Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taika

zbyt dluga przerwa w braniu tabletek anty

Polecane posty

Gość taika

witam od 2 miesiecy biore novynette dzis powinnam wziasc pierwsza pigulke z 3ego opakowania jednak zapomnialam isc do lekarza po recepte i kupic tabletek mialam isc w czwartek jednak bylo boze cialo, w piatek dzien pozniej i sobote w naszym miescie wszystkie przychodnie nieczynne.. :( wiec dopiero w poniedzialek bede mogla isc do ginekologa po recepte i zazyc tabletke czyli przerwa bedzie trwala 9 dni... co mam robic? czy to jakos wplynie na skutecznosc tabletek? o ile procent skutecznosc spadnie? trzeba uzywac dodatkowego zabezpieczenia? jak tak to ile? czy jest wogole sens brania dalej?? pomoocy

Gość taika
nikt nic nie wie?

Tylko zabezpieczaj się teraz podwójnie. To może osłabić skuteczność tabletek, ale wziąć je z taką przerwą możesz.

Gość taika
dzieki :) tylko ile mam sie tak zabezpieczac?

Jak chcesz mieć 100% pewność, nie mieć schiz i spać spokojnie, to niestety cały następny cykl. Chociaż - ta przerwa naprawdę nie robi wielkiej różnicy. Cokolwiek ci tu napiszą dziewczyny - wiem, bo jestem nieuważna i nie raz zdarzały mi się takie przesunięcia.

Gość no cos tyyyy ejj
czaami tutaj niektore brednie pisza ze masakra jak nie iwezmiesz tabletki do 12 godzin to wywal opakowanie i zacznij nowe po 7 dniach jak dostaniesz okres jak zrobilas przerwe to czekaj caly cykl proste zrobisz sobie burdel w ciele robiac takie pierdoly

Gość kiedyś tam ...
a później dziewczątka zakładają topiki pt. brałam tabletki a mimo to zaszłam w ciążę. Słuchaj .... na ulotce jest dokładnie napisane jak należy przyjmowac tabletki. Jesli pisze że przerwa ma być 7-dniowa to ma być taka NIE DŁUŻSZA !!!! Najlepiej będzie jeśli kiedy wylupisz juz tabletki zaczniesz od tej którą powinnaś normalnie przyjąć pomijając te wcześniejsze kiedy nie miałas tabletek. Nie zaczynaj od pierwszej, poza tym dodatkowo trzeba sie zabezpieczać bo nie masz w takim przypadku ochrony antykoncepcyjnej.