zmniejsza zaskórniki, poprawia koloryt i nawilżenie. Do włosów proponuję odżywkę Henna Wax treatment- do kupienia w aptece ok 20zł i stosować regularnie -zregeneruje włosy. Dodatkowo po umyciu kropelkę jedwabiu rozzprowadzić na włosach - pomaga na puszenie. Proponuję też robićpłukanki z kory dębu z rumiankiem na włosy-garsć owych ziół zalewamy wodą, gotujemy z pół godziny, cedzimy i polewamy nad miską wodą-powtarzamy czynność z 10razy. Pomaga na przetłuszczanie. Na pocenie polecam Antidral do kupienia w aptece do 15zł. Pomaga bardzo. Masaż piersi z użyciem kremu/oilki codzienny teżpowinien ujędrnić biust i moze te sutki będą fajniejsze. Dlaczego włosy intymne nie daja się golić>>???? Możesz zrobić fotkę jaką i tu wrzucić-całej sylwetki i twarzy?? (z zakryciem powiedzmy głównej części twarzy ale żeby było widać włosy).

Gość taka wlasnie jestem
pregaine nic tu nie pomaga, jedynie squa-med troche lagodzi objawy i jak wcieram acnosan to mniej sie przytluszczaja jedwabiu obecnie uzywam plus odzywki, pianki itd, ale to jest wkurzajace bo chcac gdzies wyjsc musze wczesniej umyc wlosy i same musza mi wyschnac bo inaczej afro na nos uzywam obecnie rozgrzewajacej gleboko oczyszczajacej maseczki z garniera, a w jaki sposob dokladnie zrobic ta parowke? jakies olejki ziolka czy cos do tego? jesli chodzi o kremy na zmarszczki to chcialabym zeby cos chociaz powstarzymalo ich poglebianie sie ( mam 22 lata) rumience moze i dla woelu osob slodkie ale ja nie umiem ich zaakceptowac do lydek ostatnio lioton kupilam bo w sumie dopiero teraz przed okresem zaczely mi puchnac, prysznice zimne czasem tez robie ale tylko jak cieplo na dworze wody pije dosc sporo, pod pachy uzawam antidralu, myje sie czesto i nie chodzi mi raczej o zapach ale o sam fakt kiedy w upalny dzien wyjde na uczelnie i na bluzce z tylu mam kropelki potu, okropnie mnie to krepuje co do zaburzen hormonalnych to kiedys z moim ginekologiem rozmawialam i on stwierdzil ze niczego u mnie nie dostrzega i ze przeciez bralam tabletki antykoncepcyjne to powinnam byla widziec znaczaca roznice a i dodam ze nigdy badan nie maialm robionych, a troche mi szkoda kasy zeby tak na wlasna reke zastanawialam sie tez zeby wrucic do tabletek tylko moj chlopak "nie chce zebym sie trula" ale gdyby sie okazalo ze cos mam nie tak z hormonami to nic by do gadania nie mial

Gość taka wlasnie jestem
waxa uzywam a na saune chodze tylko taka sucha z pokojami 2 osobowymi ale ostatnio nie moze sie umowic bo albo zajeta albo ojemu chlopakowi nie pasuje

Gość Elle 24
hmm, no tę płukankę to tak jak ci napisałąm-same zioła- najlepsze są kora dębu i rumianek. Wiesz co no na pocenie to poza zbadaniem hormonów (ginekolog lub endokrynolog) to nic za bardzo ci nikt nie poradzi. Też się pocę strasznie, Antidral pomaga ale odrobinę tylko, ja mam non stop plamy pod pachami. U mnie to sie wiąże z jakś nerwowością, stresem i tym ze mam kiepskie krązenie-marznące dłonie i stopy i organizm tak sobie wyrównuje ciepłotę chyba jakoś. Uciażliwe strasznie ale cóż. Podobno regularne picie szałwii pomaga na pocenie ale nie próbowałąm. Moze warto też sie przyjrzeć swojej diecie i zrobic rachunek sumienia?? MOze warto zmienic nawyki żywieniowe??

Gość Elle 24
a tak swoją drogą to każdy ma jakieś komplexy i litanię'ale' do matki natury... Ja mam jescze dłuższą listę niżTwoja ale jakos staram sięz tym wszystkim żyć i radzić sobie, każdy ma jakieś swoje 'urodowo-zdrowotne' problemy z kótrymi walczy nawet kilka lat... Twój chłopak na pewno bardzo Ciękocha i uważa że jesteśpiękna. I mnie też sie wydaje że jesteś ładną dziewczyną tylko narzekasz za bardzo ;P U mnie teżsięto zdarza ;) Mamy tendencję do przesadzania ;)

Gość taka wlasnie jestem
a z tymi wlosami intymnymi to tak ze ogolnie lepiej sie czuje jak tam nic nie mam ale po prostu jak sie ogole to nastepny raz moge dopiero po kilku dniach bo w przeciwnym przypadku pojawiaja sie czerwone krostki, zacinam sie itd, kiedys kawalek sprobowalam depilatorem ale efekt byl taki tak skad wyrastaly wloski pojawialy sie kropelni krwi co do zdjecia to nie wiem czy to by cos dalo, bo moj problem raczej tkwi w szczegółach, figure mam drobna

Gość a czy byłas u lekarza
parówkę robi sie bardzo prostu, wlewasz wodę do miski i nachylasz się nad nią, mając na głowie ręczkik. Ostroznie abyś twarzy nie poparzyła. Możesz dać co chcesz, np rumianek jeśli nie jesteś uczulona lub olejki do stosowania na skórę tylko i wyłącznie, np o działaniu antybakteryjnym, chyba olejek z drzewa herbacianego ma takie działanie. Zastanów się czy nie wybrać się do innego ginekologa, może on pomoże? Co do pocenia to zrb przegląd szafy, powinnaś nosić tylko naturalne włókna typu len i bawełna, w sztucznych człowiek się bardziej poci

Gość Elle 24
oj, no to z goleniem miejsc intymnych to mnóstwo kobiet tak ma, ja przycinam tak na pare mm a od czasu do czasu zupełnie. teżmam spore owłosienie i takie hmm grube jakby i teżmam podrażnienia czasem, używam na nie Alantanu albo Sudocrem'u. Dziewczyno, wpędzisz sie w depresje jak będziesz sie takimi szczegółami przejmować!! Naprawdę, to mankamenty a nie problemy, szkoda Twojego zdrowia na przejmowanie sie takimi rzeczami!!!!

Gość taka wlasnie jestem
hmmm trudno mi to wytlumaczyc, bo wiele razy slysze ze jestem ladna itd, moj chlopak rowniez tak mowi (no ale wiadomo chlopak to chlopak) ale ja mam ta swiadomosc ze ludzie mowiacy "jestes piekna" widza to tak powierzchownie a tak naprawde to ja siebie najbardziej znam, i wiem ze gdyby sie przyjrzeli to zmienili by zdanie, bo przeciez nie wiedza ze celowo unikam spodniczek, sandalek, cieniutkich stanikow, itd, ze zeby jako tako moje wlosy wygladaly to musze poswiecac im duzo wiecej czasu itd itd

Gość Elle 24
dziewczyno, gdyby mnie ludzie zobaczyli z rańca to teżby zmienili zdanie ;) Moje tłuste włosy, pryszcze, włosy na nogach, rękach, moje odstajace uszy, lekkie zakola -wysokie czoło i bladątwarz albo miejsca intymne nieogolone ;) Ale każdy ma swoje tajemnice!! ;) Trzeba umieć to tuszować i będzie git! :)

Gość oj moja droga
po przyjżeniu się każda z nas byłaby brzydka. Nawet piękności mają swoje sekrety. Myślisz, że im włosy nie rosną, że się nie poca itd? Są od tego kosmetyki i zabiegi plus retusz komputerowy ;) o tonie makijażu nie wspomne :p

Gość taka wlasnie jestem
:) dziekuje, poprawilas mi troche humor

Gość Elle 24
przypadkiem nigdy się nie żal facetowi! On ma myśleć że jesteś piękna naturalnie ... ;) Każdy się jakoś kamufluje ;)

Gość taka wlasnie jestem
obie poprawilyscie, ja chyba po prostu jestem glupia, slaba psychicznie, sama w domu i nie ma mnie kto na ziemie sprowadzic, a tak wlasciwie to czuje sie teraz jakos dziwnie bo ani mamie ani chlopakowi anie nikomu wczesniej za jadnym zamachem nie wygarnelam wszystkich swoich wad,

Gość taka wlasnie jestem
wiem ze nie powinnam ale i tak to robie tzn nie w ten sposob tylko jak sie na cos wkurze to tak pojedynczo, chociaz jak tylko moze to sie w jezyk gryze

Gość wiesz co zrób
idź do łazienki, napuść do wanny wody, wlej jakiś pachnący płyn do kąpieli. Na twarz daj maseczkę, zrób piling ciała np kawowy. Później wmasuj jakiś pachnący balsamik i zrób paznokcie u rąk i nóg ;)

Gość taka wlasnie jestem
nie za bardzo teraz moge bo musze robic sprawozdanie ale wieczorem spotykam sie z facetem wiec zrobie sie na bóstwo i bede udawala ze jestem najladniejsza na swiecie hehe

Gość taka wlasnie jestem
kurcze wiecie co, piszac tutaj chcialam z siebie wszystko wyrzycic z czy dzis rano z lozka wstalam i co mnie dobijalo, mialam nadzieje ze mi moze troche ulzy, i w sumie nawet nie mialam ochoty tu zagladac bo balam sie komentarzy ktore by mie jeszcze bardziej dobily, spodziewalam sie ze ludzie beda pisac jakies posty typy "no nie jest za ciekawie" "wspolczuje" alebo ze o siebie nie dbam, ze to moja wina itd ale w zyciu nie pomyslalam ze napisanie tego wszystkiego najnormalniej w swiecie poprawi mi humor