Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mojorkawyspa

jakie najlepsze kaszki i w czym podajecie na poczatku???

Polecane posty

Gość Mojorkawyspa

jakie najlepsze kaszki i w czym podajecie na poczatku???Moj brzdac ma 6 m-cy i chce zaczc kaszke dawac.Podobno ryzowe zatwardzaja????

moj maly ryzowej nie chce ale moze dlatego ze jest bananowa :/ daje mu mleczno ryzowa nestle malinowa i jest ok :) polecam nestle chocby z powodu lepszego zamkniecia opakowania ma zamkniecie strunowe :) acha a w czym to daje zmiseczki 150ml :D lyzeczka oczywiscie

Gość Mojorkawyspa
Dziekuje.Wlasnie ja tez chce z lyzeczki zaczac, ale nie wiem jak nam to pojdzie....z butli szybciej by poszlo....

Ja też używam nestle - tylko mleczno - ryżowe i oczywiście zawsze łyżeczką.

Majorkawyspa - nigdy nie dawałam z butelki bo ja robię takę gęstą brejkę - konsystencja jak jogurt naturalny bakomy :-P.

A no właśnie. Jakie smaki z Nestle lubią Wasze maluchy? Bo ja dawałam na razie BoboVitę malinową i bananową a także Bifidus Nestle i każdą gardzi. I jeszcze pytanie o konsystencję. Jak robię wg instrukcji to wychodzi rzadzizna. To znaczy, że Wy robicie gęstszą niż zaleca producent?

Ja dawałam kleiki ryżowe i kukurydziane i kaszkę Bifidus. Od samego początku łyżeczką. Pozdrawiam

moja nie chciala zadnych... teraz je ryzowe kleiki bezsmakowe. podaje z mlekiem w butelce. odrobine zageszczam mleko kaszką :)

Mój Mały je kaszki od 3,5 miesiąca:) BoboVita zarówno mleczno-ryżowe jak i ryżowe. Bananowe uwielbia, malinowa tak sobie, a wszystko co związane z jabłkiem za cholerę nie chce:o (i niestety nie chodzi tylko o kaszki ale i o deserki:( ) Ja podaję w butelce (takie średnio gęste - powiększyłam dziurę w smoczku nożyczkami:P ). Wybór padł na butelkę dlatego, że kaszkę daje mu rano - po całej przespanej nocy - więc nie ma on najmniejszej ochoty męczyć się jeść łyżeczką i czekać na każdy "kęs" - woli jak mu szybciej leci:P Może zmienię porę podawania tej kaszki to wtedy zmienię konsystencję.

Gość hub
ja tez daje w butelce , bo lyzeczka z abardzo nie chce jesc corka i za dlugo by to trawlo, ja kupilam kaszki nestel i z bobovity ale z nestle np bananowa jest lepsza, je tez jablkowa , i mleczno ryzowa, ostanio miala rzadkie kupki wiec dawalam jej tylko kleik ryzowy no i kaszke mleczna ryzowa, bo kliki ryzowe powoduja wlanei zaparcia a ekko strawny jest bardziej kleik kukurydzoany

Dla dzieci słabo przybierających na wadze albo ze skazą białkowa (oczywiście nie tylko) dobry jest też Sinlac

Gość mamuniaElunia
u nas różne kaszki idą - małą zje każdy rodzaj. w wiele ważniejsze jest to co dodaję jej do kaszki - preferuje owocki z gerberowych słoiczków - najbardziej jej zasmakowały gruszki Williamsa:)

U nas wygrały kaszki HIPP mały je uwielbia i daje mu łyżeczką lub przez butle roznie . ale BOBOVITY to tylko bananową przepada za nią to ta na dobry sen z odrobinka melisy

hmm widze ze kazde dziecko ma wlasne smaki ja kaszke robie rowneiz konsystencji jogurtu i pzrezz smok by nie pzreszla :)) a do sloiczkow owocowych dodaje kleik ryzowy :) co do zatwardzania to moj syn miela potezne zatwardzenia az do momentu wprowadzenia posilkow stalych teraz jada i kleik ryzowy i kaszki i nie ma zatwardzen wiec to tez nei prawda ze zawsze powoduja zatwardzenia

Gość Mojorkawyspa
Dziękuje dziewczyny! Chyba bede podawa łyzeczka, a juz smak to bedzie zalezalo od gustu Smyka...:-) Tylko nie wiedzialam o Sinlacu!!!!Musze o tym poczytac co nieco.

Gość today_happy
hmmm...no ja za porada mojej przyjaciolki, ktora juz dwojke odchowala daje ekologicze kaszki mojemu synkowi- nie wiem co myslicie, ale wydaje mi sie ze to lepsze rozwiazanie podawac np holle bezcukrowe, pelnoziarniste i ekologiczne, niz te z dodatkiem cukru...w miare mozliwosci kupuje tez u sprawdzonych rolnikow warzywka i sama gotuje na parze bez soli.