Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klakowska84

jaka antykoncepcja najlepsza po porodzie???

Polecane posty

Gość danis
jeśli karmisz to cerezete tab. anty

Mój ginekolog twierdzi, że dla mamy karmiącej najlepsza prezerwatywa. Bo pigułki jednoskładnikowe mają raczej średnią skuteczność ;) A dla niekarmiącej piersią to normalnie dwuskładnikowe.

bede karmic... ale juz panicznie boje sie zajscia w druga w ciaze... a jak myslicie te plastry sa dobre?

no ja wlasnie nie wiem,, dpiero bede rozmawiala o anty z moim lekarzem, ciekawa bylam jakie dziewczyny stosuja tutaj po ciazy:)

W encyklopedii leków pisze, że nie wolno. Ja sram w gacie z prezerwatywą, boję się że pęknie. Normalnie sprawdzam czy jest cała z duszą na ramieniu :o Może sobie sprawię cosik plemnikobójczego dla pewności... A mój ginekolog twierdzi, że Cerazette są w praktyce jeszcze bardziej zawodne, niż prezerwatywa. Że byle co obniża ich skuteczność i człowiek ma poczucie złudnego bezpieczeństwa.

Gość agusia8555
ja we wrzesniu 2005 roku urodzilam synka PAweka 16 stycznia 2008 roku urodziłam córke Zuzie a dzisiaj bylam u gina i powiedzial mi ze jestem w 9 tyg. ciazy bo tez karmilam Zuzie piersia i uzywalismy z mezem prezerwatywy i jak widac nie okazaly sie skuteczne

Gość agusia8555
wydawalo mi sie ze wszystko jest ok a teraz kompletne zaskoczenie na dodatek jestem sama z dziecmi w domu bo moj maz pracuje poza domem i ciagle wyjezdza do innych miast bo jest przedstwicielem handlowym i nie wiem jak sobie poradze z 3 bo z tymi jst duzy klopot

no wlasnie i tego sie boje... juz sama nie wiem, ja do tej pory myslalam ze guumki sa najskuteczniejsze bo dotad uzywalismy ich i bylo ok, moja ciaza byla planowana, ale drugiej juz nie chce, mam stracha przed tabletkami a mniej przed gumkami...

:o Masakra :o Czyli ogólnie gumka wyglądała na całą a gdzieś było mikrouszkodzenie :o I jeszcze po porodzie jest się niby bardziej płodnym... Agusia, matka wszystko wytrzyma... Mimo wszystko nie możesz się poddawać.

Mi od hormonów wątroba siada, co wyszło podczas okresowych badań do pracy swego czasu. I podczas ciąży w postaci cholestazy. Chyba zainwestuję w jakieś globulki.

Gość danis
dziewczyny cerezete są wtedy zawodne gdy nie jesteście skrupulatne w braniu ich o określonej godzinie wtedy sa wpadki.

Gość ja bralam regularnie cerazette
i wpadlam

Gość niemozliwe___

Odradzam cerazette. Od kiedy zaczęłam brać to prze cały okres brania czyli ok 5 miesięcy miałam non stop bóle podbrzusza i krwawienia mniejsze lub wieksze (żadko kiedy nie miała krawawienia - koszmar). Lekarz mi powiedział że to jest skutek uboczny tych tabletek(bierze się 28 tabletek, bez robienia przerwy), że jedne kobiety wogóle nie miesiaczkują a inne mją krwawienie cały czas (wspomniał też o innych wadach ale juz nie pamietam). Co do pory brania, mówił że wystarzy 15 min spóźnienia a te tabletki juz mają niższą skuteczność. Odradzam zdecydowanie.

Gość a czy w Polsce...
jedyne dostepne mini pigulki to cerazette? Bo jezeli to takie gowno to jaki sens to brac...

Gość gość
tez karmie piersia i bylam wcziraj u lekarza dal mi ovulan, mam nadzieje ze skuteczne bo jak narazie jeden dzidzius mi w zupelnosci wystarczy

ja karmię już ponad półtora roku piersią i też miałam dylemat. z początku miesiąc po porodzie lekarz przepisał mi cerazette ok 40 zł za opakowanie. Powiedział że wyboru raczej nie mam bo reszta to dwuskładniki. No i tak rok zażywałam cerazette, skuteczne, nie przytyłam po nich ale się źle czułam, częste bóle głowy, huśtawka nastrojó, trądzik itd. w kwietniu zmieniłam gin, poszłam do takiej babeczki fajnej, wszystko jej opowiedziałam od nowa i przepisała mi symonette. tańsze bo cos ok 30 zł. z poczatku proponowała spirale ale ja nie bardzo chce. Zaczęłam łykac i faktycznie skutków ubocznych po nich nie odczuwam. no chyba ze obniżone libido ale to w zasadzie po wszystkich tak jest

i jeszcze dodam że zarówno cerazette jak i symonette trzeba brać zawsze o tej samej porze i od tego własnie w głównej mierze uzależniona jest skuteczność