Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grudniowa

PIGULKA A KARMIENIE PIERSIA!

Polecane posty

zdecydowałam się przejść z pigułki jednoskładnikowej na normalna (yasmin) w związku z tym postanowiłam zakończyć karmienie piersią. zastanawiam się tylko czy jeśli nakarmię dziecko 1 - 2 razy dziennie, a będę brała pigułkę, to czy bardzo tym zaszkodzę małemu.oczywisci nie przez caly czas, ale dopoki zupelnie nie odzwyczaje dziecka od piersi. moze ktoras z was miala podobnie?

Gość owszem zafundujesz
mu jednak niepotrzebną dawkę estrogenów. I po co? :o

ale czy to bardzo szkodliwe dla dziecka? nie jest latwo odstawic od piersi tak w jednym dniu, a czuje ze zbliza mi sie okres i chcialabym zaczac pierwsze opakowanie. czy jesli maluch napije sie troche mleka raz czy dwa w ciagu doby to bedzie sie po tym zle czul?

Gość owszem zafundujesz
nie wiem, czy sie bedzie źle czuło doraźnie, ale na pewno rozregulujesz w jakimś stopniu jego gospodarkę hormonalną. Być moze nie będzie to miało wpływu, być moze odezwie sie w póxniejszym wieku.

w żadnym wypadku nie wolno wtedy karmić, pewnie, że zaszkodzisz - wiem, że nie jest łatwo zakończyć karmić, sama karmiłam, ale na wstępie robisz dziecku zawirowanie w hormonach, chyba warto się zastanowić co ważniejsze, mozesz jeszcze jakiś czas kontynuować branie Cerazette, albo drastycznie przerwać karmienie