Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fbsdb

Na czym polega duszenie potraw?

Polecane posty

Gość fbsdb

chodzi o dodanie wody....czy chodzi o to ze pod przykryciem ma byc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to tylko ja mala jezynka
Jedno i drugie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na gotowaniu w małej ilości wody przez długi czas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a duszenie
potraw to polega tez na duszeniu tylko na samej wodzie, czy na wodzie z dodatkiem tłuszczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
napisałam ogólnie "w wodzie" mając na myśli płyn, którym może być woda z dodatkami róznymi, tłuszcz, smietana, nawet mleko np. jak robisz gulasz, to go dusisz najpierw smażysz na tłuszczu, potem dolewasz wody, dajesz przyprawy, smietanę teraz albo na koniec i dusisz pod przykryciem na małym ogniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość romka stonka
jak to na czym? Bierzesz taką potrawę, ściskasz z całych sił aż zsinieje i przestanie się ruszać...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fbsdb
ej czemu sobie żartujecie, pytałam poważnie no!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×