Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desiree9

nadzerka co to jest??

Polecane posty

Gość desiree9

robilam cytologie wczoraj ale wczesniej ginekolok powiedziala ze mam nadzerke. Boje sie wyniku... w ogole nie wiem co to jest ta nadzerka pomocyyy

Gość kammmm
to dlaczego go nie zapytalas???????

Gość desiree9
zapytalam. Powiedziala mi " a to taka plamka"

Gość kammmm
i to ci wystarczylo? po co chodzic do takich lekarzy? nie rozumiem ;-/

Gość kammmm
nadzerka to rana na szyjce macicy. nieleczona moze byc grozna. zmien lekarza. i to szybko

Gość desiree9
poszlam do niej bo podobno jest dobra. :( mowila cos ze kazda kobieta ja ma i nie ma sie czym przejmowac a jednak zrobila cytologie. nie wiem czy moze zagrozic mojemu zyciu a w przyszlosci z zajsciem w ciaze

Gość desiree9
w takim razie zmienie bo sie zaczynam bac

Gość takija8
U młodych dziewczyn, które rozpoczęły współżycie często pojawiają się nadżerki. Wystarczą regularne wizyty u ginekologa, który będzie obserwował czy nadżerka się nie powiększa. Kobietom, które nie rodziły nie zaleca się przeważnie tzw. \"wypalanki\" czy podobnych metod usunięcia nadżerki. nie martw się.

Gość desiree9
no wlasnie slyszalam o tych wypalaniach i straszne mi sie to wydaje... zreszta zobacze jaki bedzie wynik:) bo w piatek ide po odbior... a gin powiedziala ze ta nadzerka jest malutka ale i tak sie boje. Ale ty mnie juz troche uspokoilas:)

ja też mam malutka nadżerkę i cytologie mi robiła ale to nie tylko ze względu na nadżerkę, cytologię powinno sie robić raz na rok. Nie martw się. I nie panikuj, po prostu chodź regularnie na badania co pól roku np i będzie ok.

Gość desiree9
uffff no ja coraz mniej sie martwie:) dziekuje za rady

;] nie ma za co, ja mam tą malutka nadżerkę już sama nie pamiętam odkąd,pare lat, i nic mi się z nią nie dzieje, nie zwiększa się itp itd. Także bez paniki. A cytologia wyszła mi gr 2 także ok:)

Gość desiree9
to sie bardzo ciesze ze jestes zdrowa:):) ja sie modle o ta 2 grupe:) jak juz przyjdzie co do czego to dam wam znac:) dziekuje za porady:):*