Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucjatoja

Spirala NovaT, czy zalozenie bardzo boli???

Polecane posty

Gość lucjatoja

Zastanawiem si enad zalozeniem spirali , ale straaasznie sie boje, ze to boli, nie wiem dlaczego?! Wgralam sobie, ze boli i juz. Lekarz powiedzial, ze nie na tyle, zeby wzywac anestezjologa i wystraszyl mnie na amen. Nie mam okresu bo nadal karmie piersia (synek ma 7mcy) Jesli jest tu jakas dziewczyna , ktora ma te spirale to bede wdzieczna za odp.

założenie nie jest przyjemne faktycznie, ale to krótki dyskomfort, u mnie chronologicznie było lekkie uszczypniecie, potem najmniej przyjemne rozwieranie szyjki jakby "grzebanie", a na końcu jakby pieczenie, kiedy się bardzo chce siku... nic wybitnie koszmarnego, jak widzisz :)

ja mam wprawdzi Mirenę, bo nie uściśliłam, ale ona jest odrobinę większa, czy też grubsza od miedzianych wkładek, zatem powinno być jeszcze mniej nieprzyjemne

Gość lucjatoja
dzieki, nie wiem co mnie napadlo, porod przezylam i nawet moge powiedziec, ze bylo ok, a tego sie boje, ze nie wiem co;) A mialas zakladana wtrakcie okresu-bo to podobno mniej boli?

w trakcie miesiączki, a mniej podobno boli, bo szyjka macicy jest już rozwarta (choć podejrzewam, że to "grzebanie" to właśnie rozwieranie szyjki, zatem najwyżej tego uczucia byłoby nieco więcej)