Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie wy kupujecie

jakie te ciszki dla dzieci drogie!!!

Polecane posty

Gość gdzie wy kupujecie

musze kupic cała wyprawke i dzisisaj mi rece opadły spioszki/body zaczynaja sie od 20 zł a ile tego trzeba!!!

Gość o w mordę ale
trzeba było przekalkulowac wsyztko zanim pomyslałas o dziecku.Nie chce cie straszyc cena pampersow bo dostaniesz zawału.

Gość nie masz nikogo znajomego...
...w Anglii? tutaj ubranka dla dzieci są taniutkie nawet w przeliczeniu na złotówki, a do tego są dobrej jakości podam Ci prosty przykład- dwupak ciepłych bawełnianych spodenek kosztuje 2 funty(na allegro ktoś takie sprzedaje za 30zł-zgroza!!!), koszulki z długim rękawkiem dwie za 3 funty, bodziaki siedmiopak 3-5 funtów itd., itp. :-)

Gość hgkhj
ja polecam ciucholandy-sztuka za 1 zł a stan idealny sama sie przekonałam i nauczyłam troche po czasie i jakosc lepsza niz nowych ze sklepu

Gość Ząbkowa wróżka
Eeeee tam, body w C&A są po 9,90zł - normalnie, bez promocji. W Zarze kupiłam ostatnio na promocji dwupak body z długim rękawkiem za 9,90 - 4,50 za sztukę. W Biedronce były dwupaki body z krótkim za 7zł. W Lidlu 3 body z długim po 19zł. Teraz są body w Realu za 4 zł/szt. Spodnie dwupak w C&A za 12zł. W Smyku dwupak grubych spodni dresowych za 22zł. Kupiłam także kurtkę zimową w C&A na promocji za 29zł. Kiedy indziej bluzę dresową w ZARA za 9,90 i kurtkę wiosenną za 25zł. Czaj na promocje - można się tanio obkupić. I nie kupuj na Allegro - to już nie te czasy :) Tam już wcale nie jest tanio :) A doliczając przesyłkę to już w ogóle.

Gość nie wiem czy drogie
normalne:O dziecko też człowiek, ubrania są i tak tańsze niż dla dorosłych. A takie małe często trudniej uszyć, po prostu zajmuje to więcej czasu, chociaż wymaga mniej materiałów. Paczka Pampersów kosztuje więcej niż jakieś małe ciuszki. Trzeba to wziąć pod uwagę zanim się zajdzie w ciąże. A książki do szkoły? Komplet 200-300zł. Ubrania dla nastolatka? Dżinsy kosztują 300zł:O

Gość ja swoim dzieciom nic nowego
nie kupowalam, jak byly male, bo bez sensu wydawac kase - albo po kims znajomym , albo lumpex, byly fajnie ubrane.

Gość kenta
Dzinsy 300 zl? Ja tam nie kupilam nigdy droższych niż 100!!! Nie przesadzajmy... Dzinsy za 300 zl kupyuja Ci którym powodzi się zajebiście a nie Ci normalni... A ciuchy dla malucha sa drogie i nie ma co ściemniać...

Gość ogórek na smyczy
Allegro jest super - koleżanka kupiła za 200 zł kompletną wyprawkę, potem jak młody urósł sprzedała mniej więcej za tyle samo. Wyszła na czysto. :)

Gość ogórek na smyczy
Wszystko używane oczywiście.

Gość kenta
Ale to, że są drogie nie zmienia faktu że w życiu malemu dziekcu nie kupilabym ubrania używanego... Jego cialko jest tak delikatne, że wstydzilabym się sama za siebie... Sobie ok, jak coś się znajdzie ciekawego to czemu nie, ale maleństwu w zyciu, ono musi miec to co nalepsze, choć niekoniecznie najdroższe...

Gość hgkhj
ząbkowa wróżka jak sie mieszka na zadu piu to nie ma dostepu do wszystkich wymienionych przez Ciebie marketów

Gość Ząbkowa wróżka
To prawda. Ale czasem bardziej opłaca się autem do większego miasta podjechać niż płacić ludkom na allegro. Teraz kupując tam trzeba 3 razy przemyśleć. Kupują ludzie baseniki w Auchan za 25 zł a sprzedają po 39zł + przesyłka = normalka.

Gość uzywane moze byc wlasnie
w bdb gatunku, delikatne dobrej marki, wygodne.Zeby kupic nowe tej klasy trzebaby fortuny. Trzeba wygotowac( ciuszki dla dzieci sa tak robione,ze mozna). Moje dzieci chodzily w uzywanych, nie chorowaly .

Gość kenta
Ja wierzę, że one nie szkodza dzieciom, takie używane ciuszki bo wiadomo że każdy ciuch używany trzeba wyprać, a dla dziecka wygotować ale ja akurat czulabym się źle sama ze sobą wiedząc że ja chodze w nowych a ono ma używane bo tak jest taniej... Wierze wlaśnie w takie promocje jak opisala wróżka... A musze ich szukać już zaraz bo malec na świcie pijawi się za 4 miesiące... :) Jeszcze nic nie kupowalam bo moja rodzina jest przesądna i twierdzą że dopóki się nie wie jaka jest pleć i czy wszystko napewno w porządku to nie mozna...

Gość Ząbkowa wróżka
Ja mam trochę wstręt do używanych. Sama nie noszę, dziecku też nie kupię - w czym jest gorsze ode mnie. Teraz za dużo tych pneumokoków, meningokoków, wykrywają wirusowe podłoża nowotworów, jakieś takie to nieprzyjemne gdy sobie wyobrazić to wszystko. Ale to w sumie takie moje prywatne odczucie. Można kupić przy odrobinie dobrych chęci nowe ciuszki w takiej cenie, że da się strawić. A i odnośnie allegro, może mi ktoś wyjaśni. Kupiłam jakiś czas temu płaszczyk, pisało w aukcji że nowy z metką, metka była - ale z logo jakiegoś angielskiego hospicjum dziecięcego. Ktoś wie, o co chodzi? Nie lubię allegro :o

Gość ja kupuje uzywane dla siebie
i dzieci w lumpach, nie na allegro, bo wiem, jak wygladaja. Zaraze mozna podlapac wszedzie, w sklepie tez. Wazne zeby ciuch dla dziecka byl dobrej marki, przynajmniej wiesz, ze nie ma toksycznych tkanian i farb.Poza tym wiadomo, jak wyglada po praniu. Nie mam zadnych oporow, choc stac mnie na nowe - ale nie czuje potrzeby. Nawiasem mowiac gonokoki gina w temp 41 stopni.

Gość Ząbkowa wróżka
Nom, dlatego cenię sobie niedrogie ciuszki z C&A, mające atest OekoTex. Te z Lidla też go zresztą mają. Na body z Zary atestu nie zobaczyłam. A niby taka firma. Bakterie giną w takich właśnie średnich temperaturach, bo zawierają białka które denaturują. Chlamydie w 60 stopniach po 0,5h, prątki gruźlicy w temp. 60 stopni po 20 min. Ale wirus HCV ginie w temp 140 stopni, HBV również nie ginie nawet po wygotowaniu, morduje się go w specjalnych autoklawach. I to nie przez chwilę, tylko pewnie przez grube minuty, komu się chce 5 minut body prasować. Takie wirusiki okropne. Ja mam jakiś taki wewnętrzny wstręt - mój problem :)

ja bym kupila uzywane. maluszek bardzo szybko rośnie więc bez sensu jest kupywać coś nowego...;] może masz jakieś koleżanki, które mają już większe dzieci...i ktorym zostaly po nich spiochy.

Gość bez pzresady
dzisiaj byłam w tesco i kupiłam mnóstwo ciuszków za fajne pieniądze cherooke.Co prawda tak na roczek,ale na maluchy też było mnóstwo.Czy np 30 zł za 4 fajne koszulki dobre gatunkowo to dużo?? a body to było mnóstwo za grosze.To cherooke a zwykłe polskie kupisz po 3zł w auchan.Kupowałam ich torby i wiekszość świetnych gatunkowo.Jak poszukasz to znajdziesz

Gość bez pzresady
a tak poza tym to uważam,że nic złego kupić używaną bluzę czy np spodnie,ale bielizny czyli body kafraniki,śpioszki piżamki itp w życiu użuwanych bym nie kupiła!!Sama bym nie ubrała i dziecku też nie załozę.W życiu.Wole tanie ale nowe

Gość za 300 zł to ja dla siebie
dżinsów nie kupuję. Komentarze w stylu, trzeba było się zastanowić przed są beznadziejne, każdy chce mieć dziecko, czy zarabia 500 czy 5 tys., a prawda jest taka, że ubranka są drogie. A druga prawda jest taka, że trzeba pogrzebać po sklepach, promocji jest wszędzie pełno. Szukać, szukać, szukać

Gość wcale nie sa beznadziejne
komentarze w stylu: trzeba bylo zastanowic sie przed. Tez tak uwazam. Ten, ktory kieruja sie tylko checia posiadania dziecka a nie ma odpowiednich warunkow materialnych jest pieprzonym egoista. Uprze sie, ze chce miec dziecko bo chce i juz. Szkoda, ze nie pomysli o tym dziecku, ktore nie jest w stanie prawie nic zapewnic :O